terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, March 30, 2014

Makan nasi arab!

Sudah hari Ahad you all...
Maksudnya sekolah dah bukaa. Bye2 la holiday yg x berapa nak holiday sgt..yelaa cuti x sm ngn en suami..dok uma jelaa.
So..cite utk harini ialah...harini di sekolah..ade mesyuarat agong pibg..ok..xd snap pic pon.hee xmnarik.so xamik port nak bergambar..haha motipnye sebab nombor x naik harini...xmenang cabutan bertuah.hoho
Then..abes je majlis..n time balik..terus berdezupp balik ke uma..sebab da janji nak kuar jln2 ngn family..kuar makan2 or shopping ke...
So sampai je uma solat n tukar baju..terus kitorang g makan2 kt restoran nasi arab al-yamani.mula2 igt mcm xsdap..yelaa da biasa sgt makan ns minyak nim. Igtkn ns arab sm je rasa ngn nasi minyak or ns beriani.rupenya x..lg sodap!
Inilah gba ktorang makan2. Igtkn after makan2 nak g merendam kaki kat Gunung Pulai..tp ujan lebat derr..xjd laa..so pulang la ke uma ngn perasaan yg hampa tapi kenyang...hehe...tp xpelah bole g lain kali....
Oraitlahh sekian saje cite saya harini :)

Thursday, March 27, 2014

Week 27

Alhamdulilah...Ya Allah..permudahkanlah segala urusanku..Aminn

Sunday, March 23, 2014

nananana

Cuti mode. Xsempat nak update....nanti2 naaaa..

Thursday, March 13, 2014

our small celebration

Cite malam td... kitorang sambut kecil2an saje...


Ermm yang paling suka bile tengok budak kecik ni makan dengan penuh selera..dia makan mee sup, kek and minum koktel buah...huu payah nak nampak Azid makan banyak.. alhamdulilah..suka sangat tengok dia makan malam tadi..
Psst nak jiwang sat.. :)

Alhamdulilah tq Allah...sudah 3 tahun usia perkahwinan kami. Engkau telah berikan rezeki yang melimpah ruah..jadikanlah kami hambaMu yang sentiasa bersyukur atas kurniaanMu.

To abang @ daddy. Tq jadi suami and daddy yang terbaik utk kami..Semoga kita sentiasa bahagia bersama.. Meet u in jannah sayangss.

Wednesday, March 12, 2014

surprise birthday party... :)

A surprise birthday party from my pupils...terharunyaa saya. Sayang juga mereka pd teacher dorg yg garang
ni...hihi.. da lama dorang plan nak wat besday party ni..siap pakaikan saya topi and suh tutup mata bila masuk kelas time. Saya layankan jelaa.. :)

they're my lovely kids..love them all.

Sesi memotong kek..thanks for the cake and the gifts..
Lastly...2 perkara lucu and comel saya dpt harini ialah...
1st- birthday cake w 37 candles..it means umo saya 37 thn laa?? Ni kes tersilap kira...sebab haritu sy ks th mereka sy lahir th 1987..so suruh la mereka kira sendiri...bila suh kira sendiri jd 37 thn plak..huhu..kena belaja math lagi ye anak2.

2nd-then dpt bday wishes y cute ni. Moga2 dpt baby yg comel..tenkiu syg..doakan teacher ok..spy dpermudahkan nanti. :)

Sungguh x dpt dilupakan. Mereka da rancang smuanya dah lama..hanya semata2 nk menyambut bday n mgembirakan sy. Alhamdulilah dpt anak murid yg baik mcm mereka. Teacher doakan kamu semua berjaya di dunia n akhirat.aminn.

Tuesday, March 11, 2014

aktiviti weekend kami

Assalamualaikum uols....

Inilah aktiviti weekend kami. Hari Ahad mesti kami keluar jalan2..wajib! Hee Kalau xkuar berjalan weekend mcm xlengkap plak aktiviti famili kami..walaupun cuma jalan2 balik kg..hehe

Ahad yang lepas kami jalan2 kt playground je..Lama x bawak Azid ke sini..playground plak tu dekat ngan laut plak..so pas Azid main2 kat playground kte jalan2 tgk pemandangan laut yang indah plak..cewaah.

Azid wit daddy
 Azid n mummy
 Weolss... ;)
Yeayy..nanti jalan2 lagik.. :)

Friday, March 7, 2014

cuti jemaat

Salam Jumaat semua..

