terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, September 26, 2010

Kasi saya tips macam mane nak berkenalan dengan orang!

morning you all...ahaaa...saje ni hujung minggu ni nak lepak-lepak sambil berblogging..almaklumlah semalam de sekolah ganti..uhuuuu..tapi tak pelaaaa, bak kate Azah n Syikin...95 hengget 70 sen..kuikui....mase first day kat skula tu dah jumpe schoolmate mase form six dulu..die pon same macam saya jadi guru ganti...tapi sekarang ni dorang dah berhenti cos yang sorang ni nak p smbung master then yang sorang lagi dapat DPLI...tinggal saya keseorangan terkontang-kanting kt school tu...hurm cikgu-cikgu lain bukan tak de..but buat masa sekarang ni belum dapat nak beramah-mesra sangat...dorang tu baik memang baik, tapi i ni haaa..tak pandai lah nak bersosial...kekekeke.biasalah saya memang macam tu..mase kat sekolah lame pon macam tu, baru-baru mengajar kat sekolah tu, rasa macam no'ot je...i mean macam pendiam la..tak tahu nak borak2..hek...tapi bile dah lama...haaa hamek ko! Mase kat u dulu pon de coursemate cakap i sombong..hehe Husna u ingat lagi tak??u yang cakap i macam tu..tp bile dah kenal...haru biru dibuat nye...ceyy.

Hurm, memang susah lah you all...nak memulakan sesuatu perhubungan ni..i mean nak kenal-kenal..saya tak pandai macam mane nak berkenalan dengan orang..tapi kalau orang tu yang mulakan nak berkenalan dengan saya, baru saya boleh go on...bukan saya sombong ke ape...tapi memang saya macam tu..macam mane ek nak mulakan berkenal-kenalan ek? kena cakap macam ni ek, hai, saya Ziha, saya guru baru di sini, nama awak siapa? duduk mane? dulu u mane? macam tu ke???hehe cikgu-cikgu kt situ ok je...mungkin saya perlukan sedikit masa lagi untuk menyesuaikan diri kat sekolah tu..

oklah..itu saja cerita saya untuk pagi ni..he saje nak update blog dengan cerita-cerita saya...nanti sambung lagi~daaaa


p/s: malam tadi mimpi dapat makeup jenama PAC...huhu tak dapat MAC, PAC pon jadi lerrr...huhu

8 comments:

Cik Anis said...

ziha, dulu aku pon camtu gak masa baru2 kat skola tu..da la x de kwn huhu..cikgu2 kat situ mmg ok tp kdg2 aku rasa rendah diri..yela, just jd cikgu ganti je kan..segan nak borak2..

ko kenal x cikgu fairuz? ajar english gak..dia ok..ko kenal la dgn dia..best sgt kwn dgn dia :)

Miyuki Aoi said...

ingatkan sy je cmtu.. kalau org start mulekan conversation baru la sy go on... kalau tak.. senyap je.. hehe... mmg take time gak la nak rapat ngan orang...
so, tak reti gak nak bg tip... maybe kene google kot cam saye..."how to get closer with people"... hehe

ziha said...

HUHU~anis..betul3..yelaa, kite ni kan guru ganti je.as compared to them y byk pgalamn, sbb itu rs rendah diri..but as long as kite jalankan tgjwb kite dgn baik, ok la 2 kan..anis, kenal sgt ngn cikgu tu..ha'ah dia mmg baik..

miyuki~ hurm 2la, rmi gak sebenarnye org mcm kite ni cik miyuki..tp tula, skrg ni nak try jd peramah, asal x lbih peramah sudah..kikiki

cokelat lover said...

yeay!btol2.ziha memg smbong.haha.tp 1st impression jela.he2.skrg ni,haru biru.snyi life i u xd.xlgkap hdup.he2

Azuan said...

orang yg rapat ngan aku pun.. aku tak banyak ckap...lag teruk kot hihi

ziha said...

Husna! yup tula..rase mcm nk beljar lagi je..biar selamnya jd student.bole hang out sm2 ngn kwn..huhu

Azuan~ ye ke? lorhh ini lg kes parah ni..kekeke

Atiqah said...

just be urself k ziha..sometimes we dont have to be the first to start a conversation..but u can create the mood so that they will be the first one to approach u..haha

mcm masa 1st kte approach k ziha..kalo x sbb kte ni sekelas agknye kte x tegur k ziha mlm orientasi tu...igt x?? kte pun ssh nk mulakan sesuatu..but things will come in handy when we are in the right situation.

ziha said...

hurm mestilah igt..tqah org 1st y kite kenal y 1 kos ngn kite then br nick..hehe tulaa, i just be myself..tgh try gak skit2 nk approach dorang.huhu hrap2 berjaya..he