terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, September 30, 2009

Konvoi Aidilfitri Anggerikian & ex-SDPB

Gambar kenangan di rumah Diey

Holla...!!! Hari ni nak cite pasal konvoi raye saye bersama rakan-rakan kelas Anggerik and ex-SDPB.. Sangat2 seronok y'all..tak dapat digambarkan perasaan ini..hihi.. Memang best sangat2.. Tak sangke tahun ni kami dapat kumpul beramai-ramai..giler ramai arr.. tahun lepas tak ramai sangat yang join..tapi still best gak..hasil dari kami ber'muke buku', seramai 28 orang peserta telah men'join'kan diri mereka dalam konvoi aidilfitri kali ini.. Antara yang join ialah:
1~Shahril
2~Apis Mazlan

3~Raja Hafiz
4~Yazid Ahmadi
5~Hafiz Azra'in
6~Ziha (aku ler tuh..hi2)
7~Juhana
8~Dianaty
9~Nazirah
10~Enn
11~Yazid Sabiyah
12~Hidzir
13~Iryani
14~Anis
15~Che Pah
16~Azhar
17~Azhan
18~Nurul
19~Farhana
20~Afifah
21~Husni
22~Mahirah
23~Halaj
24~Fairuz Ma'in
25~Hafizudin

Phewww...penat seh sebut semua..ade lagi 3 name xde dalam senarai iaitu adik Enn 2org..n sedare/kawan Matgan..I think..uppss maaf tatau name..but still have to mention here..sebab nak masuk world book of records..hehe tahun ni kitorang start dari area Kukup...saye yang suggest kan start dari Kukup sebab uma saye area situ..asik start dari area Benut jer..so tahun ni kite start Kukup plak yer...ngeh2X~~

Rumah pertama yang kami kunjungi ialah rumah Diey..yayy!!
Ni gambar aksi2 kami di rumah Diey..hehe

Toren..sedare saye membuat aksi seperti cicak melekap di gambar..
sebok je kan dier nih?? hihi


best!! gegirls yang suke bergambar..hiks2..
kat uma Diey gak..


Next..konvoi diteruskan ke rumah Nazirah plak..hihi huhu..
*
*
*
gambar bawah ni yang duduk tu la ketua pengarah kami..
Encik Sarel~lalala...
die la penggerak utama konvoi tahun ni..dan tahun lepas jugek..hihi
Bak kate Raje..korang kasi 'tajuk' proposal je, xpayah full proposal..
konfem die akan laksana kan..cihh..
puji lelebih nampak aku nih..



O yehh...ni la die gambar Mr. Driver kami..sangat berkaliber..
best tau dorang nih.. sangat touching bile tengok dorang ni bekerjasame..
bravo! clap2x~~
Mr. Driver saye yang mate paling beso tuh..sempoi abes..hihi
*
*
*

Next piccaa..!! hehe
Saye ter'peace' plak..
Bak kate ketua pengarah..En. Sarel,
'Ko ingat ni party hari jadi ke nak peace2?'
Wahh haha..nak wat macam ne..da hobi gue..
*
*
*

Pastuh..kami bergerak ke rumah Yazid Ahmadi a.k.a Mat Gan pulok..
Setiap uma pasti ade aksi nyer..
mase nih kami ala2 rombongan meminang plak..
nak tangkap kumbang di taman..haha
terbalik plak kan?



Ni la kumbang nyer..hehe..
*
*
*


Yeyehhh2!! Gambar2 kat uma saye pulok...hihi..thanks kepada semua yang hadir..
Maap ler kalau layanan tak memuas kan..tahun ni..rombongan yang paling ramai datang beraye kat uma saye..sepuluh kereta giteww..! haha banyak tak?

gambar bawah ni..En.Sarel tengah makan 'friskies' die katenye..hihi
*
*
*
Sempat lagi yer berposing y'all tym makan..hehe
*
*
*

Nurul 'peace' sebab die suke Mahirah tuangkan air..haha
motif??
*
*
Setelah itu..kami pon bergerak ke uma Iryani..hihi
Rumah yang kami dapat duit raye..
kelaka kan..da besau2 pon dapat duit raye..
Tapi Mak Iryani cakap..just untuk suke2 jer..

