terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, January 15, 2011

senarai semak

salam...hai hai..rindu saya tak? hehe..dapat gak saya update hari ni..rinduu kat blog saya yang purple ni..baiklah sila rujuk tajuk entri di atas :p

ini senarai semak tak berapa nak semak sangat..ehe..kenapa saya cakap tak berapa nak senarai semak sangat?? yelaa sebahagiannya ada yang saya boleh pakai..sebahagiannya, tak perlu kott. but just nak check la setakat ni ape je yang saya dah buat kan for wedding day..haiyyooo! cam tak percaya je dah nak kawen..en azam pon cakap dia macam tak percaya..kah kah! macam ne ni, we all tak ready??huhu

ok, tanak cakap banyak,,jom tengok2 senarai semak..ini bukan saya yang kata, majalah Pesona Pengantin yang kata..saya amek start dari 2 bulan sebelumnya, sebab dah lebey kurang 2 bulan sebelumnya lah ni.insyaAllah. :)

2 bulan sebelumnya

  • senaraikan nama tetamu
ermm sebahagian nama tetamu abah yang buat.saya buat senarai nama kawan-kawan yang perlu diundang la kan.haihh, memang lah ramai kan kalau nak diikutkan..since dari sekolah rendah, sekolah menengah, universiti dan tempat kerja...weeeho! so, apa yang saya buat ialah dengan menengok balik album gambar kelas yang lama-lama tuh..then wat senarai..tapi ade gak kawan-kawan yang tiada di dalam gambar..yelaa, masa kat sekolah dulu even tak satu kelas tapi kawan dari kelas lain pon ramai gak..
  • buat perancangan majlis bersama pengacara majlis agar ia berlangsung dalam suasana tenteram
ohoo..yang ini tak de lah nak pengacara majlis bagai..haha..tak de tak de..rumah saya tak de MC2 ni..yelaa location kat rumah, bukan kat dewan ke ape kan..so tak perlu lah MC ni.
  • mengaturkan tempat tinggal bagi saudara dan rakan terdekat yang datang dari jauh
okeh, yang ini belum diaturkan lagi...saya tak tahu berapa ramai kawan jauh yang nak datang,, insyaAllah kalau ramai kawan yang nak datang boleh lah saya uruskan penginapan utk mereka..
  • merencanakan bulan madu
hihi..yang ni tak de rancangan lagi..belum ada perancangan? u guys ada cadangan tempat2 yang menarik? :)
  • mengaturkan sesi penggambaran di studio
so far baru cop fotografer je dulu..hurmm rasanye tak de kot gambar2 kat studio..asalkan ada gambar masa majlis tu nanti cukuplah.

huhu...itu saja lah senarai semak mengikut majalah berkenaan.hurm my cousin tanye ttg my preparation.well, rasa-rasanya lah kan 50% pun tak sampai lagi..wahh sangat rileks saya ni..macam tak eksaited je nak kwen..hihi..mmg2 kat family ni tak boleh tunjuk sangat muke eksaited nak kwen..huhh tak senonoh perangai macam tu kn..he macam ni lah saya, muka memang rileks je..nanti tunggu orang yang push saya, baru nak buat.. :))

4 comments:

Atiqah said...

congrats..dh nk ke alam rumah tgga dh..mcm x caye..hahaha
kalo boleh kte nk dtg tgk k ziha akad nikah skli..tp x nk tgk k ziha akad nikah..sbb kte sebak nnt..kwn2 kte yg bernikah, kte yg sebak..x tau la sbb ape..haishh

ziha said...

hurm dtg je tqah..akad nikah skli time majlis tu..hurmm tqah jgnlah sebak, klu tqah sebak kite lagi laaa..klu bole time tu tanak nges..huhu

cIk pEnNa said...

tahniah2 la ye..
best tau saat2 buat persiapan..
semoga segala nya selamat la ye..

=)

ziha said...

aminn..terima kasih cik penna :)