terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Friday, March 25, 2011

tunang dan kawen....

salam~ hi semua! saya mahu update lagi.ermm biasalaah apa lagi kalau bukan pasal kisah kawen2 saya.hehe mahu menulis entri seberapa banyak yang mungkin tentang my wedding, untuk kenang-kenangan hingga ke anak cucu cicit~ cewaahhh :)

12 Mac 2011 lebih kurang jam sepuluh pagi, majlis akad nikah telah pun bermula..tibe ayat nak skema plak..hehe for this entri gambar time nikah belum ada lagi..nanti dah dapat i'll upload as soon as possible..ceyy.time ni nak kate berdebar tak gak..biasa-biasa je perasaannya..huu biasalah, sebab yang nak salam tangan jurunikah bukan saya..jadi tak berapa nak nervous sangat ahhh..he3 ntah lah ye, mane perginya perasaan nervous tu saya pun tak tahu...kuikuikui.. nanti saya cerita lebey2 bile dah ada picture time nikah yer..

sekarang ni nak mengimbau kembali detik-detik mengikat tali pertunangan dolu-dolu pada hujung tahun 2008..lame tak kitorang engaged?? lama kan? time tuh saya masih belajar lagi. en azam die nak ikat saya dulu, takut orang lain kebas kot..haha..preparation time tunang boleh dikatakan 80% saya uruskan, selebihnya keluarga la yang banyak membantu..alaa bukan wat persediaan ape pun, cume beli hantaran, gubahan hantaran, baju pengantin and make up semuanya saya buat sendiri..jadi rase sangat berpuas hati laa, walaupun dibuat secara sederhana je...tapi untuk my wedding, siyes saya cakap saya serahkan 100% kepada family untuk uruskan semuanya.

jom, tengok pic tunang saya dolu-dolu~

bersama hantaran dari pihak lelaki


kawan-kawan yang hadir ke majlis saya :)


during the ceremony, ntah apa la yang dorang dok bincang time ni..


ahli keluarga pihak lelaki


seronok masa ni, bila lepas tunang kan mase tu saya cakap dengan die, bestla tunang, macam nak tunang lagi je..i mean the majlis la..hihi same with my wedding, saya gitahu en azam, best la kawen, jom kawen lagi...again, i mean the majlis..majlis kawen yang best..bile kita didandan spt ratu, ecece..then jumpe kawan-kawan..best sangat that moment.


haha...itu saje update...nak update lg tak sempat2..ni pon dah lame dlm draft..baru sempat nk publish..dah lame sgt nk cite pasal mase tunang dulu2..sampai dah lupe nak cite ape...haha.. ok you all jumpe lagi...hari ni dah nak balik maktab.huhu

cite kawen~ to be continued.... :)

2 comments:

Atiqah said...

alamak...ni yg wat rse nk tunang jgk ni

ziha said...

cepat2! jgn tunggu lama-lama...ala2 lagu ramli sirap tu..eh tak sarip..hehe