Wooohooo..!!! bergambar lagi..haruslah kan?
Hm baru perasan gambar bawah ni..Toren di belakang Nazirah..
haha..Apakah?? just kidding..gegege..
*
*
*


Lepas makan kueh raye n dapat duit raye..hehe
kami pon beransur..nak gi Rimba Terjun plak uma Enn n Beds..kihkih
bawah: tatau nape gambar mamat ni de kat sini..haha
*
*


Di rumah Enn kami makan mihun sup..haha setelah 3buah rumah makan menu yang same..hiks2
Bak kate Toren' tema menu kite hari ini, mee goreng'
haha..tu jela yang sempat weh masak pagi2..

Ciss..gambar aku gelojoh plak diambil..kuikui..
Sedap sangat la wehh..tak perasan sampai owg amik gambar aku.hihi
*
*
*

Next house..Uma Beds..pasangan kembar Azhar n Azhan..
dekat jer uma die ngn uma Enn..baru aku tahu tu uma korang..
Kalau tak sebelum ni lalu jer..
Best2!! first time pergi uma dorang...
ngeh2x..sempat gak kami berposing kat uma Beds..
*
*
*
saye seperti biase..
tanak kalah ngan Mahirah pnyer pose..haha
Pasni kami gi Uma Mak Jah plak..
sape mak Jah?


Mak Jah ialah mak Mahirah..sangat ramah orang nyer..
Tapi ditakuti oleh Mat Gan..sebab die Jururawat yang check gigi kami mase kat skool dulu.
Mat Gan agak fobia yer ttg benda2 yang berkaitan gigi..haha
Aksi di rumah Mahirah
Kemain lagi y'all amek gambar yer
*
*
*

Hoh..bantal kusyen uma Mak Jah pon die boleh wat pose
Aksi Che Pah, Husni n Toren..kuikui
*
*
*
Next destination...perjalanan yang agak jauh sedikit..
Kami pergi ke Senai..uma Mr. Driver saye, Enn, Diey n Nazirah jugek..heheh
Jauh woo..tapi best adventure perjalanan kami tuh..
Balik tu kitorang lalu macam jalan2 kat Genting..ngeh2x~~

Kami makan ayam goreng KFC kat sane..hehe
Bak kate En. Sarel
'Pantang nampak ayam goreng, bersih semua!'
Ciss..kami sebenarnye lapar balik la En. Sarel..
Almaklumlah..perjalanan jauh..hehe
*
*
*



Lagi aksi menarik..kali ni dey all pose kat depan uma Raje mase nak balik.
Ala2 model handbag giteww!! tak boleh blah.!!!
tetibe de kumbang menyelit plak kan..
ni die punyer wives..haha
penat menjaga 4 org isteri yang kuat melaram nih..kate nyer..
*
*
*
Hmm dari Senai..kami berpatah balik semula ke Pontian..
Ke Pekan Nenas plak..kali ni rumah Cik Kumbang beristeri empat plak...hihi..
Rumah Apis Mazlan..Maafla takde gambar di rumah u..tapi nanti kalau ader sesape yang amek gambar kat uma u I update k..
Thanks to Apis sekeluarge cos sudi tumpangkan kami solat maghrib..
Soto yang mak U buat memang best n sedap..nyum2..teringat sampai sekarang..
Puji lebih2 sebab nak makan lagi..hehehe..


Yaa...Lepas uma Apis kami berkunjung ke Uma Che Pah.. So sorry Che Pah sebab saye tak makan banyak kat uma U...really2 sorry sebab mase tu perut memang tak selesa sgt2..Padan muke I sekarang sebab teringat2 rendang, kuah kacang, ayam masak kari kat uma ChePah..nyum2..tapi sempat kat jamah sikit mase tuh..

Gambar mereka yang sedang makan di rumah Che Pah..sedapnyerrr...
*
*
*
Cube teka Che Pah yang mane??



Yehhuuu..!! Uma En. Sarel plak pasnih..
Koktail yang tidak dapat dilupekan..haha
Buah duku n roka yang dimasukkan dalam beg..kihkih..
Tu la guna nyer saye bawak beg besar..ngeh2x~~
*
*
*



Then kalau tak silap..kami berkunjung ke rumah Farhana plak..
Gambar kat umah Farhana pon saye takde, .nanti kasi yer you all..share2 picca di blog ini..
First time gak datang sini..hmm kami makan nasi goreng..b
Banyak kali gak saye tambah..sebab makan share ngn Diey..hehe
Adik Farhana comel...sape yer name nyer? lupe plak..isk2
nanti next raye kite datang lagi..insyaAllah..

