terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, February 28, 2010

~ade gift untuk anda~

Hai semua..hari ni saye nak wat review pasal satu produk ni..huhu..this is the second entri saye buat pasal neutrogena..hurm bukan ape..saje nak kongsi2 kan pengalaman using this produk..mane tahu ade blogger yang kat luar sane sedang mencari2 produk yang sesuai untuk kulit anda..so, sudah semestinye saye suggestkan neutrogena fine fairness nie..haks3...tapi itu kalau korang de jenis kulit yang same macam saye lah..so far, alhamdulilah dengan izin-Nya, saye pakai produk ni, kulit muke dah ok..


Tapi entri ni nak cite pasal neutrogena mask jer...haha..seperti yang ditunjuk anak panah dalam gambar di bawah..cehhh..maaf la kalau saye terguna ayat skema dalam entri nih..heh.. ok, dikatakan bahawa..huhu, masker ni mengandungi vitamin & protein dr tumbuhan..then die sangat menyerap ke dalam kulit muka untuk mengurangkan pembentukan melanin dan kurangkan dullness pada wajah n improve uneven skin tone...=) sebelum ni saye tak tahu pon! haha..sebab saye pakai masker untuk membersihkan kulit n melembapkan jer..

Okehh..you all nk tengok tak saye pakai masker ni macam ne??heh..but promise jangan gelakkan..sebab kelakor la plak..macam muke antoo pun ader..sebab putih jerk semacam..almaklumlah pakai topeng..hihi, esklusif ni...haha..tak pernah dibuat saye..selalu nampak gambar saye yang cantek je kan?haha cantek ke?? tgk lah muke saye yang huduh bertopeng...heehee...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
haaa..! gelak la tuh...huhu


first time saye cube masker bertopeng mcm nih, tak tahu la kan masker len macam ne kan...arahan kat plastik ckp guna selama 15minutes, tapi after 15 minutes masih rase mcm de saki baki losyen2 kt masker ni....banyak plak tuh..tak kan nak buang kan.so, saye pakai sampai kering mask tu..hek3..tak tahu la boleh ke tak sebenarnye.

Okeh..picture2 saye...he3..motif utama nak gunakan produk ni, bukan lah sebab nak jadi putih sangat ke ape...tetapi sebab nak dapatkan kulit yang healthy glow..cewahh..tak lah nampak kusam jer..

lastly, gambar gediks tak boleh blah..hihi...



mane nak dapatkan produk ni? sudah tentulah kt Watson..harga dalam RM13.90 kot..he3 tp kalu de sales lg murah.i cudnt resist lorhh, kalau tgk brg2 neutrogena tgh discount, rs mcm nak beli jer..tapi tak boleh laa...sebab yang lame punye banyak lagi..huhu, sangat jimat produk ni..sebab boleh pakai berbulan2...;p


To all yang berminat dengan produk ni..saye dengan gembiranye nak kasi masker neutrogena ni sbg gift kepada blogger2 yang bertuah..so care nye senang jerk..you all just komen kat entri ni, cakap yang you nak masker ni, n leave ur URL...senang jerk kan?? pe tunggu lagi mungkin anda bertuah..cuba lah!

39 comments:

cokelat lover said...

wah???really??mcm cntest la ni ker..hahaha..ok2..nk try..

stlh melihat anda memakai masker ini,sy tertarik untuk mencubanyer krn sy nmpk perubhn pd wjh anda yg semakin menawan jika dbndingkn gmbr2 pd entry sblmnyer..sy juga inginkn kulit sy kelihatan sprt kulit wjh anda krn sy mglmi mslh kulit kusam,berminyak dan berjerawat..diharap masker neutrogena ini dpt mngmblikn kyakinn saya ;)

jgn gelak i skema..heheh

ziha said...

wah tahniah ye husna..
anda jd org p1 y komen..
smoga bertuah..he3

cintaqaseh said...

ZIHA!!
SAYA BENAR-BENAR MAHU MENCUBA MASKER NEUTROGENA ITU..
FUH..FUH..HARAP-HARAP SAYA BERTUAH... =)
p/s : nak kulit yang tidak kusam juga..=)

isha said...

cun tu muke
sha gune byk produk muke tak berubah-rubah
gelap je memanjang

SO NAK MENCUBE JUGAK MASKER TU
HARAP BERTUAH LA

eza_nazmi said...

saya ne memang tak lawa..tak cantik...manalah tau dgn pakai produk ne muka saya terus berubah...he..he...

