terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, October 1, 2009

me & BFF

Selagi masih bulan Syawal..selagi tu la entri di blog ini akan berkisar tentang raye..raye..raye! Heheh..Sambil taip sambil makan biskut raye..satu balang da nak abes wehh..adoyaii..saye rase makin gemok la...risau nih kalau gemuk betul2..huhu..
Ok straight to the story nak cite kat entri ni..haha..tak dela story sangat..tapi just nak share gambar yang telah saye edit..cehh.. Credit to photoscape..sbb senang jer nak edit2 gune photoscape..daripade guna photoshop..ermm leceh sikit la..orak telaten kate org jawe..haha..paham ke? Gi carik kat kamus kalau tak paham..

~My Bestfriends Forever & Ever~



Uikss Diey! cantik posing? hehe.. Lame tak jumper Diey nih.. almaklumlah..kite bukan macam mase kat skola dulu.. gi makan sesame, gi prep sesame, gi sekolah same2... sekarang da kat u.. masing2 da bawa haluan sendiri..but kami masih rapat macam dulu kalau da jumpe tuh.. senget nye makin menjadi2..Diey ape yang kamu buat mase kat uma Anis, Diey?? hihi


Mak Cik Nazirah..ko walaupun berada kat UKM gak..tapi jarang dapat jumper..
jumpe pon ciput jer...hohoh... Tahun ni dapat gak ko join yerr..huhu
Ni la kawan saye sekampung, sesekolah rendah n menengah, seuniversiti..cehh..memang asek ngan ko je Nazirah..ko ikut aku ke, aku ikut ko??heheh.. Nasib baek tak selaki..uisshh..mintak dijauhkan..lagipon kami ni da berpunyer..cehhcehh...perlu ke mention?? hihi


Nazirah..ko wat lawak laa mase beraye uma Sarel mase tuh..hiks2
Mase nak gi beraye uma Sarel, kami perlu lalui 2 kubur cina.. Memang mase tuh kubur tu betul2 kat belah kiri I..waa laa wehh..besar plak tuh. saye dok la cite2 kat dorang ber3 nih.. nanti kite akan lalu kubur cina..masing2 just err, ok fine la kan kubur cina..watdahel kan? hehe
Enn plak cite la..cite2 hantu die..hantu betul la ko Enn..isk2..

Nak dipendekkan cite..mase nak balik dari uma Sarel tuh..
kitorang kecoh2 la sikit pasal kubur cina tu kan..
Pastuh Nazirah boleh cakap pe..u all nak tahu??
Nazirah: Laaa..kubur cine ke?? Aku beri salam tadi..
Kitorang pom ape lagik kan...
Kahkahkahkahkahkahkahkahkah..!!!!
Ngolok die balik, de kang kat kubur tu jawab:
Haiyya! lu ingat ni Chinese New Year ke bagi salam?
Nazirah, Nazirah..macam mane la ko boleh tak dengar aku
cakap pasal kubur cine..hehehe..


Haa! Makcik Jue..!!
Kali ni tak dapat beraye uma Cik Jue..sebab da tak sempat sangat..huhu da larut malam kan..
Ye arr..tahun2 lepas da start uma Ju..tahun ni uma owg la plak kan.. Cian Jue..selalu jadi mangse skandel kami mase raye hari tuh.. Bese la kan.. usik mengusik..sesape yang single lagi memang selalu kena usik.. plak tuh kami ni suke gosip2..jadi pe lagi..heheh..
Tapi Jue kalau orang usik sikit..asek nak fire jer...cehhh..
Plak tuh da keje nak fire orang tanak jadi otromen plak
Nak jadi sailormoon jer..perasan comel la tuh..kuikuikui



Cik Enn kite..heheh..best beraye uma die makan mihun sup.. mihun sup? asek ingat makan jerk aku nih..hoho.. Bakal cikgu yer nih..jangan maen2..same macam Nazirah..
Enn..ko wat lawak la mase kat uma Anis mase tuh..kelakar..aku tak boleh lupe..lols
Cite nye macam nih...

Pintu ruang tengah Anis de langsir yang berambu-ramba...haha tahu tak rambu-ramba tu ape? Sepengetahuan saye, kire macam benda yang berjuntai2 macam tali, benang or smthg like that la.. Then macam ne ntah..mase nak salam mak Anis, tudung Enn boleh tersangkut kat situ.. Ekceli, Enn lilit tudung die, then ade la brooch kat bahagian atas kepale die, tersangkut plak rambu-ramba tu kat brooch Enn..
Haha..then aksinyer sangat la kelaka..y'all pernah tak mase skola rendah dulu2 kena tarik tudung ngan budak lelaki yang jahat?? haaa..lebih kurang macam tu la..tapi tudung Enn tak terbukak..cume terdapat sedikit aksi tindakan 'inersia' berlaku di situ..haha pe aku merepek nih?? Bile ingat balik insiden tu memang kelakar, time taip ni pon da terkekek2..lolss
Moral of the story~ jangan pakai brooch atas kepala (kat tudung la) nanti de bende menyangkut..hehe...
Jahatnyer aku nih ketawa kan Enn mase tuh..sangat tak bole blah aku gelak..kihkih.
Sorry ye Enn, niat untuk bergurau..but u still look gorgeous after that..tak effect pa pon kat penampilan ko... :)


Jom layan gambar2 kami plak

Saye dan Enn..de gaye macam model x kami?? hihi

Model handbag ke makcik jual beg kat pasar malam?? kehkeh


Haishh Diey..nape la Diey lagi tinggi dari aku.. tapi Diey skrg da gemok bahagia la katekan..lalala~~

Kami yang seronok dapat nek keta! ~
~
Love this picca! ingat gambar Nazirah tak masuk.. tetibe termasuk plak..haha Pandai ye ko Nazirah menyelit.. Pandainye sape yang amik gambar nih.. Cube u all teka sape yang amek gambar ni?? ~ ~
Ye sekian sudah untuk update kali ini..heheh..jangan mare ye Ju, Nazirah, Enn, Diey..
Maaf zahir batin.. love you all :)

4 comments:

Anonymous said...

kelakar2 =D
aku suke citer pasal enn...rayer tahun dpn aku cakap kat mak aku x yah psg rerambu tu lg hohoho~

ziha, pasal citer tdg enn yg mcm kene tarik nagn bdk laki tu ko ingat x eddy? ala eddy sulaiman tu...dia kan pernah tarik tdg bdk pompuan time kat skola dl...smpi leher ko tau tdg bdk tu t'tanggal...mmg kesian tp aku x igt la sape bdk pempuan tu...aku hrp bukan ko or enn lg hehehe ;p

p/s : ko rase eddy maen tarik2 tdg pempuan lg ke x ek skang? hahaha...

ziha said...

Anis..haha..
mmg pecah perut ketawe mase tuh..
Enn plak da bengang giler..
sian enn kte ketawekan die..hihi
Ha'ah Eddy mmg suke tarik tudung..
Die pnah tarik tudung kte...
tp xla sampai tercabut..
plg koman tercabut brooch kat leher tu jer..
mase tu edy mmg kanak2 ribena lg.
haha..tatau la sekarang die da dewase ke belom..

mAi iRA said...

haa aku rase aku tau sape bdk pmpuan tu.. aku rs cm pipah..
mn eddy ek??

ziha said...

hooo..yeke?
Edy bapak die kate kat UKM..
tp kt bkn UKM Bangi..