terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, November 4, 2009

Where to look for gold~~

Elloypss semua! Lame xpost pasal make up2..
Tetibe tangan ni gatal plak nak conteng2 muke..
Dan inilah aktiviti kat bilik kalau de mase..
Kalau tak de mase pon agak2 mood nak make up tuh
membara2..akan ku make up gak..
walaupun nota exam tak bace lagi..huhu..
Jangan tiru macam saya k..hiks2...



Okeh first skali..tengok gambar nih..
Saye pon tak tahu nape mate saye mcm tuh..haha

saye tak pandai nak explain....
tapi macam ni lah lebih kurang...hehe
kadang2 saye suke wat bahgian tepi mate dulu..
guna eyeliner basah dulu, draw line bentuk 'v' kat outer eyelids..
then blend2 ngn eyeshadow hitam..
separuh dari bahagian mate..
as u can see below
*
*
*
*
*


pastuh kat inner eyelid guna kaler gold...
blend2 guna berus yang sesuai..
cantik2 tau blend..pastuh bahagian atas eyelid..
sapu kaler cream..untuk higlight..
pakai fake eye lashes then sapu maskara..
sapu eyeliner hitam bawah mate separuh jer..
jadilah cam bawah ni

*************
***********
********
******
*****
****
***
**
*


yayy! then finish your look with
blusher, lipstick n lip gloss yer...
jadi la macam bawah ni rupe nyer..hiks2



posing muke garang sikit...

okeh..posing muke tembam..huhu


~~~~~~~~~~
hihihihihihihi
~~~~~~~~~

pose: jangan pandang sebelah mata

Pose: merenung mase depan


orite semua..saje je nak share2 ngn y'all
tak de lah cantik mane pon kan...
just buat untuk menghibur kan hati ini jer...hehe
have a good day y'all!!

21 comments:

zella said...

salam...
cantik...pandai juga u blend color..
i xpandai la..
selalu pakai eyeliner jer..
=(

--siLEnt_ 5iLh0ueEtte-- said...

ehe.. eyes2eyes xske + xreti makeup.
-blom sampai seru nk cantek2 cam ziha kot. ehe. btw, nice work!

SejarahCintaMastura said...

waaa.... cantik juga akak ziha kita ni ye..

haha.. sayang akak.. mmuuaahhh... ;-)

ziha said...

maceh zella..
biase2 jer tuh..
pakai eyeliner tu pon dah cantik la tuh..natural beauty lg cntik.. :)

ziha said...

eyes2eyes, tq..hurmm tak per..
mgkin awk lg selesa ngn tak bersolek.nt da smpi seru tu, mst kne solek gak kan?hihi

ziha said...

mas..sayang awk juge..hehe
tq yer.. :)

cintaqaseh said...

ziha...
shanteekkk...
suka2..=)
bila lah ziha nak ajar make up face to face nih...hohoho...=)

ziha said...

maceh jie..
biase je..kite pon blaja2 lg..
nak ajar blh jer,
ble kite face to face lah..hihi

nurul husna binti ibrahim said...

wah u...ini kjer u...
hahaha..
cantik2..

ziha said...

ha'ah husna..ni la keje ai di mase lapang..maceh..hiks2

ZaaRz said...

alamak, tersesat dan tersilap bace post... T_T

takleh amalkan nie~ bahaye2..

ziha said...

huks2...lalalala~~
:)

Iena said...

akak pon x pandai n make up2 cam kamu ni...

ziha said...

alerr kak ina..make up bese2 jer tuh...hehe..akk pon leh buat..hihi

sahabat said...

cakk!!

:)

ziha said...

hai sahabat..men cak2 plak..hehe

JIVEBUMZ said...

ziha lawa nye! bleh wat kelas make up untuk akak tak? hihi

ziha said...

hihi~
bese jer kak..
hmm kte xwt kls la..xpro lg..

-atiQah- said...

wah...cantik2..
saya suka mekap, tp saya xpandai mekap..hehe..
selalu try mekap sendiri, tp mesti xjadi..

-atiQah- said...

oh ya...nak tanya..
guna eyeshadow brand apa ye? hehe..

ziha said...

mekasih...guna eyeshadow elianto jer..