terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, August 2, 2010

preparation sebelum konvo~

persediaan saya sebelum berkonvo~wahh dah mule excited nak berkonvo la ni yer... :) Hurm tak delah nak kate persediaan sangat..he, cume ni haa..semenjak dua menjak ni...jerawat begitu suka nak menempek kat muka ni..huhu..cdey tau i..;( tataulah sebab ape..adakah sebab nak datang *bintang or sebab stress..mungkin sebab dua-dua kot..oh tidak!! Jadi ape lagi...maka bergegas lah saya ke Watson berhampiran yang tengah ade sales tu walaupun belum gaji..hehe semuanya demi wajah ku...Cik Azam pon da tegur muke ni teruk..tsk taO, hamboii macam la muka dia licin sangat..hoho..ampunnn jangan mare ye cik bang.. :P


ahaa! ini la dia barang yang saya beli..oleh kerana setiap hari saya berjalan kaki ke sekolah sejauh 800meter..uhuu, haruslah ade perlindungan untuk kulit ni..nanti hitam plak kan, tak cantik mase nak berkonvo nanti...huhu

this time, saya baru cuba Neutrogena lotion SPF 30..sebab moisturizer SPF22 tu saya dah abes..so nak try lah yang ni..harga RM33 something..beli time discount ni..he2 so far saya pakai oke lah..rasa cam tak berminyak sangat..rasa kulit cam soft je after pakai lotion ni...


then, untuk bekas-bekas jerawat yang degil tu...saya pakai bio oil ni..ahaa, memang terbaek..baru pakai beberapa hari nampak lah perubahan..bekas jerawat semakin pudar..~


kesimpulannya..bukan lah sebab barang2 ni boleh memulihkan or mencantikkan muka kita..tapi semuanya biiznillah... :)

p/s: oleh itu kurang kan mekap yang tebal2 Ziha...huhu

4 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

selamat berkonvo yer..
kiter da lepas...hehe

Winnie Cik Mastura said...

haha. lepas nih gerenti TERBAEK punya for konvo nanti. haha. konvo kang nanti mcm model pulak kak, sbb muka dah licin. hehe.

ziha said...

yeke fasya..congrats to u...


mas..haha..mintak2 macam tu lah..cepat2lah baik muka ni..

ziha said...

yeke fasya..congrats to u...


mas..haha..mintak2 macam tu lah..cepat2lah baik muka ni..