terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, September 28, 2009

MeRiaH ke Raye?

Hai semua...bertemu kite sekali lagi! chewah.. wahh2 seronok tak you all beraye tahun ni? Lebih kurang seminggu lebih sikit..haha..I bercuti..So, blog pon bercuti la..hihi..tapi tak sabar2 nak update cite raye, heheh...
Waa..!! sedih woo! terpakse balik UKM semule...tak puas la bercuti..seminggu jer cuti raye..hiks2..
Nak wat macam ne kan? perjuangan harus diteruskan..assignment! tesis! waa...!! buat kan aku macam nak giler..huhu..sabar Ziha..sabar..
Okeh..mood raye semule...hik2.. Amacam you all punyer raye? meriah tak? Tahun ni nak cakap meriah sangat tu tak la...tapi tetap bermakna n seronok...Last day puase alhamdulilah saye dapat berbuka puasa same mak abah n keluarga..sangat seronok..mak cakap makanan hari last tu terase sedap nyer..then ape lagi..I pon cakap la...lauk terase sedap sebab Ziha ader..hehe..
First day raye...kalau nak ikutkan raye tahun lepas...kami sekeluarge akan berkumpul selepas solat sunat raye..then kami bermaaf-maafan n bergambar..
Tapi...
Tahun ni Kak Ieda beraye kat Kota Tinggi..uma mak mentua die...Kak An pun same.walaupun uma mak mentua die dekat..tak dapat la kami bergambar bersame2 sekuarge..sayu jer kan...last2 kami bergambar je la mane y ader...time tu saye n famili Along jer ader kat uma... Tapi yang syok nyer tahun ni ade kelainan sikit..de acara baca pantun raya..hehe.. suke dengar anak sedara I bace pantun raye.. Mahap ler video bawah ni tersenget plak amek..hihi


video



video

Sangat kagum ngn anaksedare ku ini sebab pandai bace pantu jowo..bravo2!! Auntie Ziha pon terer gak cakap jowo..cehh..tak nak kalah...hehe..

Next..nak cakap pasal mekap plak.. Hihi...tahun ni mekap simple2 jer.. tak sangke plak Cik Azam saye suke.. selalu die tak suke saye bermekap2 bagai nih... huhu..nak tengok rupe solekan saye?

*
*
*
*
*
*

tadaa..!! simple jer kan..just tepek loose powder.. eyeliner.celak.blusher.lipstick.lip gloss..siap! macam tak mekap pon..hihi

boleh la klik gambar2 ni untuk tengok solekan saye dengan lebih detail..cewahh..hiks2..



jom layan gambar keluarge saye beraya plak...








Bagi saye..ape yang penting dapat sambut syawal dengan mak abah n kuarge..walaupun kadang2 terase kurang kemeriahannyer...tapi still bermakna kerana mereka masih ade lagi dalam hidup ini...so, syawal tetap meriah..

p/s: next posting pasal konvoi raye ku yang sangat2 best!

4 comments:

Atiqah said...

nape mata cam de eyebag?
x cukup tdo wat kuih raya ke..hehehe

ziha said...

xde makne nyer...
terlebih tido ader la..hihi

sarah-al-idrus said...

eh cantik die mekap. cantik la contact lens. eh ke mate asli? brand ape..nak gak

ziha said...

thanks..hiks2...xdela..brand fresh kon jer.