terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, January 10, 2013

jalan-jalan

 walaupun kejadian ini telah berlaku lama di tahun lepas..saya nak gak update! hehe well, ada satu tempat di Perak ni tak sah kalau saya tak pergi dari kecik.hehu...kalau saya datang ke sini sedara saya akan bawa saya berjalan di sini..erm di mana kah??? dulu saya pergi masa kecik, tapi sekarang dapat gi dengan en husband and adik. walaupun adik tak tahu ape. nanti dia da besar saya tunjukkan adik yang dia da sampai ke sini.... hehehe

ahaha....kat mana ni ye? kalau kat area Teluk Intan mana lagi kalau bukan menara condong.nak g menara condong pisa tu memang tak dapat g lah ye..so sini pon okeeyy! :) kami pergi ke sini sebelum berangkat pulang ke Johor. pagi lepas sarapan p cari kopi Che Nah, kat sini mmg top lah kopi ni.and ikan pekasam.then kami ke Teluk Intan, g melepaskan rindu ke menara condong.haha
 
me, adik, abah and a.Bali (my cousin)
gambar kenangan di jam menara condong
hubby yang snap picture menara condong ni...

menara condong Teluk Intan










seronok jalan-jalan di Perak. kalau jalan-jalan di sini nampak banyak bangunan n rumah-rumah yang senibina lama2. kat Johor jarang nampak rumah tradisional. kalau kat Perak banyak.haha jakun!! lagi satu bila pergi rumah mak sedara saya ni, bab makan memang pergghhh! sedap giloss lauknya. apa lagi  kampung la...memang berseleralah walaupun sehari semalam jerk..dapat makan yang sedap2! macam nak g lagi je.hehe

erm lepas ni boleh da nak plan cuti-cuti Malaysia..yayy! nak g mana plak ek lepas ni?? :)

4 comments:

Winnie Mastura said...

amboi kak teluk intan dekat jeh dengan poli saya kat sabak bernam . saya pun ada masa lagi nak berjalan ke situ . kawan2 semua dah sampai . huhu .

ziha said...

ohh yeke.sekali sekala bole la jalan2 ngn kawan dik. :)

Lyaa Suriany said...

lya penah p skali. gerun ngn tangga die

ziha said...

haah tgganye agk cerun.