terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, March 23, 2013

petua hilangkan tahi lalat baju

saya rasa dah lama sangat nak update pasal entry ni,,tapi tak terhapdet2...sementara tengah berkobar-kobarsemangat nak menghapdet blog ni....mari ki data teruskan.yeaaahh!

ini entry pasal satu petua...wahhh sejak jadi ibu2 ni ken,, keluar segala petua ala-ala ibu.haha ini sekadar perkongsian ye you all...saya baru tahu. maybe you all di luar sana dah lamaa tahu. saya dapat tahu pon dari en.suami. haa cepatlah! ape petua nyer tu????

masalah: baju anak saya banyak na tahi lalat..jadi tak molek la kan, baju cantik2 tapi penuh tahi lalat. faktor utamanya ialah anak saya banyak air liur meleleh...org jawa cakap ngences...so, bahagian paling kotor ialah pada bahagian  dada.

ha senang je..1. rendamkan baju dalam air panas mendidih +clorox

2. angkat baju yang direndamya,, (hati2 pegang pakaian tu..klu boleh pakai sarung tangan,,jgn wat aksi spt suami saya.tangan die tebal kot.haha) & berus pada bahagian yang banyak tahi lalat tue.

3. masa berus tu curahkan sekali air panas tadi dan teruskan memberus..berus dan berus sampai hilang tahi lalat tue..


4. then siap berus, bilas bersih2 & sidailah. :)


serius cakap, ada baju anak saya yang dah standard  kain buruk boleh hilang segala tahi lalat & da macam baru. so tak jadi buang baju lama Azid,, masih cantik dipakai. so you all jangan lupa mencuba.

18 comments:

W. Mastura said...

ohhh selama ni mas selalu buat baju yg ada tahi lalat atau baju yg ada mcm lumut2 tu sbg kain buruk . nnt mas try kat baju adik . hehe .

ziha said...

selamat mencuba mas!

Anonymous said...

There are hordes of websites selling fake replica watches, so which ones to choose In this context, the best solution would be to get a watch that looks precisely like an original, comes at a much lower price and all the while the quality of the watch is not compromised. Most of the people would prefer such a replica watch which retains its looks for a long period of time as well functions accurately isabel marant. Related Articles The Era of Rolex Replica Watches The Most Dependable Watches Replica Rolex Watches New Designer Replica Rolex Watches at Replica Monkey Replica Rolex Watches In an online survey people were asked which watches were the most trustworthy and stood for quality The overwhelming votes went in favor of Swiss watches. It is a very well known fact that Swiss watches are acclaimed internationally for their fine design and accuracy isabel marant sneakers. We are presenting to you this unique combination of quality and designer looks through our exceptional collection of Replica Swiss Rolex Watches. These replicas are a matchless combination of Swiss quality and brand image of Rolexes.It is a dream of any person to adorn hisher wrist with a Rolex watch..
[url=http://isabelmarantsneakers86.webs.com/]isabel marant sneakers outlet[/url]
Aside from Prada handbags, EuroHandbag also sells wallets, bags, and purses. You can find creations from designers like Valentino, Dolce and Gabbana, Balenciaga, and Mulberry. If you do not want to expend thousands on one bag, opt for a Prada handbag at EuroHandbag isabel marant sneakers. With bags that are sold at lesser than 500, you will be able to own several Prada handbags. Compared to replica and fake designer handbags, the items that you find at EuroHandbag are guaranteed durable. This is because the materials that it uses are of high quality leather. With all the fake designer bags in the market, it is hard to find trustworthy sellers isabel marant sales..
[url=http://isabelmarantshoescheap.webs.com/]isabel marant shoes[/url]
And the one reviewed here appeared much later and was greatly impoved than the earliest version. It is fitted with an Asian 7750 hi beat rate with GMT and date complications. The biggest appeal of the watchfor me is the dial. It dresses beautiful dark matte blue color. It is too dark that you may mistake it as dark greyblack colour in certain light condition. And thanks to singlesided AR coating, the dial and datewheel do not suffer to much reflection. Overall, the dial is pretty attractive to look at isabel marant sales isabel marant sales..
http://isabelmarantsalesonline.webs.com/

Primarily based on the changing specifications of current earth there are several forms of storage bags that match each the moms as well as the Dads isabel marant. The bag packs have many benefits as you can have both the hands no cost. You can either select the fancy and feminine bags that suit the stylish moms or go for the rugged ones developed of materials that look and feel a lot more masculine. The camouflage diaper bags are also favorite with the mothers and fathers. They arrive in fascinating camouflage materials. You can some thing for every and everyone to pick. The very first time mom and dad commit the frequent blunder of shopping for bags that are also small isabel marant sales..
http://isabelmarantsneakers86.webs.com/

Anonymous said...

Salam awak.... sy siti... ya Allah... syukur sy dipertemukan dgn blog awak ni... sy mengalami masalah yg sama awk alami. Tahi lalat pd baju anak. Aduh sy penat menyental. Xkeluar. Pening kepala. Baju baru lg. Sygnya nk buang. Lepas baca blog awk ni sy terus try. Menjadi awk!!!!!! Ya Allah. Syukur. Seluar anak yg penuh dgn hitam tahi lalat hilang sepenuhnya. Dekat baju pun hilang. Sy sebenarnya mmg anti clorox. Xsuka dgn bau dia. Tp skrg sy syg clorox. Huhuhu... teruskan menyampaikan ilmu bermanafaat ya. Tq so much.

Hamizah said...

Kalau rendam guna clorox tu tak luntur ke warna baju?

Hamizah said...

Kalau rendam guna clorox tu tak luntur ke warna baju?

Anonymous said...

Memang menjadi. Selamat jubah putih aku. Terima kasih kerana sudi kongsi and free for life.

Annis said...

nice tips..saya nak cuba la..thanks ea :)

Nurul Haziqah said...

ini lain daripada yang lain
senang dan mudah

Anonymous said...

Habis baju baby aku luntur warna guna petua ni...ikut sebijik...last2 buang je baju2 tu dlm tong sampah...he2

Anonymous said...

Pelik la mcm mana baju bby u x luntur warna...aku try luntur warna la baju bby aku...apa pun thanks la sb masih blh aply utk kain putih

Azizah Zain said...

Nk tanya clorox yg digunakan clorox colour ke

Anonymous said...

Clorox apa guna xluntur color ni

Anonymous said...

clorox ok utk bby?
clorox jenis ape yg sesuai?

Anonymous said...

terimakasih saya akan cuba..bye

anieta83 said...

clorox color ker?

Umm Anas said...

Saya nak tau sis guna clorox apa? Pelik ye pakaian yg direndam dgn clorox mmg x luntur ke warna baju tu??? Please jawab! URGENT ^_^

Umm Anas said...

Saya nak tau sis guna clorox apa? Pelik ye pakaian yg direndam dgn clorox mmg x luntur ke warna baju tu??? Please jawab! URGENT ^_^