terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, March 29, 2016

MK Creme to Powder Foundation Review

Jadi ibu beranak ramai ni, kalau bole segala-galanya kena instant! Bila nak keluar rumah sarung je tudung instant, baju y tak perlu gosok n sampai nak berbedak pon tak sempat.Huhu Kalau lah ada topeng mekap y siap2 nak kuar bole terus tampal kt muka. Tak sampai 2 saat pon da siap! Hehe
Nah. Saya kongsikan best product from Mary Kay yg selalu sy pkai if sy nak cpt siap bmekap.

Endless Performance Creme-to-powder Foundation aka CTP Foundation.😊
πŸ‘‘ 2 in 1 foundation & bedak
πŸ‘‘ high coverage n lebih gebu n flawless
πŸ‘‘ texture cream tp bila sapu di muka ia kering (MATTE finish)
πŸ‘‘ high coverage but still kulit rasa ringan n tak rasa mekap tebal
πŸ‘‘ tahan lama & Waterproof
πŸ‘‘ oil control n mampu tutup cela juga
Penggunaan foundation brush bersama CTP foundation ni adalah terbaik kerana ia mampu beri solekan yg kemas n cantik πŸ˜˜ But, Oleh Sbb sy dah get used dgn sponge dan nak cepat. Pakai sponge pon boleh uols! πŸ˜πŸ˜
Sekian sahaja maklumat nk disampaikan. Nak tahu details cara pemakaian dll, wassap je hakak, k! 


😁

Review Mary Kay Foundation Primer SPF15

Kalau mekap, kita nak fefeeling kulit flawless and glowing. Betul tak? Pastu kalau bole kita nak mekap yg tahan lama. Ada tak ek product mcm ni?
Jawapannya.....
.
.
.
.
.
.
Yes! Memang ada.
Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF15 a.k.a mekap base MK. Bestfriend kepada CC Cream and Timewise foundation. Sebab ia memastikan foundation yg dipakai Tu tahan lama. Ada SPF15 yg mampu melindungi kulit kita juga. Bagus kan?
Saya da pakai lama foundation primer ni. Benda wajib tepek kt muka.hihihi Satu tiub bole tahan lebih 4bulan. Jimat kan?




Utk details lebih lanjut. Wassap jek πŸ˜Š
0197438489
Zestful Zulaiha
Beauty Consultant



Monday, March 28, 2016

MK Eye Makeup Remover Review

Assalamualaikum and hai...

Pernah dengar milia seeds? Or kta panggil biji kolesterol? Biasanya dia tumbuh dibahagian kawasan mata, hidung, dahi n dagu.
Tahu X sebab apa ia terjadi? Especially kt eye area, tjadi sebab dari cara kita buang mekap tidak betul. Bahagian mata kte sgt sensitif, even kte xbole letak normal facial moisturizer or rich oil. And Your eye makeup remover could be too oily too! Ada kan sebelum ni kte buang mekap dgn baby oil n lotion. (Saya ler tuh dulu πŸ˜…) Tak sesuai sebenarnya tau πŸ˜­
So the solution is, kita guna oil free makeup remover frm Mary Kay. Sebab apa ia bagus?
πŸ‘πŸ»Sebab ia ada extract silicon yg fungsinya utk meredakan keradangan.
πŸ‘πŸ»Sesuai utk org yg allergy pd mekap remover,so bahan ni utk bg kulit relax.
πŸ‘πŸ»Also utk tegang & anjalkan kulit kwsn mata & bibir.
πŸ‘πŸ»Xberminyak , x melekit & lembut
Ahha! Dah tahu kan sebab apa kita kena pilih mekap remover yg oil free? Patut lah pelik kan kenapa selalu tumbuh biji2 kutil tu kt sekitar mata? Jangan tangguh2 lagi tau. Jom PM saya 


😊

My Mission



Yess, my mission ialah untuk membuatkan setiap wanita berasa diri mereka cantik. Cantik is subjektif. Tak salah nak fefeeling cantik kan uols?? :) Jomlah if anda ada masalah dengan kulit anda or ingin cuba makeup from Mary Kay. Just PM me...I'm willing to help 

0197438489
Zulaiha
Your Beauty Consultant

Sunday, March 27, 2016

Testimoni Mary Kay Sunscreen SPF 15

Kalau nak keluar rumah dengan cuaca panas sekarang ni, jangan lupa apply sunblock tau! Nak-nak anda yang nak pergi vacation ke tempat-tempat yang terdedah dgn sinaran matahari yang terik tu. Perlu ye. Untuk elakkan kulit sunburned dan risiko kanser kulit.

Mary Kay Sunscreen SPF50 sangat-sangat membantu untuk anda elakkan dari surnbunt. Ahha...cerr tengok apa kata testimoni kita di bawah ni. Uols baca mesti uols tertarik dgn testimoni ni. :)

Jom PM saya untuk product yang hebat ni :)

0197438489
Zulaiha
Your Mary Kay Beauty Consultant

BODY PAMPERING PROMOTION

Assalamualaikum n hai!
Saya nak share tentang body pampering set yang tengah promo now!
Lepas try satu kali,dua kali...tetiba rasa aduyai kenapa tak dari dulu saya cuba body pampering set ni πŸ˜©
sebab apa tau, lepas pakai ni badan rasa fresh sepanjang hari.Almaklum saja lah sekarang dgn cuaca yg hot ni. Badan sentiasa berpeluh, da tentu akan keluar kan bau yg masham2 tu kan? 

