terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, July 18, 2016

Review CC Cream vs Timewise Foundation MARY KAY

Assalamualaikum and haii and good morning.....

Siapa yang suka mekap tapi tak mo rasa mekap tebal2? Rasa malas nak tepek banyak2 krim? Sila angkat tangan!

Ni hakak nak share tentang kebaikan CC Cream from Mary Kay yang patot korang cuba.

Mempunyai 8 kebaikan dalam 1 cream :
1. Melawan garis halus dan tanda penuaan
2. Melembapkan kulit tanpa menjadikan kulit berminyak atau melekit
3. Melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB (spf15)
4. Menutup cela , memelihara kulit jerawat serta menenangkan kulit bermasalah
5. Mencerah dan menyerikan tona kulit dengan segera
6. Membetulkan ketidaksempurnaan pada kulit
7. mengurangkan kemerahan pada kulit
8. Mempertahankan dan melindungi kulit dari radikal bebas atau kesan pencemaran dengan kuasa antioksida

4 tona warna untuk disesuaikan dengan tona kulit anda!




Apa perbezaan CC Cream and Timewise Foundation pula?? Haa meh tengokk ni....



Kalau ikutkan saya, i love both! hehe of course la kan. Cuma CC Cream ni ada SPF15 and Timewise Foundation tiada. But, Mary Kay ada makeup primer yang best which is Foundation Primer Sunscreen SPF15 yang boleh kita pakai before apply foundation. So, terpulang pada pilihan anda..dedua pon OK. Haa tengok plak perbezaan tekstur kedua-dua CC Cream and Foundation pada tangan. 



Both blend well....terpulang pada anda nak yang mana. Dedua pon best. hehe Jom dapatkan CC Cream and Timewise Foundation from Mary Kay.

0197438489

Zulaiha
Your Beauty Consultant

dulu VS sekarang

Assalamualaikum.....haii semua. Ada kesempatan nak berblogging semula. Sementara line internet laju ni. sekarang ni tak de masa sangatlah nak menaip. huhu Tapi, tak tahu lah kenapa masa dulu sangatt banyak, terlebih masa nak menaip...haha...

Actually, saya masih seperti dulu, gemar menaip entri...tapi lebih kepada menaip benda-benda yang merepek..hoho. Apa sahaja yang terlintas di fikiran (macam sekarang) saya akan tulis. Walaupun takde sapa pon nak baca sebenarnya. :)

Rasa nak tergelak, kelako and macam-macam gak lah bila baca entri lama balik. aduii... kenapa lah aku tulis macam tu dulu. hehehe.... Semua benda nak tulis kann...zaman tengah nak UP time tu. 

Now, kita lebih fokus ye...rasa nak share kita share...takpon biarkan sahaja blog ni berhabuk buat tatapan anak cucu cicit di masa hadapan...kekeke... oleh kerana anak cucu cicit yang nak membaca nanti...marilah share something yang berilmiah sikit...hehehe


ok,, wasalam....

Monday, July 11, 2016

Mary Kay Creme Lipstick



Choose your favourite color! Mary Kay Creme Lipstick :)

July Best Offer!

Ada yang nak dapatkan Eye Make Up Remover ni secara free?? Offer bulan Julai ni memungkinkan anda memilikinya secara PERCUMA!!




contact me now...

0197438489
Zulaiha
Your Trusted Beauty Consultant