terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, March 21, 2013

our beloved son

assalamualikum semua..tetibe malam ni terasa nak update. waa mood tengah ade ni..Jom2x! blogging.. :P

tema malam ni ialah pasal anak. anak adalah anugerah ilahi yang tidak ternilai. so, kite sbagai parents ni kena jaga baik2 anak tu. baru tadi tertengok pasal semanis kurma tajuk bibik oh bibik..tak baik betul maid tu sengaja susu kan anak majikan dier. komen saya, erm maid kita tak kenal kan asal usul dia macam ne. jadi biarlah anak kita tu dapat susu ibu seniri.melainkan kite kenal ibu susuan tu,, sihat dan baik2 saja..kita nak berikan yang terbaik utk anak kan? macam anak saya, ibu susuan dia ialah kakak saya seniri. Azid pgil kakak saya umi dan suami dia walid. So, Azid ada mummy + daddy and umi +walid..he

sekarang azid dah pandai macam2..antaranya :

  • amik segala benda yg macam henpon letak kat telinga konon2 tengah tepon.
  • pandai tunjuk and tengok ke arah objek yg selalu die dengar mcm, gmbar kak Sumayyah, bird, cat, fan, ball, lizard..mcm2 lg.
  • da berdiri tanpa bantuan dan cuba utk melangkah setapak.
  • nampak orang sembahyang and angkat tangan macam berdoa.
  • pandai tengok kartun..kartun kegemaran Upin Ipin.hehe
wahh macam2 lagilah gelagat azid ni. seronok bila dapat tengok Azid dah pandai macam2.sekejap je masa berlalu..bulan depan Azid dah nak setahun..wee,,semoga menjadi anak yang baik,soleh ye sayang.

2 comments:

W. Mastura said...

wahhh mesti best dapat tengok anak akak sudah pandai mcm2 . Insya-Allah semoga anak akak menjadi anak yg soleh , amin :)

ziha said...

thanks yer mas..insyaAllah...aminn