terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, July 18, 2016

Review CC Cream vs Timewise Foundation MARY KAY

Assalamualaikum and haii and good morning.....

Siapa yang suka mekap tapi tak mo rasa mekap tebal2? Rasa malas nak tepek banyak2 krim? Sila angkat tangan!

Ni hakak nak share tentang kebaikan CC Cream from Mary Kay yang patot korang cuba.

Mempunyai 8 kebaikan dalam 1 cream :
1. Melawan garis halus dan tanda penuaan
2. Melembapkan kulit tanpa menjadikan kulit berminyak atau melekit
3. Melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB (spf15)
4. Menutup cela , memelihara kulit jerawat serta menenangkan kulit bermasalah
5. Mencerah dan menyerikan tona kulit dengan segera
6. Membetulkan ketidaksempurnaan pada kulit
7. mengurangkan kemerahan pada kulit
8. Mempertahankan dan melindungi kulit dari radikal bebas atau kesan pencemaran dengan kuasa antioksida

4 tona warna untuk disesuaikan dengan tona kulit anda!




Apa perbezaan CC Cream and Timewise Foundation pula?? Haa meh tengokk ni....



Kalau ikutkan saya, i love both! hehe of course la kan. Cuma CC Cream ni ada SPF15 and Timewise Foundation tiada. But, Mary Kay ada makeup primer yang best which is Foundation Primer Sunscreen SPF15 yang boleh kita pakai before apply foundation. So, terpulang pada pilihan anda..dedua pon OK. Haa tengok plak perbezaan tekstur kedua-dua CC Cream and Foundation pada tangan. 



Both blend well....terpulang pada anda nak yang mana. Dedua pon best. hehe Jom dapatkan CC Cream and Timewise Foundation from Mary Kay.

0197438489

Zulaiha
Your Beauty Consultant

dulu VS sekarang

Assalamualaikum.....haii semua. Ada kesempatan nak berblogging semula. Sementara line internet laju ni. sekarang ni tak de masa sangatlah nak menaip. huhu Tapi, tak tahu lah kenapa masa dulu sangatt banyak, terlebih masa nak menaip...haha...

Actually, saya masih seperti dulu, gemar menaip entri...tapi lebih kepada menaip benda-benda yang merepek..hoho. Apa sahaja yang terlintas di fikiran (macam sekarang) saya akan tulis. Walaupun takde sapa pon nak baca sebenarnya. :)

Rasa nak tergelak, kelako and macam-macam gak lah bila baca entri lama balik. aduii... kenapa lah aku tulis macam tu dulu. hehehe.... Semua benda nak tulis kann...zaman tengah nak UP time tu. 

Now, kita lebih fokus ye...rasa nak share kita share...takpon biarkan sahaja blog ni berhabuk buat tatapan anak cucu cicit di masa hadapan...kekeke... oleh kerana anak cucu cicit yang nak membaca nanti...marilah share something yang berilmiah sikit...hehehe


ok,, wasalam....

Monday, July 11, 2016

Mary Kay Creme Lipstick



Choose your favourite color! Mary Kay Creme Lipstick :)

July Best Offer!

Ada yang nak dapatkan Eye Make Up Remover ni secara free?? Offer bulan Julai ni memungkinkan anda memilikinya secara PERCUMA!!




contact me now...

0197438489
Zulaiha
Your Trusted Beauty Consultant

Wednesday, April 27, 2016

My First LOS



Alhamdulilah, syukur atas pencapaian saya selama menceburi bisnes Mary Kay. Setiap achievement kita akan diberi penghargaan. :) Ini hadiah dari Mary Kay! Semoga ia menjadi pemangkin untuk saya untuk mencapai kejayaan di masa akan datang..Aminn

Jom sertai saya!

Tuesday, April 26, 2016

Why must heathy skin?


Semua orang mengidam kan kulit wajah yang cantik dan sihat. Betul tak? Maka bertukarlah kepada regime penjagaan wajah yang lebih selamat dan mengandungi bahan-bahan semulajadi. Jadi, tak perlu risau lagi dengan kandungan bahan kimia yg berbahaya dalam skincare anda! Kerana Mary Kay dijamin selamat dan terbukti berkesan.

Dapatkan konsultasi percuma dari saya. Your trusted MK Beauty Consultant.

Zulaiha
0197438489
PM me for more info.

