terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, June 8, 2011

Mari membaca!!

masa cuti saya dihabiskan dengan membaca novel. hobi baru kot.ahaha.sebelum ni baca novel ni tak berapa sangat. cerita cinta yang dalam novel tu macam tipu je..kadang tu cliche sangatlah..dah boleh tahu jalan ceritanya..haha..tapi oleh kerana bosan yang teramat (padahal ada je assignments kena buat) saya pun membaca novel lah..

novel yang pertama yang berjaya dihabiskan semasa cuti ni ialah Nyanyi Sunyi oleh Dr Maskiah Masrom.shes my lecturer actually..sangat kagum dengan dia sebab dah banyak mengarang novel, nak menjadi saya kagum lagi apabila dapat tahu beliau ni dari UKM..hehe sama la kita.doktor amik sastera melayu saya sastera bahasa inggeris kat UKM tu..ekeke

saya tak pandai nak cerita sangat pasal novel Nyanyi Sunyi ni..tapi saya nak bagi 4 stars la kat novel ni sebab saya suka baca.lain daripada yg lain..jalan cerita dan penceritaan dalam novel ni sangat menarik.ecece.menarik macam ne tu? hadoi, susah lah nak explain.you all kena baca seniri sebenarnya.try cr buku ni kat bookstore if ade,, if tak jumpe and nak sangat baca novel ni..boleh saya tolong belikan direct je dari pengarangnya..hehe.

baca novel ni buatkan saya jatuh cinta pada karya-karya sastera Melayu plak..banyak unsur2 literature dalam novel,,cewah..tu buat saya tertarik..rasa rindu plak pada kos literature in english yang saya amek dulu. pada masa yang sama jatuh cinta juga pada karya sastera melayu. :)



then, cerita seterusnya ialah. Cinta Kau dan Aku..hahh! sape pernah baca novel ni? Ala kisah Farish dan Farisya tu...ermm, for me cerita ni boleh laa...sama je macam novel alaf 21 yang cintan cintun tu..cliche..but saya still nak baca jugak!haha saya begitu menghayati time baca novel ni.ermm, menitis gaklah air mata saya ni.huu sedih gak.de part2 yang sedih tu saya nanges lah! cett! sangat laah kan??hehe

weee~oklah gak cite ni...if bosan tak kan saya sanggup tidur sampai pukul 3 pagi semata-mata nak baca novel ni ka? actually, jus saje nak tahu pengakhiran cerita tu, thats why best ke tak best ke novel tu, if da start baca mestilah nak tahu ape ending cerita tue.kan?hee


ehem2..ini sudah tentulah saya.khusyuk betul kan membaca sampai tak sedar gambar disnap.(ece padahal die seniri yg surh Diey amik gambar time baca) erm membaca tu amalan yang bagus kan.
selalu saya akan bawa bahan bacaan ke mana-mana if rase akan ada masa terluang.so tak delah bosan sangat bila tak de keje nak buat.time ni masa kat berjalan2 dengan my BFF! so sementara duduk2 tu tunggu mereka p toilet,, i pon membaca laa..ceyy! jadi ulat buku sekejap.

sekarang nak abeskan baca buku Berikan Cintamu by Rose Harissa.erm tataula best ke tak cite ni. bace jela dari boring-boring kan?he

3 comments:

Atiqah Amran said...

haha mmg pelik kalo k ziha bce novel cintan cintun ni..k ziha dlu anti sggh ngn cerita cinta dlm novel..sllu ckp cinta dlm novel tu tipu je...ekeke...kte kat umh ni bwk je blk novel, tp x sempat2 nk bce..lately sbuk cri idea nk tulis artikel..so byk bce artikel kat tenet je la..huhu

ziha said...

haha..tula pasal..ini mmg betol2 tak de koje..tu yg bace novel..at the same time bertambah lah pengetahuan bm saye..hihi

Anonymous said...

Nikejordanlink provides long-lasting traction features, I had bought feel this place too good ,I always go here to buy, everyone get together and see this good place.
nike air max 2011 mens shoes air jordan 2010
jordan retro 1 shoes cheap air jordan 2010
nike free mens shoes air jordan shoes 2010
nike free womens shoes jordan retro 1 shoes
air jordan 2010 shoes
I have a lot of good and very fashionable nike jordan shoes,pls visit website http://www.nikejordanlink.com