terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, July 18, 2016

Review CC Cream vs Timewise Foundation MARY KAY

Assalamualaikum and haii and good morning.....

Siapa yang suka mekap tapi tak mo rasa mekap tebal2? Rasa malas nak tepek banyak2 krim? Sila angkat tangan!

Ni hakak nak share tentang kebaikan CC Cream from Mary Kay yang patot korang cuba.

Mempunyai 8 kebaikan dalam 1 cream :
1. Melawan garis halus dan tanda penuaan
2. Melembapkan kulit tanpa menjadikan kulit berminyak atau melekit
3. Melindungi kulit dari sinaran UVA dan UVB (spf15)
4. Menutup cela , memelihara kulit jerawat serta menenangkan kulit bermasalah
5. Mencerah dan menyerikan tona kulit dengan segera
6. Membetulkan ketidaksempurnaan pada kulit
7. mengurangkan kemerahan pada kulit
8. Mempertahankan dan melindungi kulit dari radikal bebas atau kesan pencemaran dengan kuasa antioksida

4 tona warna untuk disesuaikan dengan tona kulit anda!




Apa perbezaan CC Cream and Timewise Foundation pula?? Haa meh tengokk ni....



Kalau ikutkan saya, i love both! hehe of course la kan. Cuma CC Cream ni ada SPF15 and Timewise Foundation tiada. But, Mary Kay ada makeup primer yang best which is Foundation Primer Sunscreen SPF15 yang boleh kita pakai before apply foundation. So, terpulang pada pilihan anda..dedua pon OK. Haa tengok plak perbezaan tekstur kedua-dua CC Cream and Foundation pada tangan. 



Both blend well....terpulang pada anda nak yang mana. Dedua pon best. hehe Jom dapatkan CC Cream and Timewise Foundation from Mary Kay.

0197438489

Zulaiha
Your Beauty Consultant

dulu VS sekarang

Assalamualaikum.....haii semua. Ada kesempatan nak berblogging semula. Sementara line internet laju ni. sekarang ni tak de masa sangatlah nak menaip. huhu Tapi, tak tahu lah kenapa masa dulu sangatt banyak, terlebih masa nak menaip...haha...

Actually, saya masih seperti dulu, gemar menaip entri...tapi lebih kepada menaip benda-benda yang merepek..hoho. Apa sahaja yang terlintas di fikiran (macam sekarang) saya akan tulis. Walaupun takde sapa pon nak baca sebenarnya. :)

Rasa nak tergelak, kelako and macam-macam gak lah bila baca entri lama balik. aduii... kenapa lah aku tulis macam tu dulu. hehehe.... Semua benda nak tulis kann...zaman tengah nak UP time tu. 

Now, kita lebih fokus ye...rasa nak share kita share...takpon biarkan sahaja blog ni berhabuk buat tatapan anak cucu cicit di masa hadapan...kekeke... oleh kerana anak cucu cicit yang nak membaca nanti...marilah share something yang berilmiah sikit...hehehe


ok,, wasalam....

Monday, July 11, 2016

Mary Kay Creme Lipstick



Choose your favourite color! Mary Kay Creme Lipstick :)

July Best Offer!

Ada yang nak dapatkan Eye Make Up Remover ni secara free?? Offer bulan Julai ni memungkinkan anda memilikinya secara PERCUMA!!




contact me now...

0197438489
Zulaiha
Your Trusted Beauty Consultant

Wednesday, April 27, 2016

My First LOS



Alhamdulilah, syukur atas pencapaian saya selama menceburi bisnes Mary Kay. Setiap achievement kita akan diberi penghargaan. :) Ini hadiah dari Mary Kay! Semoga ia menjadi pemangkin untuk saya untuk mencapai kejayaan di masa akan datang..Aminn

Jom sertai saya!

Tuesday, April 26, 2016

Why must heathy skin?


Semua orang mengidam kan kulit wajah yang cantik dan sihat. Betul tak? Maka bertukarlah kepada regime penjagaan wajah yang lebih selamat dan mengandungi bahan-bahan semulajadi. Jadi, tak perlu risau lagi dengan kandungan bahan kimia yg berbahaya dalam skincare anda! Kerana Mary Kay dijamin selamat dan terbukti berkesan.

Dapatkan konsultasi percuma dari saya. Your trusted MK Beauty Consultant.

Zulaiha
0197438489
PM me for more info.

Monday, April 11, 2016

Quote of the Day


Yes, we can do it!! Always has positive thinking in mind that we are able to do anything that we women wanna do! Lets work hard!

