terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, September 5, 2009

CONTEST IBU RATU HATIKU

Ni gambar saya dan emak..I miss her very much..maafla mak, Ramadhan kali ni Ziha tak dapat nak balik kampung..rindu rasenya nak balik berbuka pose ngan mak..abah..cepudin..ain.. sumayyah..cot..adik..mua lah..rinduu sesangat..Jeles sebenarnye kat kawan-kawan yang selalu balik rumah buka pose same2 ngan mak..Mungkin sok nye nak raya baru Ziha boleh balik agaknya..harap2 masih sempat lagi Ziha nak berbuka pose ngan mak..walaupun pada Ramadhan yang terakhir untuk tahun ini..huhu..Sian mak kat rumah sorang-sorang uruskan semua..Mak tengah tunggu Ziha balik supaya boleh tolong mak masak lauk 'munjung' (adat orang jawa)..tak de sape nak tolong mak..Maaflah mak, UKM tak kasi cuti sebelum nak raya..huhu.. Biasenya kalau dah nak dekat2 raya..mesti kite wat kueh sama2 kan mak? Mak uli, pastu cetak..Ziha tabur hiasan atas biskut tu...pastu tolong bakar kan..then da masak kuar kn dari oven..masuk kan dalam balang..Kalau time tu Ziha tak pose mesti mak suruh Ziha rase kan biskut tu? Manis tak? Mesti mak akan tanye macam tuh..huhu..tapi raye tahun ni Ziha tak dapat wat macam tuh..selalu nya tiap-tiap raya mesti kite akan bakar kuih same2..Seronok dapat makan biskut buatan mak..dari kecik sampai la sekarang, mak lah yang buat kuih raya..tak de beli2 kuih tunjuk2 ni..huhu Waaa..!!! sedih laaa..!! aku menangis di sini! nak balik kampung awal!!


*Iskk..isk...kawan2 tak larat deh nak sambung cite lagi..sedih ni..teringatkan mak.huhu...
hmm jom la join contest ni kat blog anis the bumble bee..klik sini yer..

7 comments:

nurul husna binti ibrahim said...

huhuhu..sdey..
jgn sdey2...
kte pn nk ngis ni..
waaaaaaaaa..

Atiqah said...

kte lg la x blk..k ziha at least da blk hr tu..walau skjp blk la jgk...

ziha said...

elehh husna..dia balik pose mase tuh..huhu..

yela tiqah...sedih nyer sebab x dapat tolong mak..huhu..

kojah said...

salam kenal =)

ziha said...

salam kenal..tq visiting my blog...

A2306 said...

kak ziha ni buat org sedey jer la..
tahniah, anda berjaya membuat org tersentuh..
wuahaha..

ziha said...

nak wt mcm ne..mmg ni la hakikat nye..
diriku mmg sedih di kala ini...huhu
xdpt balik berbuka pose n tolong mak di bulan ramadhan bulan y mulia ini..huks2...