terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, November 2, 2009

Resipi Istimewa Dariku Untukmu

Okeh yer kawan2 semua..hari ni saye nak ajar masakan yang paling simple..dan sangat la senang nak buat..tak payah pening2 kepala hari ni nak makan pe..ikut jela resipi segera yang saye ajar ni k..Resipi pertama saye bernama Sardine Lopez de Sequeira Albukek Yang Vogue...

First of all, y'all...sediakan barang2 yang macam kat bawah ni yer...roti, sardin, and toaster sajer..


Pastuh sardine adabi tu..dilenyek2 sampai lumat tak lumat sangat then sapu la atas roti..

Dah tu..pe lagi..bakar la dalam toaster..


Tunggu sampai lampu tu terpadam..then masak la roti tuh...


Hurrmm..masak air jap...


Ok..next selingan jap..kite bancuh air milo...


Sementara tunggu roti masak...kite masak laen dulu...Resipi yang sangat simple gak... name nyer, Mi Goreng Hot Chic Cikpendil...


Step 1: Tuang air panas


Step 2: Pas dah celur tu angkat


Step 3: Letak perencah


Step 4: Gaul2 sampai sebati


Step 5: Siap! err maaf persembahan tak menarik..hehe


Finally..step seterusnye..kite makan ler..
korang percaya tak semua ni saye makan sorang2 kat bilik??
huahua..percaya lah...


Selamat Mencuba y'all!! hiks2 :)


p/s: pale tengah senoneng...hampir siap tesis..sok dah boleh hantar! yayy!

12 comments:

Hairiah bt Mohammad Shariff said...

wah..banyak nye juadah..td i rebus frankfurter jek.hiris nipis, gaul ngn mayones..mamam ngn biskut jacob.tu jela makanan tuk hari ni.
p/s len kali nk wat kenduri ajak laaaa/ =p

SejarahCintaMastura said...

wah..., akak.. makanan tuh mcm sesuai pulak utk anak dara mcm sy ni..

hehe.. mengancam pulak mknan tuh.. lapar nih.. ;-)

ziha said...

KK: wah best nye KK frankfruiter..
I love it..mst sedap kan? xnk share resipi ke? haha laen kali aje lah kite ajak..next time kenduri.

Atiqah said...

weh lapar..mskkan roti de cheese meleleh utk kte 2 keping..

ziha said...

haha..Mas..memang sangat sesuai untuk anak dara seperti awak dan juge saye..hihi

ziha said...

wah2..Tqah..order nampak..
roti nye de..tp cheese nye xde..hoho

rizwan's sweetheart said...

wahhhh.... mknn2 spt ni wat fda teringat masa zaman bergelar mahasiswi... huk3...

ziha said...

Hmm fida..mcm tu la kan life as a uni student...tp xelok diamalkan makanan2 segera nih..hehe
ni sekali sekale jer...

Fatt Chin Choy said...

kasian org yg jauh dr mak bapak

haha

ziha said...

hehe..nak wat mcm ne kn...

Iena said...

teringat zaman akak blajar dulu2... inilah menu di hari ahad bila mls nk menapak ke cafe...

ziha said...

hmm mmg la, klu da mls tuh..
mkn megi jer dlm bilik..hehe