Rumah Anis plak..kat Parit Selangor..hurrmmm..
Paling tak dapat dilupekan..
ade beberape insiden yang menggeletek hati ni..hehe

Saye cite kat next posting la yer..heheh
Gambar yang sempat di snap oleh saye..
Ape lagi..kalau bukan aksi Toren yang sedang melihat makanan2..kuikui
*
*
*


Mee goreng yang mak Anis buat memang tak boleh dilupekan..sangat sedap,
plus ngn teh susu kegemaran saye..lagi la best!!
Mule ingat nak makan sikit jer..amek la sikit kan..hehe..
Ko..hamekk..bertambah2 la saye pastuh..
Nyum2..nak makan lagi bolehh??

Uma last...hmm rumah Afifah..da malam sangat dah mase ni kami sampai kat uma Pipah..
Aniwei..thanks yer Pipah sebab sudi melayan kami walaupun mase tuh da tengah malam..
Raye tahun depan insyaAllah berkunjung lagi..

Yeayy!! sempat gak kami bergambar kat uma Pipah..
huhu..next time jumpe lagi yer
*
*
*


Hmm selesai sudah..konvoi raye kami..perkara yang paling tak dapat dilupekan smpai skrg ialah... dapat makan makanan yang sedap2..hehe
naik sekilo badan aku nih..heheh & Bergurau senda bersama kawan2..

Sedih mase nak balik tuh..hoho
Sarel n Raje hantar saye, Diey and Nazirah.. diikuti oleh Toren n Mahirah
Hmm saye ikut teman anta Diey dulu..then baru lah anta Nazirah pastu saye.
Sedih macam tak nak berpisah je ngan kawan2..huuuu..

Kat sini saye nak mintak maap banyak2..sepanjang konvoi kte..
Andai kate segala perbuatan n perkataan yang saye keluarkan mase tuh de yang menyinggung perasaan..mintak maap banyak2 k..kalau ter buat skandel tu..maaf yer..tak bermaksud pe2 pon..saje mengusik..hehe
ok lah..sayang you all....



Monday, September 28, 2009

MeRiaH ke Raye?

Hai semua...bertemu kite sekali lagi! chewah.. wahh2 seronok tak you all beraye tahun ni? Lebih kurang seminggu lebih sikit..haha..I bercuti..So, blog pon bercuti la..hihi..tapi tak sabar2 nak update cite raye, heheh...
Waa..!! sedih woo! terpakse balik UKM semule...tak puas la bercuti..seminggu jer cuti raye..hiks2..
Nak wat macam ne kan? perjuangan harus diteruskan..assignment! tesis! waa...!! buat kan aku macam nak giler..huhu..sabar Ziha..sabar..
Okeh..mood raye semule...hik2.. Amacam you all punyer raye? meriah tak? Tahun ni nak cakap meriah sangat tu tak la...tapi tetap bermakna n seronok...Last day puase alhamdulilah saye dapat berbuka puasa same mak abah n keluarga..sangat seronok..mak cakap makanan hari last tu terase sedap nyer..then ape lagi..I pon cakap la...lauk terase sedap sebab Ziha ader..hehe..
First day raye...kalau nak ikutkan raye tahun lepas...kami sekeluarge akan berkumpul selepas solat sunat raye..then kami bermaaf-maafan n bergambar..
Tapi...
Tahun ni Kak Ieda beraye kat Kota Tinggi..uma mak mentua die...Kak An pun same.walaupun uma mak mentua die dekat..tak dapat la kami bergambar bersame2 sekuarge..sayu jer kan...last2 kami bergambar je la mane y ader...time tu saye n famili Along jer ader kat uma... Tapi yang syok nyer tahun ni ade kelainan sikit..de acara baca pantun raya..hehe.. suke dengar anak sedara I bace pantun raye.. Mahap ler video bawah ni tersenget plak amek..hihi


video



video

Sangat kagum ngn anaksedare ku ini sebab pandai bace pantu jowo..bravo2!! Auntie Ziha pon terer gak cakap jowo..cehh..tak nak kalah...hehe..

Next..nak cakap pasal mekap plak.. Hihi...tahun ni mekap simple2 jer.. tak sangke plak Cik Azam saye suke.. selalu die tak suke saye bermekap2 bagai nih... huhu..nak tengok rupe solekan saye?

*
*
*
*
*
*

tadaa..!! simple jer kan..just tepek loose powder.. eyeliner.celak.blusher.lipstick.lip gloss..siap! macam tak mekap pon..hihi

boleh la klik gambar2 ni untuk tengok solekan saye dengan lebih detail..cewahh..hiks2..



jom layan gambar keluarge saye beraya plak...








