terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, October 20, 2009

Cinta X

Hari ni..selesai lagi satu assignment..huhu..assignment Dr.Afendi..siap je saye terus anta..tak nak tangguh2 dah..mule2 nak anta tu agak gerun gak..tapi tak de pe2 pon..takot jer lebih aku nih.. that's not my problem? *gaya adam*..haha... thanks kepada Adam, Yana n Tiqah sebab dah bertungkus-lumus siapkan group project nih..harap2 kali ni kite punyer group work tak di kondem lagi..huhu~~




*gambar rembat kat google image


Okeh lah..jom hari ni kite cite pasal Cinta...heheh..tajuk yang best kan? Ekceli..nak cakap saye ni expert pasal cinta tu..idak la kan..Ni saye cakap berdasarkan pengalaman and cerita kawan2... Kawan saye ade masalah..and setiap kali dia ade masalah mesti die ngadu kat saye..kire saye ni macam kaunselor cinta la kan..heheh... tak delah... saye x hebat pon pasal bercinta ni.. tapi kes cinta die berbunyi macam nih..


Nina (bukan name sebenar) dah bercinta lame dengan Zaidi (bukan name sebenar)..dorang ni sangat mencintai antara satu same lain..Hmm tapi Nina ni..masih sayang kat ex-bf die yang dulu..tapi at the same time die sayang gak kat Zaidi...bile teringatkan balik ex-bf die ni..mula lah rase rindu la pe la...die ade add ex-bf die kat facebook, tapi tak pernah tegor..just add macam tu jer...komen tak, shout kat wall tak...semua la tak..cume tengok gambar je..alasan nyer die malu nak wat macam tuh..die gitahu saye lagi, at least die nak jadi kawan baik je macam dulu... cume die malu jer nak luah kan kat ex-bf..Ex-bf die sekarang pon dah bahagia ngn dis girl nih..jadi si Nina ni konon nye tak nak la ganggu umah tangga dorang..just nak berkawan macam biase jer..ecehhh...


So, kat sini..saye nak mintak nasihat korang semua..tolong lah nasihat kan si Nina ni.. korang rase patut ker die berkawan macam biase ngan ex-bf die? saye dah nasihat kat die..buat ape nak terkejar2 orang yang dah tak suke kite lagi? then die jawab..alah, cume nak kawan biase jer....haii..x tahu la nak cakap pe..buleh x korang kasi komen n nasihat kan kat Nina nih...aniwei..thanks y'all..saye akan sampai kan segala ape nasihat korang kat Nina ni nanti... :)

16 comments:

ziha said...

cik Nina..sila bace komen ini dari kawan saye..cik Jue...di copy paste dr ym


pada orgla kn
joyah: die troskan je ngn bf die skrg ni
joyah: besela
joyah: kdg2 mstila kte ingat kt ex tu kn
joyah: tp
joyah: die pon dh ade org laen
joyah: perlu ke
joyah: mstila
joyah: nk berharap pd die
joyah: harapn tu xde

nurul husna binti ibrahim said...

waaaa..xpndi nk bg komen bab cinta ni..huhu..tp bhya tu..nnt pkwe ider jeles..dier mcm bukn nk kwn tu,tp mcm nk blik..bek xpyh la..

ziha said...

hm tula husna kan..bahaye sgt..
tp die tu still syg sgt kt pakwe skrg..aniwei thanks 4 ur comment..

Atiqah said...

aishh org cmni kena kawin cpt2..kalo x dok terigt kat org punye je read--->ex bf die...life must go on x kn nk berpegang pd kenangan silam..huhu
ckp bkn berdasarkan pengalaman..but for me, kdg syg tu x leh nk pksa..mgkn die terlalu syg dan x dpt terima hakikat jodoh antara dorg dh x de..that is why she is throwing such behaviour..for people like us, we might think it is annoying and useless, but maybe for her, it will satisfy her desire..desire utk terus berkwn dgn ex...I do hope that I can still be a normal friend to my ex (erk de ke?) but if my BF wont give the green light, I just take it as a history...

ziha said...

