terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, August 29, 2011

Friday, August 26, 2011

status saya

salam

erm di facebook ramai kawan-kawan dah post status nak raya. ada yang tak sabar nak balik raya, awal lagi dah wish selamat hari raya..tak kurang juga yang dah packing baju nak balik kampung..seronok kan?

suasana tak kurang meriahnye kat rumah sewa saya ni, kawan2 yang balik ke Sabah dan Sarawak memasing..macam lah dorang yang nak beraya, hihi...apa tak nye ni lah masa nak cuti panjang sikit..lupakan sekejap sesuatu yang bernama praktikum dan fail portfolio...haha kita makan kuih raya bebanyak.

macam saya ni meriahnya dah kurang sikit lah..kalau dulu masih belajar dok jauh2 dengan keluarga, ada lah feeling2 nak raya kan...dok jauh kononnya.balik kampung naik bas.hihi tapi sekarang every week balik,, feeling balik kampung beraya tu kureng laah.

dan sepertinya tadi kami telah berbuka puasa bersama buat kali terakhir sebelum nak raya..alhamdulilah kenyang sangat2...makanan pon sedap boleh tahan...tengah lapar kan, makan ape pon jadi sedap..hehe

nyum...nyum..macam biasa menu kegemaran kami, tomyam campur, telur bungkus n sotong goreng tepung...


wokeh lah, stop membebel dulu....nak tido sebab sok ade lagi satu hari ke sekolah sebelum bercuti raya...okee, gud nite you all!

Wednesday, August 24, 2011

portfolio oh portfolio

inilah dia portfolio yang saya katekan tu....fuhh lega, lega...KJ dah datang pantau.he


ermm tengoklah ni belum siap lg nih..huhu


tapi esok lecturer nak dtg pantau plak...ermm hopefully die tak tengoklah portfolio ni lagi...penat laaa...huhu

sekarang ni rasa tak larat dah..erm penat, lemah dan macam-macam lagi perasaan ada..huu tak tahulah simptom ape kena ngan badan ni..

dah nak penghujung Ramadhan ni rasa letih sangat..
awal-awal dulu rasa badan sihat je..kuat dan cergas..cewaah!

berbadan dua ke?? erm tak tahulah...


Monday, August 22, 2011

salam, hai lama benar tak menulis kat blog..hurm xde idea nak tulis sebenarnya.. tapi dah minggu nak dekat-dekat raya ni..saya update la sikit dari tak de langsung kan! haha.

cerita hari ini, saya telah dipantau untuk sekian kalinya..kali ini dengan KJ...erm iaitu Ketua Jabatan..mula tu rasa cuak tau, sebabnya portfolio saya tu tak berapa nak lengkap sangat.then mendengar stori mori dari kengkawan yang telah dipantau oleh KJ ade yang kena marah n kena skola kan sekali...haahaa lagilah membuatkan saya cuaaakk!! huhu

alhamdulilah, tiada masalah sangat..perkara yang buatkan saya cuak tu tidak disangka mendapat pujian.hehe masih terngiang-ngiang and terbayang-bayang perkataan cantik yg didengar dan baik yang dibaca tadi.. :)

nak mengupload gba portfolio saya tu, tapi tenet slow sangat..erm tak pelah next time maybe..ok la nt sy update lagi eh.. :)

Wednesday, August 17, 2011

science teachers


muka cikgu-cikgu sains~haha

rindu kat korang

cepatlah abes praktikum ye..


cdt pic to Kingfier Missin~

Thursday, August 11, 2011

syoknyer nak raya!




tahukah anda sekarang ini saya tengah dalam mood rajin? lalalalala~ :P


bukan apa, rajin tak rajin kena rajinkan gak..

sekarang kat rumah..

sementara tak de pengganggu, buatlah kerja yang banyak tu!

wokehlah you all! selamat hari Ahad~~

weee, syokknyer dah nak raya!!hihi

hebat ke

salam

penat dan takde mood lah saya..tapi paksakan diri jugak..huhu

kan best kalau praktikum ni cume pikir mengajar je.

tak payah siapkan portfolio segala bagai..hoho


sekarang ni mana-mana kalau pergi orang boleh detect saya ni cikgu.

ermm macam mane eh orang tahu?

even saya seniri kalau tengok orang tak boleh nak agak sama ada die tu cikgu or bukan.

UNLESS

die pakai name tag! haha

sebelum jadi guru, saya selalu tanya pada diri seniri...

boleh ke saya jadi cikgu?

masa dulu banyak dipengaruhi oleh abah..

die yang nak sangat saya jadi cikgu,,

pengalaman masa jadi guru ganti yg sebabkan saya rasa diri ni tak sesuai

sebabnya saya ni tak sabar n tak tahu nak mengajar macam ne.

tapi alhamdulilah lah, bile masuk IPG, ade confident sikit nak jadi cikgu..

pasal ape??

hehehe...

pensyarah pembimbing saya ade beri feedback die nampak ciri-ciri seorang guru pada saya.

ciri-ciri macam ne tu tak tahulah.haha

tapi mungkinlah, pengalaman sebagai guru ganti banyak mengajar saya.

sedang berusaha menjadi yang terbaik! :)

expectation kementerian tinggi terhadap kami, die nak bila kami habis praktikum and posting nanti terus jadi GURU YANG HEBAT.

takotnye bile dengar GB saya bagi tahu macam ni tadi.huhu





Tuesday, August 9, 2011

lu, yes lu!

bulan puasa saya rasa lega..sebab saya bebas daripada penghisap asap yang sesuka hati jer hisap rokok di tempat awam to be specific st_fr_o_ u all guess ar seniri~

nak aje saya cakap, excuse me, saya ni wanita mengandung,
boleh tak awak hisap asap kat tempat laen??

if u smoker boleh menjauhkan diri isap rokok drp isteri anda yg mengandung,
kenapa tak boleh jauhkan diri bila isap rokok berdekatan dengan wanita lain?
bygkan wanita tersebut ialah isteri anda..

cett malas mau cakap lagi..
lu pikirla seniri!
malas nak pikirkan utk lu..

Friday, August 5, 2011

menghitung hari


menghitung hari,detik demi detik..tik tik tik..

dah nak masuk minggu kelima daa~~syiokk!

tapi next week lecturer minor nak observe pulokk! adess~




p/s: comel tak jam tangan saye?hihi

Thursday, August 4, 2011