Hari Jumaat saya cuti..tapi en.husben kije..huu xdela best jadinya cuti tanpa en.husben. 

So aktiviti pepagi ialah p sarapan ngn abah n Azid sebelum g pasar ikan.

Takde keje..so kite selfie kejap...heheh
Week 24.. thats me now..semoga dipermudahkan. Sekejap je da 6 bulan.another 3months. Xsabar Azid nak adik..hihi

Ps: update blog thru smartphone je lebih senang walauu keyboard kecik.x annoying cam lappy cos da lembap lappy ku..minta beli baru kot..owhh.

Wednesday, March 5, 2014

misi mengidam

Antara misi mengidam yang sudah berjaya saya laksanakan.hee

1. Nasi ambeng (pic from google)
Haaihh xth la nape kalau tiap kali mengandung mengidam nak makan ni. Zaman sekarang ni jarang la kt kg wat kenduri yassin mcm setiap malam jumaat dulu2. Biasa klu mkn kenduri org jawa ni nasi ambeng. Alhamdulilah haritu kenduri akikah sdara ada masak nasi ambeng.terus da xmgidam da..;)

 2.tiramisu kek and cheese leleh..
hoho..ini angkara kawan kt fb promote dia punya kek yang sgt menggoda! Mujur kt sekolah en.kerani ada jual..alhamdulilahh sdap. Manis.lemak berkrim disukai ramai..hihi

 3. Cool blog
my fav drinks..honeydew wit bubbles. Ermm so refreshing. Ini plak gara2 tertengok cite Apa Saja FBI. Dia p hidang air cool blog ni. Terus mengidam nak minum...haii laa apa2 saje la.

Kesimpulannya kawan2..time preggy ni toksahlah p tgk gba2 makanan y di post kt fb ty..nanti semuanya mngidam nak makan. Xth la nape blh jadi camni ek? Ada sape2 blh bg jawapan?? :)

Ps; so far belum ada rasa mengidam ape2 lagi. Tp sian plak kt en.somi dia mengidam nak makan rojak pisang. Xtertunai lagi. Rojak pisang tu mmg laku habis!

Monday, March 3, 2014

ikhlas

Kadang sedih juga bila jasa guru tak dihargai. 

Utk mendapatkan hasil y terbaik kita perlukan pengorbanan. Tapi mereka cuma nak yang terbaik sahaja tanpa pengorbanan. Berkorban tapi tak ikhlas tak guna juga.

Ya Allah kuatkanlah semangatku. Ikhlaskan ku demi memberi yang terbaik. Aminn

Ps:wahai anak2ku hargailah gurumu

Sunday, March 2, 2014

izam ziha azid n .........

Us..


Pic atas time nak g maulidurrasul kt kg.


My heroes. Org kuat. My dunya wa akhirat. Love them both.

Ps: Azid putih je ikut daddy. Muka iras mummy kan?? Hee adik azid...????

Saturday, March 1, 2014

march datang lagii

Oh March already! Kejap jerk dah Mac lagik...

March is my month of birthday n our month of anniversary..yeah same date. Senang nak celebrate. So daddy will say no to my birthday celebration and dia jugak x akan pernah lupe..hehe

Gambar last year..our 2nd anniversary. Tahun ni xplan lg..ckuplah kecil2n jerr..just us to remember.


Ini plak gambar time celebrate bday si abg to be..Azid. tahun ni insyaAllah will celebrate his bday again. Before celebrate berempat next year..insyaAllah..aminn


malam semalam punye cite

Assalamualaikum

Update pic jamuan perpisahan guru malam tadi..huhu sekarang level mengidam berada di tahap yang tinggi..huhu tgk lah ape y kitorang makan..

Menu yg biasa kalau kita makan kat seafood restoran. Mesti ada ikan 3 rasa, sotong goreng tepung,ketam black pepper,tomyam dll.


Ciss sampai licin kitorang abeskan lauk. Table sebelah2 yg xabes dia g passing kat meja kitorang kann. Haha

Weols makan kat Tanjung Piai Resort. Tempat ok angin malam sangatlah bertiup sepoi2 tak reti bahasa..haha habis tudung senget benget time makan dek kerana hangin tu..makanan dia bole la bagi 3 stars.

Pst: nak makan lagi!! Ngidam y teramat!