terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, September 20, 2010

First Day~

salam.
today is my first day...first day at new school..ape yang boleh saya katakan 'so far so good'.. :) tak de perkara yang boleh membuatkan saya lemah semangat untuk meneruskan tugasan murni saya..kehkeh..

saya rasa selesa di sekolah baru ni..hurm student nye nampak ok la..as compared to previous school. :) apa-apa pon pengalaman daripada sekolah lama mengajar saya menjadi lebih kuat dan tabah..sekolah baru ni pon saya masih tak tahu apa cabaran2nya..baru first day, tak boleh nak expect pe2 lagi..huhu cumee..in this school i've to teach 2 subjects..English, form 4, all form 4 class plak tuh...err tapi yang another subject ni...ermm agak merisaukan saya untuk mengajarnye..ahaakksss...Maths form three..okeh...saya memang tak terer bab2 maths ni...huuuuu tulunglaah! wawaawaa!

First day masuk dapat subject yang saya paling lemah mase kat sekolah dulu, English tu ok la..then first day kat sekolah tu dah jadi guru bertugas untuk minggu ni....hekhek...first day kat sekolah tu terus masuk kelas without any guidance.. maksudnye, ikut suka hatilah nak ajar ape kan..hehe gurau je..agak besar lah sekolah tu..nasib baik tak sesat cari kelas...Itulah namanya cabaran kan?

till then, nak kena study ape nak ajar sok... k daaa~:)



4 comments:

Missjunne said...

sama la yang,i plg xreti/xminat maths,lg2 bila masuk upper form.huhu

ziha said...

HUHU...owg y terer maths mesti ckp kcang kan..pe la kite ni..kuikuikui

Miss Q said...

naseb ko cikgu sekolah menengah, dikk.. kazen ahkak jd guru sandaran kat sekolah rendah.

hari pertama mengajar dah ada budak berak dalam seluar dah..

lagi naiya!

Entry terbaru ahkak : Eleh, Pap Smear aje punnn (dengan Photo =D )

ziha said...

yeke kak? huhu itu lg la extreme!