terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, September 30, 2010

tungguuuuuuu~

salam~ hai semua..lama tak update blog..da ade yang merindukan saya..ceyy perasan plak.actually agak busy sejak akhir2 ni, masa nak berehat pon tak de..balik sekolah kadang dah kepenatan..malam after maghrib kejenya tido dulu then bangun pukul sebelas or dua belas lebih sambung solat, makan jap, gosok baju pastu buat lesson plan...uhuuu...ini jenuh nak pk ape nak ajar dorang.alhamdulilah dorang semua dah habis silibus, so saya just wat exercise and revision jelaa..untuk memantapkan lagi skil2 mereka...cewaahh!

semalam saya ada meeting dengan pengetua n guru-guru yang lain..what an experience! hoho...walaupun saya cume guru ganti saja, tapi duduk dalam meeting room tu dapatlah rasakan bahawa tugas guru ni betul2 berat..kalau tak dapat capai target bukan pelajar yang disalahkan, tapi guru okeh! Kegagalan/kejayaan pelajar dalam SPM adalah bergantung pada guru-guru yang mengajar form 4..huhu, sayalah tu..kesalahan akan diletakkan atas bahu guru yang mengajar form4 for SPM and guru yang mngajar form2 for PMR...memang pengetua kami sangat tegas..kami sajalah yang tahu...

oklah..stop ahh cite pasal keje saya ni..hoho.meh cite pasal mende lain plak..dalam kesibukan saya, sebenarnya masih sempat lagi saya berfacebook,but just tengok2 jelaa update2 kawan..hurm sekarang ni musim kawan2 mendirikan rumah tangga agaknya..dan my fren dengan kurang asamnya bertanyakan saya soalan 'awak tak rasa tergugat keh?' cehh...perlukah saya rasa tergugat?? sila jawabkan untuk saya.....huhu...tipu lah kalau saya cakap tak tergugat..but 'tergugat' is not the right word for me..it's not 'tergugat' actually....buat apa nak rasa tergugat, sebab kawan2 nak mendirikan rumah tangga, so i must be happy for them...masa saya?? insyaAllah, akan tibe..sabarr ye kawan2..i know my frens they all lebih excited dari saya kalau saya nak kawen...harhar..hampeh je macam korang je yang nak kawen kan?? nak rase jeles pon bukan, nak rasa hampa pon bukan..tapi the right word is 'tak sabar nak kawen!'hak2..teruk betul! no laaahh! Cik Ju sayangg, dulu awak suruh saya cepat2 keje kan so boleh cepat2 kawen..now i'm working..sabarlah,,sampai mase nye nanti mesti kamu akan jadi pengapit saya.. :)

oklah,siap update! haha..nak sambung wat ape2 yang patut..thanks kepada blogger2 yang sudi menyinggah blog saya ni....i really appreciate that..nanti ada masa saya visit u all back okey!


8 comments:

Atiqah said...

tergugat?? x de maknanye k ziha nk tergugat...hahaha..one fine day insyaAllah

bila nak wat entry khas bajet tunang ni?

ziha said...

insyaAllah~ hokeh2..i will try update later keh..bunyi macam dah nak dekat je nih..heheh

Atiqah said...

haha..x de la..lmbt lg..tp just be prepared..sbb die akn grad thn dpn..kalo cpt dpt keje, de skt budget insyaAllah die dtg umah..

gloria said...

kalau ada apa2 information pasal poems and short stories boleh kita bertukar2 references ya.ssh sbb text baru.hehe

kalau dh jodoh x kn kemana.kan..kan..

cokelat lover said...

ye!i slh sorgnye xsbr u nk kawen!he2

pape pun,gud luck in everythng u do.alwaz mis u.muuaahh

ziha said...

Tqah~ huu..still got time to save money.so nanti bole la wat besar2an..he he..shud be no prob if u da start simpn wet dr skrg.. :) ms da nk dekat la tu..hehe

ziha said...

Gloria~ haa ok2..yang penting kita kena baca dulu poems n short stories tu semua.then refer to the silibus, n reference book.byk skrg kt bookshop workbook for literature component ni..mudah utk cikgu n student juge.

yup, kalau sudah jodoh x kemana..he he.

ziha said...

Husna~ he he..i pon tak sabar lah nak tunggu u kawen.. :) thanks Husna.. ;)