terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, September 30, 2009

Konvoi Aidilfitri Anggerikian & ex-SDPB

Gambar kenangan di rumah Diey

Holla...!!! Hari ni nak cite pasal konvoi raye saye bersama rakan-rakan kelas Anggerik and ex-SDPB.. Sangat2 seronok y'all..tak dapat digambarkan perasaan ini..hihi.. Memang best sangat2.. Tak sangke tahun ni kami dapat kumpul beramai-ramai..giler ramai arr.. tahun lepas tak ramai sangat yang join..tapi still best gak..hasil dari kami ber'muke buku', seramai 28 orang peserta telah men'join'kan diri mereka dalam konvoi aidilfitri kali ini.. Antara yang join ialah:
1~Shahril
2~Apis Mazlan

3~Raja Hafiz
4~Yazid Ahmadi
5~Hafiz Azra'in
6~Ziha (aku ler tuh..hi2)
7~Juhana
8~Dianaty
9~Nazirah
10~Enn
11~Yazid Sabiyah
12~Hidzir
13~Iryani
14~Anis
15~Che Pah
16~Azhar
17~Azhan
18~Nurul
19~Farhana
20~Afifah
21~Husni
22~Mahirah
23~Halaj
24~Fairuz Ma'in
25~Hafizudin

Phewww...penat seh sebut semua..ade lagi 3 name xde dalam senarai iaitu adik Enn 2org..n sedare/kawan Matgan..I think..uppss maaf tatau name..but still have to mention here..sebab nak masuk world book of records..hehe tahun ni kitorang start dari area Kukup...saye yang suggest kan start dari Kukup sebab uma saye area situ..asik start dari area Benut jer..so tahun ni kite start Kukup plak yer...ngeh2X~~

Rumah pertama yang kami kunjungi ialah rumah Diey..yayy!!
Ni gambar aksi2 kami di rumah Diey..hehe

Toren..sedare saye membuat aksi seperti cicak melekap di gambar..
sebok je kan dier nih?? hihi


best!! gegirls yang suke bergambar..hiks2..
kat uma Diey gak..


Next..konvoi diteruskan ke rumah Nazirah plak..hihi huhu..
*
*
*
gambar bawah ni yang duduk tu la ketua pengarah kami..
Encik Sarel~lalala...
die la penggerak utama konvoi tahun ni..dan tahun lepas jugek..hihi
Bak kate Raje..korang kasi 'tajuk' proposal je, xpayah full proposal..
konfem die akan laksana kan..cihh..
puji lelebih nampak aku nih..



O yehh...ni la die gambar Mr. Driver kami..sangat berkaliber..
best tau dorang nih.. sangat touching bile tengok dorang ni bekerjasame..
bravo! clap2x~~
Mr. Driver saye yang mate paling beso tuh..sempoi abes..hihi
*
*
*

Next piccaa..!! hehe
Saye ter'peace' plak..
Bak kate ketua pengarah..En. Sarel,
'Ko ingat ni party hari jadi ke nak peace2?'
Wahh haha..nak wat macam ne..da hobi gue..
*
*
*

Pastuh..kami bergerak ke rumah Yazid Ahmadi a.k.a Mat Gan pulok..
Setiap uma pasti ade aksi nyer..
mase nih kami ala2 rombongan meminang plak..
nak tangkap kumbang di taman..haha
terbalik plak kan?



Ni la kumbang nyer..hehe..
*
*
*


Yeyehhh2!! Gambar2 kat uma saye pulok...hihi..thanks kepada semua yang hadir..
Maap ler kalau layanan tak memuas kan..tahun ni..rombongan yang paling ramai datang beraye kat uma saye..sepuluh kereta giteww..! haha banyak tak?

gambar bawah ni..En.Sarel tengah makan 'friskies' die katenye..hihi
*
*
*
Sempat lagi yer berposing y'all tym makan..hehe
*
*
*

Nurul 'peace' sebab die suke Mahirah tuangkan air..haha
motif??
*
*
Setelah itu..kami pon bergerak ke uma Iryani..hihi
Rumah yang kami dapat duit raye..
kelaka kan..da besau2 pon dapat duit raye..
Tapi Mak Iryani cakap..just untuk suke2 jer..