Monday, April 11, 2016

Quote of the Day


Yes, we can do it!! Always has positive thinking in mind that we are able to do anything that we women wanna do! Lets work hard!

Sunday, April 10, 2016

CC Cream VS Liquid Foundation MARY KAY

2 Bedak asas Mary Kay yang patut anda tahu

🌹CC cream VS Liquid foundation

🌹
🌺 CC CREAM
~πŸ‘‰liquid nya agak nipis Dr Liquid foundation ..
πŸ‘‰kalau x de jerwat/ parut jerawat / jeragat blh pakai CC cream ..
πŸ‘‰nmpk natural look..
πŸ‘‰ada spf15 so dapat melindungi kulit wajah Dr sinaran matahari
πŸ‘‰sesuai UTk semua jenis kulit





🌸
LIQUID FOUNDATION :
πŸ‘‰liquid nya tebal skit Dr CC cream..
πŸ‘‰kalau ada parut jerwat, jeragat blh pakai Liquid foundation .. at least blh cover jg parut2 tu dan tutup      Cela..
πŸ‘‰ x de SPF
πŸ‘‰ada dua jenis 
  •  matte ; UTk kulit berminyak dan combination 
  • luminous : UTk kulit normal dan kering

So, mana satu pilihan anda?? Saya pilih liquid foundation kerana coverage dia mampu menutup cela. But still xrasa heavy kt muka. Saya apply bersama primer foundation spf15 Sbb ia xd spf n utk mekap yg tahan lebih lama.

TAPI if anda suka yg lebih natural n senang nak apply, malah dpt 8 manfaat dlm satu krim bole cuba CC cReam Mary Kay ye! Pon bagus!

Jom dapatkan bedak asas MK yg best2 ni. πŸ˜Š
0197438489
Zulaiha
Beauty Consultant

Saturday, April 9, 2016

How to use Mary Kay Botanical Effect Skincare

Botanical Effects ni adalah produk dr tumbuhan semulajadi, tiada bahan kimia 99% botanical ingredients, 0.01% tu bahan utk bg dia tahan lama. Jom bertukar kepada skincare yg lebih selamat.
4 langkah mudah yang anda perlu tahu untuk kulit yang sihat semulajadi. Semuanya bermula dgn skincare botanical effect ini πŸ˜Š
Ikut turutan pemakaian,
1. Cleanser - fungsi utk mencuci kulit muka tanpa mengganggu elemen asal kulit, mksdnya xde pengelupasan or blemich.
2. Mask - menanggalkan sel kulit mati, menegang, menganjal , menghaluskan kulit.
3. Freshen- menyegar , mencuci kulit kali ke 2, and merapatkan pori.
4. Hydrate - balancekan kelembapan & minyak natural kulit




Nak tak saya bantu anda dptkan kulit yg sihat? Nak tak saya guide anda cara penjagaan wajah yg betul? Jom dpt kan free skin consultation dari saya.
0197438489
Zestful Zulaiha
Ind. Beauty Consultant

Thursday, April 7, 2016

NEW Melacep plus Luminous Set

Hai semuaaa!

Nak tak kulit cerah semulajadi tanpa pengelupasan?

Boleh try product baru Mary Kay launch bulan April ni πŸ˜πŸ˜πŸ˜

Melacep plus Luminous Set...

Best tau! Tengok jelah transformation SD Mira kite. Woww!





Jom jommm PM/whatsap kite πŸ€—
0197438489
Zestful Zulaiha
Independent Beauty Consultant

NEW Forever Diamonds Fragrance

Anda nak cuba wangian baru Mary Kay?
Bau floral fruity yg wangi n fresh sampai tertinggal belakang katanya πŸ˜„πŸ˜„
Cuba lah Forever Diamonds Set, ada;
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Eau De Parfum
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Shower Gel
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Body Lotion
Yang best nya PROMOTION ni, buy perfume n shower gel, u will get free body lotion! Wow! Sesuai dah ni nak jadi kan hantaran tunang, kawen, hadiah anniversary dan lain-lain. It's a PERFECT gift set! πŸŽπŸŽπŸŽ
Apa lagi..PM me lekaih naa. Xmo lambat2 nanti abes plak forever diamonds set aka gift set ni πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

Saturday, April 2, 2016

Just sharing

Assalamualaikum and good morning semuaa lovely ladiess out there!!