Winnie Cik Mastura said...

huhu.. akak,, sy nak.. sy nak.. huaaaa...!!

ziha said...

ajie..gud luck ajie..
mudah2n ade rezeki...
u org ke2 y anta komen.

ziha said...

haha..lawak la..de ke kate cun..
okeh awk peserta y ke3 nk masker ni..smoga berjaya..=)

ziha said...

eza_nazmi..ishh..jgn ckp mcm tu.
semua org itu cntik..u pengomen ke4. gud luck yer..

ziha said...

haa..mas! nak eh? buleh3x..he3
mas pengomen no5..gud luck tau..

Winnie Cik Mastura said...

hahahaa... insyallah... huhu..

mEk saRRa ~_^ said...

oit..
gmba xbley blah
hahah!!
aku mau!
tp xprlula nk merayu rayan dlm nih
aku nk,sng jek
g srbu bilik ko
selongkar brg2 dlm blik ko
rmpas ape yg patot
then trus blah
hahah!
ok x?

ziha said...

cehh kak mek...ko kan mmg tau..berani lah ko nak rampas kan.
nak jugak ke??heheh..boleh..ko jd pengomen ke6 laa..nasib lah kalau ko bernasib baik..lalala

Missjunne said...

wah..barang bagus ni.naaaaaak...xkira nk jugakkk.

mEk saRRa ~_^ said...

hahah.
xdela ziha.
sje nk kacau bdk2 nih.
hihik.
klaka terase mmbace komen2 dsini.
ko tau kn aku xpki bnde2 ni.
bek ko bg pade yg lbih mmrlukan.
hihi.
neway,pndi ko promote brg nih.
ahhahaaa...

Atiqah said...

wah kak mek..ganas nmpk
tp btol gak..idea yg bernas..x perlu la nk merayu kat sni..g serbu kat blk terus..confirm semua x dpt..hahaha
para perebut sekalian..ampunnn gurau sje..huuhuu

Ah Fatt said...

aku nak masker ni! ahahhahaha

ziha said...

KK u r no6...

Ah Fatt..u r no 7...

gud luck yer...

i just wanna share tis produk wit ppl je..so klu nak ckp betul2 nak.don't make me konfius k..

Fathi Adha said...

ziha

kalau sy tak bertuah pun tak pe..
:)

just nk bg taw.. bgus la entry ni...membantu org ramai...

teruskan usaha anda..

p/s: sy tak pakai mask2 ni..

ziha said...

thanks fathi.. =)
so cane? nk x? he3

Fathi Adha said...

ziha:

boleh jugak...

ziha said...

okeh fathi..

you're no8..gud luck!

Fathi Adha said...

okie...

Atiqah said...

kte pun nk jgkla
dh lme x pkai miracle mask tu..

ziha said...

ok tqah..tqah no 9 k...
semoga bertuah!

iera said...

Wa...bagus2.. Nak bagi gift ye. Iera rse kulit iera tak sesuai ngn produk nie. Pasal kulit iera jns yg sgt b'minyak. So...iera tgk je la. Semoga yg lain2 tu bertuah ye

ziha said...

hurm its ok iera..
mgkin iera de produk y lebih serasi ngn kulit iera..
tq leave komen here.

cik bunbun said...

nak! nak! nak! serius nak!! hihii ;)

ziha said...

oke cik bunbun..
awak peserta no 10..
gud lcuk yer..

eQuRlz said...

eqa nak jugak masker ni..mmg ssuai ke utk kulit yg berminyak?? kalau 1set neutrogena ni brapa harga dia?

ziha said...

boleh je eqa..sbb die xde lah berminyak..just nk melembapkan kulit jer..kulit kite pki ni jd lembut la..die x jual 1 set.die jual 1 1.pelembap spf22 dlm RM40, cream dlm RM59.90, toner, RM30 n pencuci dlm Rm20.y len de lg.tp kite beli y basic je.

eqa nk masker ni ek...semoga bertuah ye.eqa no 11 k..=)

Mr Silent said...

wow... nice.. :-)

ziha said...

thank mr silent.. ;)

misz_nierah said...

dear ziha,

nierah NAK JUGA! nak try..nak try...nak try...pls pls pls @_@

ziha said...

boleh dear...xde masalah..
awk peserta y ke12 kay...
semoga bertuah..=)

Normi Ali said...

akak nak gak...hu..hu..hu nak muka berseri sempena anniversary yg ke 15 nti ni, bln depan....

ziha said...

boleh kak xde masalah..=)
semoga akak bertuah sempena anniversary akan dtg.
akak perserta ke13..

POSH76 said...

wow i luv masker nak terailer cam bess ajer hehe

ziha said...

hehe..mmg best..
buleh2, try2 je sis, mane tahu bertuah kan..
sis u r no 14..