Bagi saye..ape yang penting dapat sambut syawal dengan mak abah n kuarge..walaupun kadang2 terase kurang kemeriahannyer...tapi still bermakna kerana mereka masih ade lagi dalam hidup ini...so, syawal tetap meriah..

p/s: next posting pasal konvoi raye ku yang sangat2 best!

Tuesday, September 15, 2009

Kad Raya Untukmu~~

Sempena nak raya ni kan...teringin gak saye nak kasi raye kepada semua..harap2 kawan2 dapat la terima kad raye saye yang tak seberapa ini..kad ini ditujukan khas buat semua kawan, blogger dan pengunjung2 blog ini..at least dapat sikit rase kemeriahan nak beraya ni dengan kad raye..hihi.


Di sini saye ingin memohon jutaan maaf atas segala kesalahan saya sama ada sengaja atau tidak sengaja. Diharapkan Syawal ini dapat kite jadikan peluang untuk bermaaf-maafan sesama. Saye tak sabar dah nak balik kampung nih..huhu..

Selamat hari raye you all.^^

Kad Raya...


Yayy!! dapat kad raye..ni my first kad raye dari kak Inahar..tengss ye kak... :) Saye pon de kad raye nak kasi kat kawan2..huhu..tunggu yer..


update...



kad raye dari Kak Zieha..thanks akak!!! love it... :)


Kad raye dari Nazree...wahh..macam da pakai baju raye jer...


Ni plak kad raye dari kak Asmieyra..maceh kak..best kan dapat beraya dengan org tercayang...

Sunday, September 13, 2009

My Wish List~~

Masih dalam mood membuat tesis...
huuuu....
nak story sikit nih..semalam I window shopping kat Alamanda..bersama Helwa dan adikye Hilma..
Then kami pergi la MPH bookstore..nak tahu pe yang saye jumper??
saye jumpe buku-buku cite yang sedang berada dalam wish list saye!! huhu..

but first saye jumpe buku nih
~
~
~
The Host..novel thriller terbaru dari Stephanie Meyer

Penat tercari2 buku2 yang saye nak tuh..then after beli kad raye untuk dikasi pada Cik Azam, perlu ke mention?ahakkss.. saye pon kuar ngan perasaan hampa sebab tak dapat buku yang saye nak tuh..cehh bukan nak beli pon! tengok harge jer..

Tibe-tibe dah kuar MPH bookstore tu..ternampak objek2 seperti buku yang dikehendaki..hehe..
Lorrhh..terpampang depan2 lagi..tak perasan mase mule2 masuk..padahal buku tu dekat sebelah pintu masuk jer..xmasuk pon da boleh nampak dari luar sebab dinding kaca kan..wtv..
Pe lagi kan..I pon masuk ler sekali lagi..belek2 buku yand dikehendaki..
Ni I kongsi gambar hardcover buku2 tu..I cilok dari tenet je..gambar hardcover je dulu..
lom mampu beli yang betul2..nanti lah...he3






Hurmmmm..buku2 die de jual 1 set..siap de box skali..yang tu harga nye RM188..mahal tak?
bagi saye mahal la weh.. Saye da calculate ngan Helwa semalam..mane ok..beli satu2 or 1 set? Huhh..kalau beli satu2 total muanye RM166 lebih kurang arr..ishh2x!! terkejut I..baek beli satu2 kan? Patotnye beli 1 set la lagi murah kan?? hoho.. Tapi I nak mintak ihsan Ude Jue belikan guna die punyer kad..dapat diskaun..heheh..boleh kan Ude? kasihani la saya ini..student..tak mampu beli harga macam tuh..hihi

Hokeh..berhenti dari merepek Ziha...sambung balik wat Chapter 2..hoho

p/s: raya kali ni saye nak kumpul duit raye..ader x sape2 nak bagi saye duit raye?hoho.. at least dapat RM70 pon jadik la...sebab nak beli buku Gender & Identities nak guna next sem..tapi kena beli sekarang..hehe..tak malu minta duit raye kan?haha...



Saturday, September 12, 2009

Pontianak Jibam2x!!

Ok fine! Saye sangat mengantuk di saat ini..perlu siapkan chapter 2, literature review..huks..sangat mengantuk...da jumpa artikel yang sangat relevan ngan tajuk..tapi...nape mate ni mengantuk nak wat haa?? Aiyooo...nak kena submit next Wednesday tau...hoho..da siap chapter 2 ni baru I boleh berangan2..hepi2 nak balik raye..walaupon de assignment lain yang melambak..hoho..tapi yang ni penting sebab kena submit next week..yang assignment lain tu tunggu dulu yerr..lalalala~~

Hokeh..nak tahu saye wat tesis pasal ape?? seram tau tesis I..sebab nak kaji watak vampire...haha..seram kan? kan? Ala-ala Keliwon sikit..Kekasih ku Seru pon ader (seram woo) tak pon Puaka Niyang Rapik(padahal tak tengok sangat pon).. :P

selingan...

sekarang saye tengah layan Tower 13..huks2..xpenah2 layan cite hantu sebab penakot..tapi tibe cite tu cambest jer..tu y tengok..alasan sebab bulan pose, xdak hantu...tu yang berani sikit..heheh..