Sunday, April 10, 2016

CC Cream VS Liquid Foundation MARY KAY

2 Bedak asas Mary Kay yang patut anda tahu

🌹CC cream VS Liquid foundation

🌹
🌺 CC CREAM
~πŸ‘‰liquid nya agak nipis Dr Liquid foundation ..
πŸ‘‰kalau x de jerwat/ parut jerawat / jeragat blh pakai CC cream ..
πŸ‘‰nmpk natural look..
πŸ‘‰ada spf15 so dapat melindungi kulit wajah Dr sinaran matahari
πŸ‘‰sesuai UTk semua jenis kulit





🌸
LIQUID FOUNDATION :
πŸ‘‰liquid nya tebal skit Dr CC cream..
πŸ‘‰kalau ada parut jerwat, jeragat blh pakai Liquid foundation .. at least blh cover jg parut2 tu dan tutup      Cela..
πŸ‘‰ x de SPF
πŸ‘‰ada dua jenis 
  •  matte ; UTk kulit berminyak dan combination 
  • luminous : UTk kulit normal dan kering

So, mana satu pilihan anda?? Saya pilih liquid foundation kerana coverage dia mampu menutup cela. But still xrasa heavy kt muka. Saya apply bersama primer foundation spf15 Sbb ia xd spf n utk mekap yg tahan lebih lama.

TAPI if anda suka yg lebih natural n senang nak apply, malah dpt 8 manfaat dlm satu krim bole cuba CC cReam Mary Kay ye! Pon bagus!

Jom dapatkan bedak asas MK yg best2 ni. πŸ˜Š
0197438489
Zulaiha
Beauty Consultant

Saturday, April 9, 2016

How to use Mary Kay Botanical Effect Skincare

Botanical Effects ni adalah produk dr tumbuhan semulajadi, tiada bahan kimia 99% botanical ingredients, 0.01% tu bahan utk bg dia tahan lama. Jom bertukar kepada skincare yg lebih selamat.
4 langkah mudah yang anda perlu tahu untuk kulit yang sihat semulajadi. Semuanya bermula dgn skincare botanical effect ini πŸ˜Š
Ikut turutan pemakaian,
1. Cleanser - fungsi utk mencuci kulit muka tanpa mengganggu elemen asal kulit, mksdnya xde pengelupasan or blemich.
2. Mask - menanggalkan sel kulit mati, menegang, menganjal , menghaluskan kulit.
3. Freshen- menyegar , mencuci kulit kali ke 2, and merapatkan pori.
4. Hydrate - balancekan kelembapan & minyak natural kulit




Nak tak saya bantu anda dptkan kulit yg sihat? Nak tak saya guide anda cara penjagaan wajah yg betul? Jom dpt kan free skin consultation dari saya.
0197438489
Zestful Zulaiha
Ind. Beauty Consultant

Thursday, April 7, 2016

NEW Melacep plus Luminous Set

Hai semuaaa!

Nak tak kulit cerah semulajadi tanpa pengelupasan?

Boleh try product baru Mary Kay launch bulan April ni πŸ˜πŸ˜πŸ˜

Melacep plus Luminous Set...

Best tau! Tengok jelah transformation SD Mira kite. Woww!





Jom jommm PM/whatsap kite πŸ€—
0197438489
Zestful Zulaiha
Independent Beauty Consultant

NEW Forever Diamonds Fragrance

Anda nak cuba wangian baru Mary Kay?
Bau floral fruity yg wangi n fresh sampai tertinggal belakang katanya πŸ˜„πŸ˜„
Cuba lah Forever Diamonds Set, ada;
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Eau De Parfum
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Shower Gel
πŸ’Ž ~Forever Diamonds Body Lotion
Yang best nya PROMOTION ni, buy perfume n shower gel, u will get free body lotion! Wow! Sesuai dah ni nak jadi kan hantaran tunang, kawen, hadiah anniversary dan lain-lain. It's a PERFECT gift set! πŸŽπŸŽπŸŽ
Apa lagi..PM me lekaih naa. Xmo lambat2 nanti abes plak forever diamonds set aka gift set ni πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

Saturday, April 2, 2016

Just sharing

Assalamualaikum and good morning semuaa lovely ladiess out there!!

Entri kali ni cuma nak membebel sesaje jek. Almaklumlah, sejak nak aktif berblogging semula ni. Apa salahnya kan..saya ni memang suka menaip sesaje gini. Walaupun saya tahu,,siapa je lah yang baca entri saya di blog ni kan...

Mood berblogging sekarang dah tak macam dlu...dulu2 saya berblogging sebab saya suka nak share something di alam maya, apa saja perkara yang saya suka. Selain tu, saya berblogging untuk mencari kawan and berkongsi ilmu and maklumat. Best masa dulu tu...berblogging kita visit blog dia, dia visit blog kita....sambil kumpul duit jugak tuh...hehe

Sekarang, saya nak aktif berblogging semula sebab saya nak share tentang Mary Kay products. Saya nak share tentang bisnes kecil-kecilan saya ni. How i'm happy with my bussiness. Bila dapat bantu orang selesaikan masalah kulit mereka, dapat bantu wanita tampil lebih cantik n konfiden, itu semua perkara yang akan membuatkan saya bahagia. So, ladies out there, jangan segan-segan nak share masalah skin anda dengan saya. Or ada product MK yg anda berminat...bole je contact saya. Let me be your beauty consultant. Kita share story kita sesama. and Insya Allah, i will to help you, the best i can :)

Nah, jangan lupa like page saya juga tau. Saya pon aktif di FB page saya yang satu ni Mary Kay with Zulaiha. Thank you in advance for liking the page :)