terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, April 27, 2016

My First LOS



Alhamdulilah, syukur atas pencapaian saya selama menceburi bisnes Mary Kay. Setiap achievement kita akan diberi penghargaan. :) Ini hadiah dari Mary Kay! Semoga ia menjadi pemangkin untuk saya untuk mencapai kejayaan di masa akan datang..Aminn

Jom sertai saya!

Tuesday, April 26, 2016

Why must heathy skin?


Semua orang mengidam kan kulit wajah yang cantik dan sihat. Betul tak? Maka bertukarlah kepada regime penjagaan wajah yang lebih selamat dan mengandungi bahan-bahan semulajadi. Jadi, tak perlu risau lagi dengan kandungan bahan kimia yg berbahaya dalam skincare anda! Kerana Mary Kay dijamin selamat dan terbukti berkesan.

Dapatkan konsultasi percuma dari saya. Your trusted MK Beauty Consultant.

Zulaiha
0197438489
PM me for more info.

Monday, April 11, 2016

Quote of the Day


Yes, we can do it!! Always has positive thinking in mind that we are able to do anything that we women wanna do! Lets work hard!

Sunday, April 10, 2016

CC Cream VS Liquid Foundation MARY KAY

2 Bedak asas Mary Kay yang patut anda tahu

🌹CC cream VS Liquid foundation

🌹
🌺 CC CREAM
~πŸ‘‰liquid nya agak nipis Dr Liquid foundation ..
πŸ‘‰kalau x de jerwat/ parut jerawat / jeragat blh pakai CC cream ..
πŸ‘‰nmpk natural look..
πŸ‘‰ada spf15 so dapat melindungi kulit wajah Dr sinaran matahari
πŸ‘‰sesuai UTk semua jenis kulit





🌸
LIQUID FOUNDATION :
πŸ‘‰liquid nya tebal skit Dr CC cream..
πŸ‘‰kalau ada parut jerwat, jeragat blh pakai Liquid foundation .. at least blh cover jg parut2 tu dan tutup      Cela..
πŸ‘‰ x de SPF
πŸ‘‰ada dua jenis 
  •  matte ; UTk kulit berminyak dan combination 
  • luminous : UTk kulit normal dan kering

So, mana satu pilihan anda?? Saya pilih liquid foundation kerana coverage dia mampu menutup cela. But still xrasa heavy kt muka. Saya apply bersama primer foundation spf15 Sbb ia xd spf n utk mekap yg tahan lebih lama.

TAPI if anda suka yg lebih natural n senang nak apply, malah dpt 8 manfaat dlm satu krim bole cuba CC cReam Mary Kay ye! Pon bagus!

Jom dapatkan bedak asas MK yg best2 ni. πŸ˜Š
0197438489
Zulaiha
Beauty Consultant

Saturday, April 9, 2016

How to use Mary Kay Botanical Effect Skincare

Botanical Effects ni adalah produk dr tumbuhan semulajadi, tiada bahan kimia 99% botanical ingredients, 0.01% tu bahan utk bg dia tahan lama. Jom bertukar kepada skincare yg lebih selamat.
4 langkah mudah yang anda perlu tahu untuk kulit yang sihat semulajadi. Semuanya bermula dgn skincare botanical effect ini πŸ˜Š
Ikut turutan pemakaian,
1. Cleanser - fungsi utk mencuci kulit muka tanpa mengganggu elemen asal kulit, mksdnya xde pengelupasan or blemich.
2. Mask - menanggalkan sel kulit mati, menegang, menganjal , menghaluskan kulit.
3. Freshen- menyegar , mencuci kulit kali ke 2, and merapatkan pori.
4. Hydrate - balancekan kelembapan & minyak natural kulit




Nak tak saya bantu anda dptkan kulit yg sihat? Nak tak saya guide anda cara penjagaan wajah yg betul? Jom dpt kan free skin consultation dari saya.
0197438489
Zestful Zulaiha
Ind. Beauty Consultant

Thursday, April 7, 2016

NEW Melacep plus Luminous Set

Hai semuaaa!

Nak tak kulit cerah semulajadi tanpa pengelupasan?

Boleh try product baru Mary Kay launch bulan April ni πŸ˜πŸ˜πŸ˜

Melacep plus Luminous Set...

Best tau! Tengok jelah transformation SD Mira kite. Woww!





Jom jommm PM/whatsap kite πŸ€—
0197438489
Zestful Zulaiha
Independent Beauty Consultant

NEW Forever Diamonds Fragrance

Anda nak cuba wangian baru Mary Kay?
Bau floral fruity yg wangi n fresh sampai tertinggal belakang katanya πŸ˜„πŸ˜„
Cuba lah Forever Diamonds Set, ada;
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Eau De Parfum
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Shower Gel
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Body Lotion
Yang best nya PROMOTION ni, buy perfume n shower gel, u will get free body lotion! Wow! Sesuai dah ni nak jadi kan hantaran tunang, kawen, hadiah anniversary dan lain-lain. It's a PERFECT gift set! πŸŽπŸŽπŸŽ
Apa lagi..PM me lekaih naa. Xmo lambat2 nanti abes plak forever diamonds set aka gift set ni πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

Saturday, April 2, 2016

Just sharing

Assalamualaikum and good morning semuaa lovely ladiess out there!!

Entri kali ni cuma nak membebel sesaje jek. Almaklumlah, sejak nak aktif berblogging semula ni. Apa salahnya kan..saya ni memang suka menaip sesaje gini. Walaupun saya tahu,,siapa je lah yang baca entri saya di blog ni kan...

Mood berblogging sekarang dah tak macam dlu...dulu2 saya berblogging sebab saya suka nak share something di alam maya, apa saja perkara yang saya suka. Selain tu, saya berblogging untuk mencari kawan and berkongsi ilmu and maklumat. Best masa dulu tu...berblogging kita visit blog dia, dia visit blog kita....sambil kumpul duit jugak tuh...hehe

Sekarang, saya nak aktif berblogging semula sebab saya nak share tentang Mary Kay products. Saya nak share tentang bisnes kecil-kecilan saya ni. How i'm happy with my bussiness. Bila dapat bantu orang selesaikan masalah kulit mereka, dapat bantu wanita tampil lebih cantik n konfiden, itu semua perkara yang akan membuatkan saya bahagia. So, ladies out there, jangan segan-segan nak share masalah skin anda dengan saya. Or ada product MK yg anda berminat...bole je contact saya. Let me be your beauty consultant. Kita share story kita sesama. and Insya Allah, i will to help you, the best i can :)

Nah, jangan lupa like page saya juga tau. Saya pon aktif di FB page saya yang satu ni Mary Kay with Zulaiha. Thank you in advance for liking the page :)

Friday, April 1, 2016

Testimoni Parut Jerawat Menggunakan Product Mary Kay!

Jangan cakap saya tak pernah feeling down dengan masalah jerawat. πŸ˜…
Dulu masa kulit berjerawat pkai mekap pon masih xmampu nak tutup jerawat tuh. Sedih kan? Tapi mekap MK xbuatkan mslh kulit saya semakin teruk. Malah semakin baik. πŸ€—
Jangan ingat org yg bermekap itu 'fake'. Anda taktau bagaimana dia cuba kumpul kekuatan utk keluar rumah n berhadapan dgn org ramai πŸ˜‰
Kenapa saya suka dgn product Mary Kay?? Kenapa sy masih setia dgn product MK ni? Tengok lah hasilnya πŸ˜‰πŸ˜‰
Jom dptkn free skin consultation. PM me, Kita borak lebih pasal skin n MK products.

 πŸ˜Š