Entri kali ni cuma nak membebel sesaje jek. Almaklumlah, sejak nak aktif berblogging semula ni. Apa salahnya kan..saya ni memang suka menaip sesaje gini. Walaupun saya tahu,,siapa je lah yang baca entri saya di blog ni kan...

Mood berblogging sekarang dah tak macam dlu...dulu2 saya berblogging sebab saya suka nak share something di alam maya, apa saja perkara yang saya suka. Selain tu, saya berblogging untuk mencari kawan and berkongsi ilmu and maklumat. Best masa dulu tu...berblogging kita visit blog dia, dia visit blog kita....sambil kumpul duit jugak tuh...hehe

Sekarang, saya nak aktif berblogging semula sebab saya nak share tentang Mary Kay products. Saya nak share tentang bisnes kecil-kecilan saya ni. How i'm happy with my bussiness. Bila dapat bantu orang selesaikan masalah kulit mereka, dapat bantu wanita tampil lebih cantik n konfiden, itu semua perkara yang akan membuatkan saya bahagia. So, ladies out there, jangan segan-segan nak share masalah skin anda dengan saya. Or ada product MK yg anda berminat...bole je contact saya. Let me be your beauty consultant. Kita share story kita sesama. and Insya Allah, i will to help you, the best i can :)

Nah, jangan lupa like page saya juga tau. Saya pon aktif di FB page saya yang satu ni Mary Kay with Zulaiha. Thank you in advance for liking the page :)

Friday, April 1, 2016

Testimoni Parut Jerawat Menggunakan Product Mary Kay!

Jangan cakap saya tak pernah feeling down dengan masalah jerawat. πŸ˜…
Dulu masa kulit berjerawat pkai mekap pon masih xmampu nak tutup jerawat tuh. Sedih kan? Tapi mekap MK xbuatkan mslh kulit saya semakin teruk. Malah semakin baik. πŸ€—
Jangan ingat org yg bermekap itu 'fake'. Anda taktau bagaimana dia cuba kumpul kekuatan utk keluar rumah n berhadapan dgn org ramai πŸ˜‰
Kenapa saya suka dgn product Mary Kay?? Kenapa sy masih setia dgn product MK ni? Tengok lah hasilnya πŸ˜‰πŸ˜‰
Jom dptkn free skin consultation. PM me, Kita borak lebih pasal skin n MK products.

 πŸ˜Š

Tuesday, March 29, 2016

MK Creme to Powder Foundation Review

Jadi ibu beranak ramai ni, kalau bole segala-galanya kena instant! Bila nak keluar rumah sarung je tudung instant, baju y tak perlu gosok n sampai nak berbedak pon tak sempat.Huhu Kalau lah ada topeng mekap y siap2 nak kuar bole terus tampal kt muka. Tak sampai 2 saat pon da siap! Hehe
Nah. Saya kongsikan best product from Mary Kay yg selalu sy pkai if sy nak cpt siap bmekap.

Endless Performance Creme-to-powder Foundation aka CTP Foundation.😊
πŸ‘‘ 2 in 1 foundation & bedak
πŸ‘‘ high coverage n lebih gebu n flawless
πŸ‘‘ texture cream tp bila sapu di muka ia kering (MATTE finish)
πŸ‘‘ high coverage but still kulit rasa ringan n tak rasa mekap tebal
πŸ‘‘ tahan lama & Waterproof
πŸ‘‘ oil control n mampu tutup cela juga
Penggunaan foundation brush bersama CTP foundation ni adalah terbaik kerana ia mampu beri solekan yg kemas n cantik πŸ˜˜ But, Oleh Sbb sy dah get used dgn sponge dan nak cepat. Pakai sponge pon boleh uols! πŸ˜πŸ˜
Sekian sahaja maklumat nk disampaikan. Nak tahu details cara pemakaian dll, wassap je hakak, k! 


😁

Review Mary Kay Foundation Primer SPF15

Kalau mekap, kita nak fefeeling kulit flawless and glowing. Betul tak? Pastu kalau bole kita nak mekap yg tahan lama. Ada tak ek product mcm ni?
Jawapannya.....
.
.
.
.
.
.
Yes! Memang ada.
Mary Kay Foundation Primer Sunscreen SPF15 a.k.a mekap base MK. Bestfriend kepada CC Cream and Timewise foundation. Sebab ia memastikan foundation yg dipakai Tu tahan lama. Ada SPF15 yg mampu melindungi kulit kita juga. Bagus kan?
Saya da pakai lama foundation primer ni. Benda wajib tepek kt muka.hihihi Satu tiub bole tahan lebih 4bulan. Jimat kan?




