terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Friday, June 21, 2013

cuti-cuti

5 am
Azid pukul mummy and daddy dia dengan botol susu. tapi daddy buat tidur je...so, mummy bangun and buat kan susu..sambil dukung Azid. lepastu sambung tidur semula.

5.50 am
terjaga dari mimpi merapu, tanya daddy da pukul berapa. baru 5.50 am..erk tidur lagi 5 minit..

6.05  am
bangun, gosok baju..mandi..solat

6.30am
siap2 da pakai baju nak ke sekolah. ternampak henpon. capai. tengok ada 3 mesej...mesej pertama dari kawan....then msj kedua dari kawan sekolah kata hari ni cuti..mesej ke3 dari GB berbunyi :


PENTING DAN SEGERA. Pengetua & GB Arahan MTN, melalui Pjbt Daerah & JPNJ, MENGARAH SEMUA SEK MELAKSANA CUTI BERGANTI pd 21.6.2013 JUMAAT sila maklumkan kepada JAGA GPK 1, HEM DAN KOKO agar MEMASTIKAN KEPULANGAN pelajar apabila pelajar sampai ke sek pagi esok.

aahakks...mesej pukul 5.33 am! tak sedar pon bunyi henpon.. almaklum sajalah sekarang tidur sebelah kepala bukan henpon lagi.. lain lah dulu2 masa tidur sorang2. sekarang dah tidur bertiga...sebelah kiri kepala Azid...sebelah kanan kepala encik husben.....hehe

moral of the story

# please laaa alert dengan bunyi henpon.. selalu bunyi henpon pada waktu tengah malam ke pagi ni penting..

# best jugak kan cuti hari ni? tapi kena ganti laaaa....hukhuk..

6 comments:

AA said...

wah bestnye.. hehe kte start ngaja kat sek tahfiz mggu dpn.. ajr form 1 & 2.. literature ngn essay je.. tp nervous nye x tau la.. kte x mnt ngaja ni tp demi mencari rezeki gagahkan jugakla.. huhu any tips kak ziha to break the ice between me and the students?

W. Mastura said...

Hehe , baru rasa syok nak cuti . huhu :D

azman/santai said...

semalam memang hari yang pening.. ada sekolah tak cuti.. ada sekolah cuti.. kat kluang johor.. pagi budak sekolah.. petang pulak cuti.. ada tadika.. ada tadika tak tutup.. PENING WOOO

ziha said...

alhamdulilah..tak pe tqah cari pengalaman dulu. da ada pglman mngjr nt sng nk jd yg lebih tgi dr itu..rs nye budak2 tahfiz insyaAllah ok2 je.buat aktiviti yg santai2 dlu..sit in a circle ke..igt xmcm yg mdm azizh wat ms kite first attend class bi 4 s.sosial? make sure learning literature is fun..igt mr nack? hehe i know u can..dun worry lah:))

ziha said...

yup, betul tu mas...a long weekend..cuti2 saja. :)

ziha said...

azman~hoho ikut sekolah juga rupanya ya cuti ni? mgkin ada sekolah yg lambat dpt info ke.thats y ada yg cuti n tak..tp xth la kalau de sbb lain.