terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, April 11, 2009

~Smokey Eye Purple Look~

Wow! ape nih??..Hehe..ni la bahan-bahan yang diperlukan untuk membuat solekan yang bertajuk 'Smokey Eyes Purple Look'..Posting kali ni..saye nak tunjukkan hasil make up saye yang saye buat pagi tadi..haha..Kalau nak tahu, ni la hobi saye di waktu lapang..kalau tak sibuk, dan rasa boring, mesti saye me'make up'kan diri sendiri.. tak pun saye cari kawan untuk menjadi model sekejap..he3..tapi untuk permulaan, biarlah saye yang jadi model nye..he3..

Bahagian mata saya gunakan:
~Silkygirl eyebrow
~Elianto pencil eyeliner
~ Avon glimmerstick eyeliner
~Silkygirl Perfect Cover Concealer
~Maybelline Unstoppable mascara
~MAC magic eyeshadow (purple color)
~ Elianto eyeshadow (cream & black)

Bahagian muka:
~Loreal White Pearl (foundation)
~Maybelline Clear Smooth (compact powder)
~Elianto Smooth Blusher (pink)

Bahagian bibir:
~Avon color lipstick
~Lipice color gloss

Lepas make up, you all boleh la cari mane2 background yang cantik, pastu tampal muke you all..and then amik la gambar seberapa banyak yang you all nak.macam saye buat kat bawah ni..he3 macam ne? ok tak idea ni?


Bile dah amik gambar yang banyak2 tuh, you all gi la edit2..he3 mesti cantik..macam saye buat gambar kat bawah ni..gambar atas ni saye tak edit tau! tu memang gambar betul.real one! tak de special effect..he3 Okey semua..feel free to leave your comment here..That's all..I hope you like it...



8 comments:

miss Noraziela said...

datin...hoh x bleh bla

ziela said...

dapat x msg i ni...testing2

ziha said...

da dpt da...thanks yerrr

hazieyati said...

cantiknye kak ziha make up.. nanti leh r yati mintak tolong kak ziha make up kan mase dinner.. =)

ziha said...

bulehhh..insyaAllah

saadah saadun said...

waahhhhh..
cantiknya ziha make up..
nti blh mekap kn akak nih..
nway, ziha amik elit gak ek?
hari tu dlm kls ziha duduk kat mana ek?
akak ni rabun skit..
sob3

Nana Ker? said...

pandai mekap upenye ;)

ziha said...

haha...br prasan de komen..

skrg sis adah dah kenal kite kan??he3

kak nana..boleh lah..pndi skit jerk..