Utk details lebih lanjut. Wassap jek πŸ˜Š
0197438489
Zestful Zulaiha
Beauty Consultant



Monday, March 28, 2016

MK Eye Makeup Remover Review

Assalamualaikum and hai...

Pernah dengar milia seeds? Or kta panggil biji kolesterol? Biasanya dia tumbuh dibahagian kawasan mata, hidung, dahi n dagu.
Tahu X sebab apa ia terjadi? Especially kt eye area, tjadi sebab dari cara kita buang mekap tidak betul. Bahagian mata kte sgt sensitif, even kte xbole letak normal facial moisturizer or rich oil. And Your eye makeup remover could be too oily too! Ada kan sebelum ni kte buang mekap dgn baby oil n lotion. (Saya ler tuh dulu πŸ˜…) Tak sesuai sebenarnya tau πŸ˜­
So the solution is, kita guna oil free makeup remover frm Mary Kay. Sebab apa ia bagus?
πŸ‘πŸ»Sebab ia ada extract silicon yg fungsinya utk meredakan keradangan.
πŸ‘πŸ»Sesuai utk org yg allergy pd mekap remover,so bahan ni utk bg kulit relax.
πŸ‘πŸ»Also utk tegang & anjalkan kulit kwsn mata & bibir.
πŸ‘πŸ»Xberminyak , x melekit & lembut
Ahha! Dah tahu kan sebab apa kita kena pilih mekap remover yg oil free? Patut lah pelik kan kenapa selalu tumbuh biji2 kutil tu kt sekitar mata? Jangan tangguh2 lagi tau. Jom PM saya 


😊

My Mission



Yess, my mission ialah untuk membuatkan setiap wanita berasa diri mereka cantik. Cantik is subjektif. Tak salah nak fefeeling cantik kan uols?? :) Jomlah if anda ada masalah dengan kulit anda or ingin cuba makeup from Mary Kay. Just PM me...I'm willing to help 

0197438489
Zulaiha
Your Beauty Consultant

Sunday, March 27, 2016

Testimoni Mary Kay Sunscreen SPF 15

Kalau nak keluar rumah dengan cuaca panas sekarang ni, jangan lupa apply sunblock tau! Nak-nak anda yang nak pergi vacation ke tempat-tempat yang terdedah dgn sinaran matahari yang terik tu. Perlu ye. Untuk elakkan kulit sunburned dan risiko kanser kulit.

Mary Kay Sunscreen SPF50 sangat-sangat membantu untuk anda elakkan dari surnbunt. Ahha...cerr tengok apa kata testimoni kita di bawah ni. Uols baca mesti uols tertarik dgn testimoni ni. :)

Jom PM saya untuk product yang hebat ni :)

0197438489
Zulaiha
Your Mary Kay Beauty Consultant

BODY PAMPERING PROMOTION

Assalamualaikum n hai!
Saya nak share tentang body pampering set yang tengah promo now!
Lepas try satu kali,dua kali...tetiba rasa aduyai kenapa tak dari dulu saya cuba body pampering set ni πŸ˜©
sebab apa tau, lepas pakai ni badan rasa fresh sepanjang hari.Almaklum saja lah sekarang dgn cuaca yg hot ni. Badan sentiasa berpeluh, da tentu akan keluar kan bau yg masham2 tu kan? 

😝
πŸ™ƒ Jom gantikan deodorant anda dgn body spritzer yg mana ia kaya dgn bahan antioxidant yg dpt meneutralize kan bau badan n keti*k pon tak itam.
πŸ™ƒ Nak kulit yg lembut n bau fresh boleh try loofah body cleanser. Memang best! Hilang kot segala daki-daki degil kt badan. Memang rasa bersih je badan after pakai ni.
πŸ™ƒ Nourishing body lotion plak bagus sebab ia Ada vitamin E n sunflower oil. So, kulit rasa lembap n lembut je. Sangat sesuai la kte pakai dlm keadaan cuaca sekarang utk kekalkan kelembapan kulit.
Lastly, bila fikir2 balik kan, lagi rugi kalau saya tak grab promo sekarang. Memang berbaloi! Nak lebih details kena lah wassap saya, k!

