terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, July 10, 2013

macam cina

salam ramadan buat semua..
 
pagi dah temankan abah gi pasar..dengan Azid sekali...pastu jalan2 tengok kedai perabot n tv....ececehh raya tahun ni tv baru ler kiterr..hikhik....pastu g pergi kedai uncle yang buat seluar..uncle ni cina..dia jahit seluar tempah utk lelaki..so abah pon tempah la satu kat situ..dah lama tak tempah katenye....boleh tahan mahal jugak seluar tempah ni yer..tapi tahan lama la..5, 6 tahun pakai tak koyak lagi.huhu ....bila nak balik tu,, uncle tu sempat tegur si Azid..'muka macam cina...pak dia cina eh?' of course lah tanya pak dia kan...takkan tanya mak dia...muka tak de lgsung cina...haha


ahaaii anakku,, mana dapatnya muka cina ni? erm kalau yang pernah datang melawat masa Azid baru2 lahir dulu or pernah nampak masa Azid 0-6 bulan...ayat yang akan terkeluar mesti ini...

# eh...kenapa da putih? # eh putih pulak Azid sekarang.

bila tanya kan mak sy, kenapa org asik tanya soalan ni? jawapan yang menyinggung perasaan; sebab maknya hitam..haha

tapi sekarang org da boleh terima bila tengok Azid putih sebabnya,,,tengokla daddy dia..putih..(okey saya down lagi..huuhuu)
 
ms zaman Azid tak berapa nak cerah..hihi

tapi ada yang org asik tertanya-tanya..almost tak bole terima la kan (bagi mereka yang tak tahu) bila tengok Azid..

# ehh,, muka macam cina..# macam anak cina lah..lagi tak boleh blah #macam hero korea la...hihi

even orang Cina sendiri pon cakap Azid mcm muka cina..bila pergi shopping mall ada je amoi2 cina yang nak main2 ngan Azid..hee yelaa orang pelik, tengok muka mak n bapaknye tak muka cina langsung..haha konfius2 mana datangnya muka cina pada Azid ni...huehuehue.

        heee...Azid sekarang :)


sebetulnya..kami ialah orang Melayu. oke, belah saya..mak n abh 22 keturunan jawa...belah suami, mak=melayu + abah=banjar. CUMA nak cakap, arwah pak mertua saya tu banjar dan dia muka macam cina. dan sy perhatikan kan...org banjar ni mcm ramai muka macam cina. Mungkin sebab itulah kot..muka Azid macam cina.

Sekian.

4 comments:

Hanie said...

a'ah la.. mata anak awak agak sepet, tu yang orang ingat pak die cine tu.. hehehehe

ziha said...

hehe..tula,,tatau la ikut sape kn.

eRiNsZ said...

hihhihi k.erin pon slalu sentap bila org bandingkan si naufal ngan si eisya. si adik putih mlepak.. eisya lak coklat-coklat...

sampai eisya duk tanya knapa ibu tak makan benda yang sama masa ngadungkan eisya ngan naufal..
eisya kcik ati kot.. dia pon dah cerdik... huhuhu sdih plak akak dgor haha

ziha said...

lorhh..pndinye eisya ckp mcm tu...huhu tp yg penting eisya cerdik.