terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, April 7, 2013

sew mama nour

Selain daripada mempunyai kerjaya yang tetap..apa lagi yang anda ibu-ibu sekalian (termasuk saya) boleh lakukan untuk menambah pendapatan sampingan? err...kalau saya,,ermmm ape ye?? blogging kuttt..tapi berapa sangatlah yang dapat dari berblogging (blog yg macam saya lah) hehehe....

ada gak terpikir nak buat pendapatan sampingan..tapi ape ye???? nak2 hubby saya..kelakar je die tuh..sekejap kang dia nampak orang bisnes jual cendol, dia nak jual cendol, nampak orang bisnes teddy bear maju, dia nak bisnes teddy bear. ada pernah satu hari tu dia suruh saya jahit baju baby.jual barang2 baby..haha.jahit pun tak pandai, nak jual baju baby.ekeke kadang tu kelakar je dengar my hubby punyer idea nak berbisnes...satu pon tak boleh nak jalan.kikiki 

ahHaaa! bercakap pasal bisnes barang baby ni kan..ada satu jenama barang baby ni kan..sangat best. membuatkan mommy2 di luar sane bila tengok rasa nak ada baby lagi. haha sebab barang2 baby nye comel2 dan unik. kawan saya, Mira ada menjual barang2 baby, hasil jahitan tangan beliau. sungguh tak ku sangka beliau pandai menjahit...hihi idea buat barang2 baby ni terilham daripada anak beliau sendiri. itu yang menggerakkan beliau untuk membuat projek menjahit ni...alahaiii best betul la...saya kalau pandai menjahit kan best? :)
 ok, antara produk yang telah dihasilkan ialah~

barut and baby cocoon
changing mat with pocket
blanket  
my friend ada juga jual gift set seperti di bawah.

changing mat + diaper pouch + taggy toy
pinafore + nappy cover + cloth shoe





ahaa dan macam-macam lagi lah barang2 baby yang  kawan saya hasilkan. so apa lagi, if you all berminat cer ramai-ramai kita like dia punya page...sila click picture di bawah. :)


8 comments:

W. Mastura said...

wahh untunglahh kak ada kwn jual . mesti best dapat diskaun . huhu akak kalau nak bisnes juallah alat2 mekap . akak ziha kan suka promote mekap . hehe :DD

AA said...

sama la kte..lately ni pun ktorg asyik bncg nk wat bisnes smpingan..hubby x hbs2 suh jual tiramisu ngn pavlova..

ziha said...

mas~tehehehe...ade lah sikit diskaun..nak jual alat mekap?? ermm make up kn org blh la...tp idea yg bgus gak tuh..kena tgk make up ape yg best utk dijual.he

ziha said...

tqah~ kalau bakat tu da ade...tak salah dikembangkan n nt blh jd pendapatan smpingan..wahhh pavlova tuuu...tak pernah rasa.mst sdp.

AA said...

kak ziha..semalam bru je wat pavlova sbb adik ipar teringin mkn..elok je siap, mixer rosak..huhu..sblm ni dh niat nk bli stand mixer..agknye mixer tu majuk ngn kte tu yg terus rosak tu..huhu

ziha said...

haa nt upload la pavlova yg tqah da buat ngn resepinye sekali. blh kte try wt klu rajin.hihi

W. Mastura said...

yeahh , bagus tu kak jual mekap atau akak buat perkhidmatan mekapkan org pun boleh . masyuk~ huhu

ziha said...

hehehhe...tunggu akak da pro dlu ye dik..baru boleh bukak bisnes.:)