terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, April 4, 2009

Majlis Pertunangan Kak Ila

wah! cantik nyer!! cincin sape la ni yerk...hmm, bile tengok cincin ni..teringat plak mase saye bertunang dulu..he3 Seperti yang dijanjikan,kali ni saye nak citekan la sikit peristiwa yang berlaku 2 hari sebelum teater kami berlangsung..saye dijemput kawan saye..name die Nurhuda..saye panggil Ada jer..die jemput saye ke rumah mase majlis pertunangan kakak die..Saye diberi kepercayaan untuk menyolekkan kakak Ada iaitu Kak Ila.. Mule2 rase macam tak yakin jer..Almaklumlah, saye ni tak de pengalaman menyolekkan pengantin..Kalau solekan biase2 tuh tahu la sikit2..mase saye tunang dulu pon saye main solek je muke ni..haha..asalkan jadi..tapi Alhamdulilah, pada hari tu saya cube la yang termampu untuk menyolekkan Kak Ila..pagi tu dalam pkul8.30 saye, Mila, Sya n Ada bertolak ke rumah Ada, Kak Zura yang ambik..kami pergi naik kereta. Dekat je pon UKM dengn rumah Ada ni..Sampai je rumah Ada kami bersarapan..pastu nsk tahu kami buat ape?? tengok gambar bawah ni..hehe


Kami hiaskan tangga kst rumah Ada..gambar atas ni saye eksyen je..padahal xla reti pon bab2 menghias ni.. Haa..yang baju oren ni terer..Sya memang expert la mase tu..Haha..Mila pon tolong hias2 tangga ni..saye tolong jap jer..sebab nak solekkan Kak Ila awal..takut nanti tak sempat plak..jadi saye tinggal kan keje2 menghias tangga ni kat Sya n Mila..



Cehh..konon..tengah tekun menyolekkan bakal pengantin nih..he3

Tengah2 saye menyolekkan Kak Ila, mereka berdua ni..amboi..bukan main lagi.nak lawan pengantin la tuh..he3 Tudung pink ni la Ada..



Haa..ni la hantaran dari pihak perempuan..saye diberitahu, yang gubah ni sepupu Ada sendiri..muda lagi, baru lepas SPM..saye sangat kagum, hantaranye cantik, pandai die gubah..pasni boleh la tolong buatkan hantaran saye..he3





Ni mase sesi perbincangn antara pihak lelaki n perempuan. Ayah Ada yang pakai baju kuning tu, tepi sekali..baik orangnye sangat ceria..suke saye tengok..


Wahh..yang ni plak..juadah yang disediakan hari tu..seddapp sangatt! macam nak makan lagi jer..semuanye sedaap..dari hidngn lauk pauk sampai la ke kuih muih..memang berselera lah saye makan hari tu..he3


Kuih tat yang enak..nak makan lagi jer rase nye..he4


Ni gambar kami selepas saye selesai make up kan Kak Ila..kami turun bawah..sebab nak tengok ape yang berlaku di bawah..ade sesi jual pantun ke tak eh?? saye pon tak pasti..he3 yang penting keje kami bgambo jer..he3


Wani, Sya, Ada dan saye...


Mila dan Saye


Haa ni la Kak Zura..driver kami masa tu..comel kan orang nye..




Hmm..gambar kami lagi? mane gambar pngantin nye ni?hehe Maafla..kami memang suke berposing depan kamera..ni la jadi nye kalau de kamera..


Jeng..jeng..jeng...ni la hasil solekan saye..Kak Ila pakai baju kebaya warna gold..sangat cantik warna tu, menyerlah sangat..

Bahagian mata pe yang saye guna kan ialah:
SILKYGIRL natural brow pencil 02 dark brown
SILKYGIRL perfect cover concealer
AVON glimmerstick eyeliner blackest black
Elianto cream colour all over the lid/highlight
Elianto black in colour for outer lid
Bobbi Brown bronze colour half of the lid
MAC gold colour upper inner lid
MAYBELLINE UNSTOPPABLE for mascara

Bahagian muka:
MAYBELLINE Clear Smooth gel foundation
MAYBELLINE Clear Smooth compact powder
Dily 2 in 1 loose powder
Bahagian pipi:
Elianto dark brown for shading
Elianto ultra smooth blusher in dolly pink

Bahagian bibir:
MENTHOLETHUM lipice
Elianto brilliant lip colour in 03 Red
Lip Ice colour gloss
Inilah hasil solekan saye..Kak Ila bergambar sebelum tunggu pihak lelaki datang meminang





Selepas selesai majlis, sesi fotografi bersama ahli keluarga dan kawan yang datang pada hari tuh..kami pon bergambar sekali..amik berkat la kate kan...he3


Hmm..sekian sudah cite saya pada kali ni..next time kite jumpe lagi yer..Selamat bertunang wat Kak Ila..semoga akak dan pasangan bahagia sentiasa dan dirahmati Allah..Doakan saye gak..Orite next time saye akan cube tampilkan gaya solekan yang lain pulak yer..hope u like it..and kalau de sebarang komen berkaitan..sila la komen..jangan malu2..ok daa~~


2 comments:

nurul husna binti ibrahim said...

pertunangan dia xmo tnjuk ker??hehhehe

ziha said...

pertunangan I??? he3...nti2 la.. t de ms i ltak eh..