TINGGAL BERAPA HAR SAHAJA LAGI PROMOSI AKAN BERAKHIR!!. JOM LEKAS PM SAYA :)
 πŸ˜„

Let's Cantik!!

Assalamualaikum and hai....
Wanita dan mekap memang tak bole dipisahkan. Kita orang perempuan ni mesti suka pada benda yang cantik. Nak nampak cantik. Penampilan mesti nak jaga kan. Pendapat peribadi saya, make up mampu boost up confidence level seseorang wanita. Bukan bermakna bila anda bermekap, anda fake, tak natural beauty. But, sebenarnya kita nak nampak kemas dan cantik. Tak perlu mekap yang tebal, tapi cukup lah sekadar penampilan tu nampak lebih menarik.

Perasan tak, sometimes bila tak bermekap pulak, orang cakap kita tak pandai jaga penampilan pulak. Haih..macam-mcam.Hidup kita bukanlah untuk memuaskan harit semua orang. Tapi, apa yang kita rasa terbaik untuk diri kita. Lakukan lah. Tak rugi pon.

Saya bermekap, untuk nampak menarik, kemas dan cantik. Saya ada masalah jerawat sebelum ni, so saya perlu conceal muka dengan mekap supaya ada sedikit konfiden nak keluar rumah! Ahaaa...tak bermaksud saya fake tau.. or saya cuba menyembunyikan sesuatu. Alhamdulilah mekap yang saya pakai tak langsung membuatkan jerawat saya semakin teruk. Malah jerawat saya semakin membaik, selain daripada penggunaan set skincare Mary Kay! Ada masa, next2 posting saya akan share macam na saya dapat atasi masalah kulit saya.


Kulit saya kini. Alhamdulilah semakin baik. Jerawat kecik-kecik masih ada. Tapi tak seteruk dulu. Nanti saya share gambar sebelum dan selepas ye :)

Pic atas; me wearing lip and cheek stick - Peach Pop. One of my favorite lip colors. Just nice.

Jom hubungi saya untuk skin consultation and Mary Kay products

0197438489
Zulaiha
Independent Beauty Consultant





Review Mary Kay CC Cream

Apa yang buat saya jatuh cinta dengan makeup Mary Kay ialah ia tahan lama. Dalam cuaca panas pon makeup masih boleh maintain πŸ˜
Nak p kenduri dlm cuaca panas begini, xmo pakai mekap tebal2 but still want Great Coverage, uols bole pilih MK CC Cream. Memang best n bagus!
πŸ‘πŸΏada spf 15 utk sun protection
πŸ‘πŸΏ ringan & lembut pada kulit
πŸ‘πŸΏ kemasan yg natural & tak nampak tebal
πŸ‘πŸΏ enjoy 8 in 1 benefits dlm setiap kali penggunaan!😍😍😍
πŸ‘πŸΏ tahan lama walaupun dlm cuaca panas & berpeluh
Cuba lah dlu, mesti anda jatuh cinta berkali-kali πŸ˜˜πŸ˜˜πŸ˜˜


I'm a Beauty Consultant now!




Assalamualaikum and good morning!

Hai semuaa....ahaa jangan terkejut,walaupun saya taip entri ni malam2, tetap saya greet good morning. Sebabnya ia menjadi amalan dalam Mary Kay utk ucapkan 'good morning' setiap masa, supaya mood kita sentiasa bersemangat seperti di waktu pagi. 

Pejam celik, pejam celik lebih kurang 6 bulan dah saya menyertai Mary Kay sebagai beauty consultant. Selama ni saya cuma pengguna Mary Kay selama 5 tahun. Tapi baru sekarang saya terfikir untuk join Mary Kay as BC. Alhamdulilah selama 6 bulan ni, banyak ilmu yang saya dapat. Semuanya kerana saya minat. Minat bidang kecantikan n kesihatan kulit. Minat juga untuk berbisnes sambilan.

Ok lah, next posting nanti saya akan kongsikan macam-macam product Mary Kay yang menarik and info yang best2 untuk anda semua. InsyaAllah.

Untuk yang berminat dengan produk Mary Kay ni, dan nak kan konsultasi  kulit percuma dari saya. Boleh PM / Wassap no di bawah.

0197438489
Zulaiha
Independent Beauty Consultant.

Jangan lupa like my FB page : Mary Kay with Zulaiha
             Follow my instagram: @zihaatmk  Twitter: misshazam