terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, April 24, 2011

Ms Buhuba's Birthday!



Ms Buhuba di sebelah kanan saya di dalam gambar.


Meraikan birthday Sufi aka Ms Buhuba di Banafe Village~yaww!

to Ms Buhuba, happy birthday to you, semoga diberkati Allah..cepat2 kawen yerk!


pic credit to Syaza!

ahad

salam hai semua! hari ini hari Ahad@ Sunday..
sudah seronok menghabiskan masa semalam, so hari ni saya nak fokus ke assignmentsyangbilenyenakabesentah...!
senyum2 selalu guys!

Thursday, April 21, 2011

saya pelari pecut!

salam~

weehuuu! akhirnya dapat gak upload video! hehe

ehem2...video apakah? silalah tengok..tengok pelumba lari yang berbaju kuning tu ye..kuikui

video

sekian lama tak berlari 100 meter.

Selasa yang lepas saya telah men'test' power masa sukantara..hiks2

tak delah laju sangat tapi boleh lah utk org yang da berkawen macam saya ni.hihi

you all tengok then comment ye..

Wednesday, April 20, 2011

i'm still young and free~


gambar semalam masa attend public speaking.actually we all students KPLI just datang untuk tengok pertandingan public speaking je..public speaking ni students PSIMP yang participate..so we all just jadi audience je..nak dijadikan cerita..program ni start at 2pm, but we all student KPLI supposedly dtg pukul2.30..sebab kelas EL kitorang start at 2.3o our lecturer terlibat dalam public speaking competition ni, so our kelas digantikan dengan menghadiri public speaking ni then kena buat reflection on the competition.

permasalahan di sini ialah kitorang masuk lambat 1o minit dari jam 2.3o..then suddenly kan ade sorang lecturer ni panggil kitorang then tanye kenapa kitorang datang lambat.program start at 2pm..but kitorang dtg lambat 40 minit..so saya dan my friend yang pakai baju biru kat atas tu menjawab la..kitorang sepatutnye datang at 2.30...huhu lecturer tu marah lagi..bla.bla.bla dengan muke garangnye..huhu..then kami pun buat muke sedih lah.nak buat macam ne kan, memang salah kami datang lewat..

TAPI! bile die da marah2 tu kan, finally die tnye kitorang dari kelas mane.so we all cakap lah we are KPLI students.dengan serta merta muka lecturer yang sangat garang tadi bertukar jadi friendly gilaa..because she thought us students PSIMP..padahal kitorang students KPLI!!mmg lah datang lmbt.kitorang just jadi guest je..haha.lega sikit lah.tak kena marah2 lagi.sebab time tu dah tak tahu nak jawab ape masa die marah. muka pon jadi baik gila bila kena marah.hehe

Honestly, saya tak marah pon lecturer tu sebab marahkan kitorang.sebab memang lah kitorang dtg lambat.but the best thing about her is, she told my lecturer and said like this 'next time, tell your students dont look so young'..haha nampak sangat saya masih kelihatan muda sampai die tersalah ingatkan saya ni budak PSIMP..padahal KPLI students woo, n dah kawen lagi..huhu


MORAL OF THE STORY: sebelum serbu pakai helmet dulu :)

Tuesday, April 19, 2011

kenangan terindah di TG~

cite BIG yang tak abes2 lagi..huhu BIG stands for Bina Insan Guru...hehe ini cerita mengisahkan sekumpulan siswa guru yang sedang nak berlatih nak jadi guru cemerlang..hahak...ermm bukannye pe..saje nak ingat balik momen2 yang best mase kat BIG dulu..so, entri kali ni nak tepek bebanyak gambar2 grup kitorang mase BIG kat Telok Gorek hari tu...nahhh saksikanlahh.cecewaah!

Antara pengalaman yang best mase camping hari tu ialah.. MEMASAK! yess memasak..setiap kumpulan dibahagikan tugas-tugas memasak..sepanjang tempoh 4hari 3malam tu, grup2 ni take turn la memasak..so kitorang kena masak for dinner utk hari kedua..seronoknye sebab kite semua bergotong royong memasak mengikut menu yang diarahkan utk memasak.


tugas2 menyiang ikan ni kite serahkan kat budak laki jelaa...

yang perempuan g siapkan bahan2 untuk memasak dan memasak sekali..hoho

menu ikan masak kicap yang dorang puji sedap! hehe chef nye yang berbaju hijau tu ye.. :)

serve lauk to merekaa..

tak habes kat kem kami masak, kat hutan kami pun bermasak-masakan jugak :P menunye ialah sardin n sayur kobis...sedap tak sedap makan jelaa labuu....

