terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, April 3, 2013

neutrogena vs MK

saya tak ingat dah berapa kali saya review pasal produk ni dulu..tapi memang dulu saya pengguna tegar dan rasa tanak tukar dah produk ni...hehe produk ape kah itew??

yerp..neutrogena fine fairness
haha boleh klik review saya di link ini... halamak siap buat GA lagi pasal neutrogena ni,, tak blh blah obsesnya saya pada produk ni dulu :P
see...sampai hantaran kawen pon saya minta neutrogena fine fairness ni..hikhik


tapi bila orang tanya bagos ker neutrogena ni??? err...errm..actually nak cakap lihatlaa wajahkuu...comeyy kan?? macam kak ton...muehehe tapi tak sampai hati pulak,, bukan apa, nak cakap macam tu,, satgi tetiba ada jerawat setepek kat pipi....hihi so, jawapan yang selamat...depends on kulit laa. i rasa i pakai ni ok...satgi orang tue test produk ni tak ok, atas saranan saya...matilaa...kikiki

tapi sekarang cinta dah berpaling arah...ecehhh...setelah diperkenalkan oleh kawan saya.saya pon terhasut jugaklah nak mencubanya..masa ni bajet dah lebih sikit...so bolehla try produk yang mahal sikit :P Mary Kay Botanical Effects..saya pakai no 2..produk ni blh customize ikut jenis kulit kita..ada no 1, 2 and 3.

mula-mula saya pakai produk ni, tak berapa ok pon.sebab masa tu baru2 mengandung. so kulit mengelupas and mcm tak seswai plak.maybe alahan masa mengandung. so saya stop pakai ni...bila da beberapa bulan mengandung, saya test semula pakai MK ni,,almaklumlah mahal tuuu beli, sayang plak mahal2 tak pakai :P tapi alhamdulilah lepas tu pakai ok...tak de mengelupas ke hape...so saya teruskan sampai laaa ni.hihi


 MK ni saya cuma pakai spt gambar di ats. ada cleanser, toner, moisturizer and masker. moisturizer saya tak berapa pakai sangat sebab dia pakai rasa berminyak.just pakai 3 selain moisturizer tu pon dah ok, kulit dah rasa lembap..yang paling best ialah masker dia. masker pakai setiap 3 hari sekali..kalau anda seorang yang rajin pakai masker MK ni, insyaAllah bekas2 jerawat, biji2 kecil pada muka boleh hilang. nak kena rajin la kan?? kalau saya pakai masker pada waktu malam, keesokan paginya rasa muka macam bersih dan licin + ade glow2 sikit.ngee.

haa,, itu cuma pendapat peribadi saya lah yang dah gunakan produk ni masuk tahun ke 2. so far,, rakan2 yang pakai produk ni pon banyak kata ok. saya pon masih banyak lagi nak belajar pasal produk ni. ada beberapa lagi skincare dia yang boleh dicuba..cume fuluss je standby...hakhak! haa acaner nak dapatkan produk ni?? kenalah cari MK beautician yang jual produk ni. nanti dia order produk yang kita nak,, so beli la dari dia. saya pom order je dari kawan....hehe

ps: produk neutrogena pon masih relevan lagi bg saya...kalo kot2 la nanti MK tak sempat saya restock.saya p watson beli cleanser neutrogena dulu.hikhik.

2 comments:

W. Mastura said...

produk dari mana kak ? nama pun mcm omputih jeh . huhu .

ziha said...

haah...dari usa. :)