Wooohooo..!!! bergambar lagi..haruslah kan?
Hm baru perasan gambar bawah ni..Toren di belakang Nazirah..
haha..Apakah?? just kidding..gegege..
*
*
*


Lepas makan kueh raye n dapat duit raye..hehe
kami pon beransur..nak gi Rimba Terjun plak uma Enn n Beds..kihkih
bawah: tatau nape gambar mamat ni de kat sini..haha
*
*


Di rumah Enn kami makan mihun sup..haha setelah 3buah rumah makan menu yang same..hiks2
Bak kate Toren' tema menu kite hari ini, mee goreng'
haha..tu jela yang sempat weh masak pagi2..

Ciss..gambar aku gelojoh plak diambil..kuikui..
Sedap sangat la wehh..tak perasan sampai owg amik gambar aku.hihi
*
*
*

Next house..Uma Beds..pasangan kembar Azhar n Azhan..
dekat jer uma die ngn uma Enn..baru aku tahu tu uma korang..
Kalau tak sebelum ni lalu jer..
Best2!! first time pergi uma dorang...
ngeh2x..sempat gak kami berposing kat uma Beds..
*
*
*
saye seperti biase..
tanak kalah ngan Mahirah pnyer pose..haha
Pasni kami gi Uma Mak Jah plak..
sape mak Jah?


Mak Jah ialah mak Mahirah..sangat ramah orang nyer..
Tapi ditakuti oleh Mat Gan..sebab die Jururawat yang check gigi kami mase kat skool dulu.
Mat Gan agak fobia yer ttg benda2 yang berkaitan gigi..haha
Aksi di rumah Mahirah
Kemain lagi y'all amek gambar yer
*
*
*

Hoh..bantal kusyen uma Mak Jah pon die boleh wat pose
Aksi Che Pah, Husni n Toren..kuikui
*
*
*
Next destination...perjalanan yang agak jauh sedikit..
Kami pergi ke Senai..uma Mr. Driver saye, Enn, Diey n Nazirah jugek..heheh
Jauh woo..tapi best adventure perjalanan kami tuh..
Balik tu kitorang lalu macam jalan2 kat Genting..ngeh2x~~

Kami makan ayam goreng KFC kat sane..hehe
Bak kate En. Sarel
'Pantang nampak ayam goreng, bersih semua!'
Ciss..kami sebenarnye lapar balik la En. Sarel..
Almaklumlah..perjalanan jauh..hehe
*
*
*



Lagi aksi menarik..kali ni dey all pose kat depan uma Raje mase nak balik.
Ala2 model handbag giteww!! tak boleh blah.!!!
tetibe de kumbang menyelit plak kan..
ni die punyer wives..haha
penat menjaga 4 org isteri yang kuat melaram nih..kate nyer..
*
*
*
Hmm dari Senai..kami berpatah balik semula ke Pontian..
Ke Pekan Nenas plak..kali ni rumah Cik Kumbang beristeri empat plak...hihi..
Rumah Apis Mazlan..Maafla takde gambar di rumah u..tapi nanti kalau ader sesape yang amek gambar kat uma u I update k..
Thanks to Apis sekeluarge cos sudi tumpangkan kami solat maghrib..
Soto yang mak U buat memang best n sedap..nyum2..teringat sampai sekarang..
Puji lebih2 sebab nak makan lagi..hehehe..


Yaa...Lepas uma Apis kami berkunjung ke Uma Che Pah.. So sorry Che Pah sebab saye tak makan banyak kat uma U...really2 sorry sebab mase tu perut memang tak selesa sgt2..Padan muke I sekarang sebab teringat2 rendang, kuah kacang, ayam masak kari kat uma ChePah..nyum2..tapi sempat kat jamah sikit mase tuh..