saye begitu tekun sekali memasak nasi..ecece tunjuk skill depan cik abg2 sekalian..weekkss


belajar buat strecher untuk pertolongan cemas



grup kami yang sangat gempak dan best!


gambar kami bersama hadiah yang dimenangi.time ni adalah momen yang paling best sebab kitorang menang malam kebudayaan..huhhuuu sebabnye kitorang wat sketsa spontan yang tak memerlukan kitorang latihan langsung!huhu hebat tak hebat tak?kuikuikui..saye ni yang tak pernah2 berlakon tetibe je kena naik atas pentas buat aksi..hoho..tulaa yang seronoknye..ntah pape je..i wish i can upload the video..tapi mcm de prob je nak upload video kat blog ni..anyone can help me??


hari terakhir di kem Telok Gorek, kami bergambar dengan our mentor..mentor kami yang berdiri di tengah-tengah tuu..
okeh la guys..later on i'll update again..biasalah cite pasal my marriage life ke :P ape2 lah ikut sedap hati...babai see you all again :)

Sunday, April 17, 2011

Saturday, April 16, 2011

cite x abes lagi


bersama ahli kumpulan merangkap classmates yang SUPER BEST!! dorang ni senget2 belaka.huhu


antara pengalaman yang menyeronokkan ialah memasak di hutan...erkk, tengok lah betapa hitamnye muka saya ni...muka yang dah berkonsepkan 'kite bako je!' haha dalam tgah2 masak, masih lagi boleh menunjukkan posing yang comel...wekkk, haha.


Thursday, April 14, 2011

vavai telok gorek!


salam~

camping Bina Insan Guru di Teluk Gorek, Mersing sudah pun berakhir hari ni....

sangat penat, almaklumlah bercamping 4 hari 3 malam..pheww! tapi seronok sangat!

banyak pengalaman manis kat sini dan banyak juga yang saya pelajari macam mane nak jadi seorang guru~..

khemah kami mengadap laut!


pantai yang indah~


bersama miss buhhu baa~ haha

weee!! byk lagi nak cecite...nantilah i cecite lagi okehhh...tunggu gambar siap di collect.

Saturday, April 9, 2011

jadi chocolate lover

uishh, tensionnye saye..sekarang saya banyak makan benda2 manis..terasa tekak begitu sedap nak telan coklat2 ni.tibe je saya jadi penggemar cokelat kan..gemok tak agak2??sangat concern dengan bentuk badan lepas berkawen..harap2 tak berubah lah, maintain~kekeke



uhuuu,,setakat nak update 2 3 baris ayat..baik tak payah kan?haha

mood: senyum sedih

ting toge~

salam and gud morning semuaaaa~~

di hari bermalas-malasan sedunia ni saya kena pergi dengar ceramah!

ow yeaaahh! saya memang suka dengar ceramah ni (..........................)



mood: ting tong

i love you my husband!! (everyday kena cakap macam ni)

Thursday, April 7, 2011

akan bercamping~



tak dapat balik minggu ni...tapi sok abang nak datang jumpe sekejap~huhu dugaan betul kan? nak buat macam mane..kena lah tanggung. Minggu depan akan pergi kursus Bina Insan Guru selama 4 hari..then the following week pulak kena pergi camping unit beruniform plak...huhu~ lama sudaa tidak bercamping..macam ne lah jadi nye nanti..

ohh..really miss my husband~ tapi ape boleh buat..huhu~ ohh bila la nak upload gambar2 kawen lagi nih??

Monday, April 4, 2011

naik sekolah dah




bersama budak comei...

sudah naik cuti...meneruskan liku-liku hidup di IPG..hihi...banyak benda nak settle kan..huishh, rase macam tak termampu plak nak buat semua...masih dalam mood hanimun...yeahh! hehe haih..tak de lah hanimun sgt..biase2 je..kat sini tak de maknenye nak hanimun2 bagai...if ko hanimun2 jawabnye tertinggallah ko!

erkk..sempat lagi ye ko hapdet kisah hidup ko ye ziha! hehe..ade ke orang nak bace? mestilah ade...kalau tak orang lain yang bace blog ni..diri sendirilah yang bace...kuikuikui

first day hari ni di IPG after break for about three weeks,, mmg rindu gak kat IPG ni..sebab kat sini seronok dapat belajar lagi..terubat rindu nak belajar ms kat zaman2 u dulu..rasa diri ni kalau tak belajar macam pelik plak...sebab dah terbiasa dengan belajar je...ceyy! ntah ye kenapa..mungkin sebab seronok dapat jumpe kawan-kawan dan merepek bersama mereka..haha