terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, April 19, 2011

kenangan terindah di TG~

cite BIG yang tak abes2 lagi..huhu BIG stands for Bina Insan Guru...hehe ini cerita mengisahkan sekumpulan siswa guru yang sedang nak berlatih nak jadi guru cemerlang..hahak...ermm bukannye pe..saje nak ingat balik momen2 yang best mase kat BIG dulu..so, entri kali ni nak tepek bebanyak gambar2 grup kitorang mase BIG kat Telok Gorek hari tu...nahhh saksikanlahh.cecewaah!

Antara pengalaman yang best mase camping hari tu ialah.. MEMASAK! yess memasak..setiap kumpulan dibahagikan tugas-tugas memasak..sepanjang tempoh 4hari 3malam tu, grup2 ni take turn la memasak..so kitorang kena masak for dinner utk hari kedua..seronoknye sebab kite semua bergotong royong memasak mengikut menu yang diarahkan utk memasak.


tugas2 menyiang ikan ni kite serahkan kat budak laki jelaa...

yang perempuan g siapkan bahan2 untuk memasak dan memasak sekali..hoho

menu ikan masak kicap yang dorang puji sedap! hehe chef nye yang berbaju hijau tu ye.. :)

serve lauk to merekaa..

tak habes kat kem kami masak, kat hutan kami pun bermasak-masakan jugak :P menunye ialah sardin n sayur kobis...sedap tak sedap makan jelaa labuu....

saye begitu tekun sekali memasak nasi..ecece tunjuk skill depan cik abg2 sekalian..weekkss


belajar buat strecher untuk pertolongan cemas



grup kami yang sangat gempak dan best!


gambar kami bersama hadiah yang dimenangi.time ni adalah momen yang paling best sebab kitorang menang malam kebudayaan..huhhuuu sebabnye kitorang wat sketsa spontan yang tak memerlukan kitorang latihan langsung!huhu hebat tak hebat tak?kuikuikui..saye ni yang tak pernah2 berlakon tetibe je kena naik atas pentas buat aksi..hoho..tulaa yang seronoknye..ntah pape je..i wish i can upload the video..tapi mcm de prob je nak upload video kat blog ni..anyone can help me??


hari terakhir di kem Telok Gorek, kami bergambar dengan our mentor..mentor kami yang berdiri di tengah-tengah tuu..
okeh la guys..later on i'll update again..biasalah cite pasal my marriage life ke :P ape2 lah ikut sedap hati...babai see you all again :)

2 comments:

Atiqah said...

hehe...part memasak kat camp mmg sgt best la..

ziha said...

hehe..kan tqah bile lagi nak tunjuk skill. :P