Gambar mereka yang sedang makan di rumah Che Pah..sedapnyerrr...
*
*
*
Cube teka Che Pah yang mane??



Yehhuuu..!! Uma En. Sarel plak pasnih..
Koktail yang tidak dapat dilupekan..haha
Buah duku n roka yang dimasukkan dalam beg..kihkih..
Tu la guna nyer saye bawak beg besar..ngeh2x~~
*
*
*



Then kalau tak silap..kami berkunjung ke rumah Farhana plak..
Gambar kat umah Farhana pon saye takde, .nanti kasi yer you all..share2 picca di blog ini..
First time gak datang sini..hmm kami makan nasi goreng..b
Banyak kali gak saye tambah..sebab makan share ngn Diey..hehe
Adik Farhana comel...sape yer name nyer? lupe plak..isk2
nanti next raye kite datang lagi..insyaAllah..

Rumah Anis plak..kat Parit Selangor..hurrmmm..
Paling tak dapat dilupekan..
ade beberape insiden yang menggeletek hati ni..hehe

Saye cite kat next posting la yer..heheh
Gambar yang sempat di snap oleh saye..
Ape lagi..kalau bukan aksi Toren yang sedang melihat makanan2..kuikui
*
*
*


Mee goreng yang mak Anis buat memang tak boleh dilupekan..sangat sedap,
plus ngn teh susu kegemaran saye..lagi la best!!
Mule ingat nak makan sikit jer..amek la sikit kan..hehe..
Ko..hamekk..bertambah2 la saye pastuh..
Nyum2..nak makan lagi bolehh??

Uma last...hmm rumah Afifah..da malam sangat dah mase ni kami sampai kat uma Pipah..
Aniwei..thanks yer Pipah sebab sudi melayan kami walaupun mase tuh da tengah malam..
Raye tahun depan insyaAllah berkunjung lagi..

Yeayy!! sempat gak kami bergambar kat uma Pipah..
huhu..next time jumpe lagi yer
*
*
*


Hmm selesai sudah..konvoi raye kami..perkara yang paling tak dapat dilupekan smpai skrg ialah... dapat makan makanan yang sedap2..hehe
naik sekilo badan aku nih..heheh & Bergurau senda bersama kawan2..

Sedih mase nak balik tuh..hoho
Sarel n Raje hantar saye, Diey and Nazirah.. diikuti oleh Toren n Mahirah
Hmm saye ikut teman anta Diey dulu..then baru lah anta Nazirah pastu saye.
Sedih macam tak nak berpisah je ngan kawan2..huuuu..

Kat sini saye nak mintak maap banyak2..sepanjang konvoi kte..
Andai kate segala perbuatan n perkataan yang saye keluarkan mase tuh de yang menyinggung perasaan..mintak maap banyak2 k..kalau ter buat skandel tu..maaf yer..tak bermaksud pe2 pon..saje mengusik..hehe
ok lah..sayang you all....



8 comments:

c H i k said...

syioook nyer!!!
kak ziha..kak diey skunk study kat mane?windu kat ye..huhuhu

ziha said...

Hoho..mmg sgt syiookk..
Kak Diey skrg kat UMP..
final year gak..

Atiqah said...

kte x knvoi ngn kwn2..knvoi ngn family je..huhu..kwn merata cerok malaysia, x leh le nk knvoi cmni

ziha said...

nak wat mcm ne..kami mmg asal owg pontian..
senang la sikit nak berayer..
tu pun de yang xdpt join..
mase single ni la nak g konvoi2 nih..
kang anak da 10..adehh..leceh la nak bawak..hihi

Atiqah said...

tu r..k ziha mmg kna konvoi sllu la sblm kawin kn..hehe
kang de ank berderet jenuh nk angkut..

ziha said...

nanti da de anak2 n hubby kena la berkonvoi ngn depa..hehe
kitorang lawat uma kawan2 nih..hihi

ZaaRz said...

werk... panjangnye update... tapi nice entri... :)

ziha said...

haha..bese la..konvoi seharian..mesti lah panjang..hehe
aniwei..thanks sudi komen here..