😝
πŸ™ƒ Jom gantikan deodorant anda dgn body spritzer yg mana ia kaya dgn bahan antioxidant yg dpt meneutralize kan bau badan n keti*k pon tak itam.
πŸ™ƒ Nak kulit yg lembut n bau fresh boleh try loofah body cleanser. Memang best! Hilang kot segala daki-daki degil kt badan. Memang rasa bersih je badan after pakai ni.
πŸ™ƒ Nourishing body lotion plak bagus sebab ia Ada vitamin E n sunflower oil. So, kulit rasa lembap n lembut je. Sangat sesuai la kte pakai dlm keadaan cuaca sekarang utk kekalkan kelembapan kulit.
Lastly, bila fikir2 balik kan, lagi rugi kalau saya tak grab promo sekarang. Memang berbaloi! Nak lebih details kena lah wassap saya, k!

TINGGAL BERAPA HAR SAHAJA LAGI PROMOSI AKAN BERAKHIR!!. JOM LEKAS PM SAYA :)
 πŸ˜„

Let's Cantik!!

Assalamualaikum and hai....
Wanita dan mekap memang tak bole dipisahkan. Kita orang perempuan ni mesti suka pada benda yang cantik. Nak nampak cantik. Penampilan mesti nak jaga kan. Pendapat peribadi saya, make up mampu boost up confidence level seseorang wanita. Bukan bermakna bila anda bermekap, anda fake, tak natural beauty. But, sebenarnya kita nak nampak kemas dan cantik. Tak perlu mekap yang tebal, tapi cukup lah sekadar penampilan tu nampak lebih menarik.

Perasan tak, sometimes bila tak bermekap pulak, orang cakap kita tak pandai jaga penampilan pulak. Haih..macam-mcam.Hidup kita bukanlah untuk memuaskan harit semua orang. Tapi, apa yang kita rasa terbaik untuk diri kita. Lakukan lah. Tak rugi pon.

Saya bermekap, untuk nampak menarik, kemas dan cantik. Saya ada masalah jerawat sebelum ni, so saya perlu conceal muka dengan mekap supaya ada sedikit konfiden nak keluar rumah! Ahaaa...tak bermaksud saya fake tau.. or saya cuba menyembunyikan sesuatu. Alhamdulilah mekap yang saya pakai tak langsung membuatkan jerawat saya semakin teruk. Malah jerawat saya semakin membaik, selain daripada penggunaan set skincare Mary Kay! Ada masa, next2 posting saya akan share macam na saya dapat atasi masalah kulit saya.


Kulit saya kini. Alhamdulilah semakin baik. Jerawat kecik-kecik masih ada. Tapi tak seteruk dulu. Nanti saya share gambar sebelum dan selepas ye :)

Pic atas; me wearing lip and cheek stick - Peach Pop. One of my favorite lip colors. Just nice.

Jom hubungi saya untuk skin consultation and Mary Kay products

0197438489
Zulaiha
Independent Beauty Consultant





Review Mary Kay CC Cream

Apa yang buat saya jatuh cinta dengan makeup Mary Kay ialah ia tahan lama. Dalam cuaca panas pon makeup masih boleh maintain πŸ˜
Nak p kenduri dlm cuaca panas begini, xmo pakai mekap tebal2 but still want Great Coverage, uols bole pilih MK CC Cream. Memang best n bagus!
πŸ‘πŸΏada spf 15 utk sun protection
πŸ‘πŸΏ ringan & lembut pada kulit
πŸ‘πŸΏ kemasan yg natural & tak nampak tebal
πŸ‘πŸΏ enjoy 8 in 1 benefits dlm setiap kali penggunaan!😍😍😍
πŸ‘πŸΏ tahan lama walaupun dlm cuaca panas & berpeluh
Cuba lah dlu, mesti anda jatuh cinta berkali-kali πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜


I'm a Beauty Consultant now!




Assalamualaikum and good morning!

Hai semuaa....ahaa jangan terkejut,walaupun saya taip entri ni malam2, tetap saya greet good morning. Sebabnya ia menjadi amalan dalam Mary Kay utk ucapkan 'good morning' setiap masa, supaya mood kita sentiasa bersemangat seperti di waktu pagi. 

Pejam celik, pejam celik lebih kurang 6 bulan dah saya menyertai Mary Kay sebagai beauty consultant. Selama ni saya cuma pengguna Mary Kay selama 5 tahun. Tapi baru sekarang saya terfikir untuk join Mary Kay as BC. Alhamdulilah selama 6 bulan ni, banyak ilmu yang saya dapat. Semuanya kerana saya minat. Minat bidang kecantikan n kesihatan kulit. Minat juga untuk berbisnes sambilan.

Ok lah, next posting nanti saya akan kongsikan macam-macam product Mary Kay yang menarik and info yang best2 untuk anda semua. InsyaAllah.

Untuk yang berminat dengan produk Mary Kay ni, dan nak kan konsultasi  kulit percuma dari saya. Boleh PM / Wassap no di bawah.

0197438489
Zulaiha
Independent Beauty Consultant.

Jangan lupa like my FB page : Mary Kay with Zulaiha
             Follow my instagram: @zihaatmk  Twitter: misshazam