Hokeh..back to my tesis yang memeningkan..saye memang kaji pasal vampire..korang kalau dengar vampire je mesti rase seram kan..mesti terbayang pontianak ke..genderuwo la..tahu ke genderuwo tu pe?hiks2..pa pe la kan yang seangkatan dengan nyer...

Tapi...!!!
Saye kaji vampire yang kacak lagi bergaya...so tak de la seram mane kan??heheh..
Vampire itu ialah...jeng...
jeng..jeng..
ini
dia!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Edward Cullen
kacak ke die??
heheh..



Robert Pattinson as Edward Cullen..dalam novel Twilight nih..memang watak Edward Cullen sangat kacak..sampai kan I jatuh cinta kat watak nih..aduuhhh..!! Ye maap Cik Azam..! bergurau sajorrkk...hihi.. I tengok filem Twilight dulu baru bace novel nyer... For me bace novel nye lagi besshhh!! impressed sangat2!..hohh..sampai tak sabar nak tengok the next movie..New Moon..cihh...
Jom layan gambar nih plak..Kristen Stewart as Bella Swan..heroine cite nih..
*
*
*
*
*

Bella Swan watak dalam novel..
cantekk rambut die..huhu


Next..!! Pica saye dan Cik Azam..hihi
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Haahh..!! Yelaah2..baru nak berangan sikit..

Ye tahu..bukan saye dan Cik Azam..tapi Edward dan Bella..huhu

Sepatutnye saya da boleh wat sebab da fall in love with Edward character..hehe..
tapi!! mengantuk je lebih aku nih.. :(

Hurmmm...ok la, ok la.. nak sambung balik wat tesis nih..chaiyokk Ziha!! Ganbatehh!!

Thursday, September 10, 2009

Klik! Klik!

Seperti yang dijanjikan semalam...I suke nak upload gambar2 kami semasa sesi fotoshoot semalam..sangat happening..sementara we all tunggu kawan2 yang belom datang tu kan..kami da bergambar dulu guna kamera sendiri..heheh..thanks to Kak Mek n Husna...

Mule-mule I nak cari kot saiz model..tapi xde plak..haisshhh!
Gambar bawah ni mase nak plih saiz kot y sesuaii
pening2..tak jumper saiz model y I nak tuhh...

*
*
*


but at last!! I jumpe gak saiz kot y I nak..
Husna jeles plak..heheh..
flying kiss sket kat Cik Azam...
*
*
*
*
*
muaahhhh..!!



Bile dah dapat kot yang best tuh..pe lagi amek gbo lerr..
tak nak kalah ngn MekSarra nih..
Vogue kan kami??
heheh
*
*
*



Orite..jom layan gambar-gambar senget kami

Gaya bebas...



Eypp..! Mak Cik Zila wt pe kat perut I tuh??
haha..
*
*
*


Gaye Lentok Kepale..
Sayu dan layu jer..
hehehh
*
*
*



Suke yang nih!!!
*
*
*


Gaya kawaaiiii... :)


Tetibe terase macam nak bukak kelas modelling plak..
but tidak dipersetujui oleh Cik Azam saye..
baekk daku akur...
huhu..
*
*

Gambar bawah ni guna henset Mak Cik Husna..cantikk..!



Kenape saye letak gambar2 nih??
Hmm ni la first time kami bergambar formal seperti ini..sebelum2 ni tak pernah bergambar mcm nih..teringat balik mase zaman2 sekolah dulu..tiap2 tahun mesti amek gambar kelas..
tapi kali ni gambar bersama coursemate di Universiti plak..huhu..sangat memberi kenangan terindah buat diriku...hehe...Lihat lah..betapa ceria nye wajah kami...

jangan lupe tengok kat si tudung purple iteww..!!haha


BA eLit student 2007/2010

p/s: ni gambar yang kami amek guna kamera kami sendiri..gambar dari fotografer lom siap lagi..penat kami bergambar semalam..de gambar formal n gambar sengal kami..hoho..tak sabar nak dapat y dari fotografer plak..hehe