tula tiqah..4 mempositif kan fikiran..mgkin die rindu dan sayang just sebagai kawan jer..dan tak lebih drpd tuh..tgk, die bahagia je ngan pasangan skrg nih...bknye tak bahagia pon..die pon ader ckp..bkn nye nak balik ngan ex die..cume prsn tu tetibe dtg..itu y meriso kan..kdg die ni mcm uncertain ngn feeling die..huhuhu thanks tqah kasi pendapat...

mEk saRRa ~_^ said...

hah
ktorg pn da anto smlm dr afendi pnye
xtaula mcm ne
arap2 dpt A mcm mis sha pnye!
hihi
emm psl kes cinta tuh
rsenye xpyhla die g "kwan" blik ngn ex-bf die
dh thtu2 die ckp still rse syg
klu die g kwan,msti die akn jtuh ati blikkk,cayela ckp i
n bile die 'kwan' blik dg ex-bf die,msti die akn cri jln nk twn ati ex-bf die tuh
ksian la kt pkwe die nt
n ksian jgk kt mkwe ex-bf dia
dorg xbesalaahh(prlu ke)
tkut2 nt die akn mrntuhkn rmh tgga org plak
xpyhlaaa
bt cm bese jer
itu lbih baik
jgn cari nahas

sah90 said...

Satu problem manusia zaman sekarang bila bercouple..
Putus, xberhubung lagi..
Sebab tu lah dalam Islam no couple..
Tak salah berkawan, tapi kalau dah asyik tgk gambar ex tu ja sungguhpun xbertegur,
lain dah tu..
Angau..:)

P/s: Manusia2.Time bercinta konon semua indah, kentut pun wangi..ahaha..
Tapi bila putus, semua dah tak indah, yang wangi pun dah tak wangi..(^_^)

ziha said...

wahh..kak mek..dapat A eh misha punyer..huhu..congrats sayangku...
thanks eh kak mek ks pendapat..tp die xde niat nak kapel balik ngn ex die..sb die xde hati nak berkawen ngn ex die..cme nk jd kwn baek..mcm kite ngn kak mek..haha mcm ne tuh??

ziha said...

huhu..sah90..
tu la..dlm islam mmg no kapel kan..
tp tula y sush n xmpu nk dibuat oleh kebanyakan umat nye..cume blh kawal diri jela..tu pn mampu ke x nk kwal tuh...

thanks ks pendapat y sangat bermakna..

Fatt Chin Choy said...

cinta itu pelik
itu maknanya member ko tu masih mengharap dan kekasih barunya mungkin cuma persinggahan sementara

ziha said...

bc dh zha...

cam ssah lak nk komen...

bab2 cnta ni ea x bape nk reti lh...he

mklum lh...ea je xprnah nk b'cnta...haha

cmne ek???

ea ad kwm gak yg cmtu...

hmm...abg ea prnah ckp...

pmpuan ni bese ny lbih m'hrgai cnta t'akhir ny...

beza ngn laki yg lbih m'hrgai cnta pertama ny...

ati pmpuan kn lmbut...

yg pntg cmne bf dy yg skrg lh yg kna wat dy lupe kn ex dy...

n sume ny b'gntg pd dy gak...

klu dh dy cbuk sgt nk bkwn ngn ex dy mmg payah lh...

he...

just my opinion...

ziha said...

hmm..cik ah fatt...mungkin ye..but mgkin tidak...huhu~~~

SejarahCintaMastura said...

uish... bnyk nye nak komen...

bagi sy laa kan... apa kata dia lupakan je ex-bf dia tuh... dah teruskan je cinta dia yg sekarang...

drpd dua2 dia nak... jgn jadi "yg digendong bertaburan, yang dikejar tak dapat" hahaha...

mEk saRRa ~_^ said...

ohoooo
mmg le
tp rsau klu2 die g kt ex-bf nye,cnte yg lme akn brputik
sbb cinte 1st laaa plg melekt dhati
suseh mau buang!
mmg ksian kt nina
tp 2 la
xpyhla bbaik ngn ex-bf
truskn dgn cnta yg skg
doa byk2
moge2 die tenang ati tuh
i pn doakn yg trbaik utk dia,auww

ziha said...

hoho..tenkiu yer dik..
kwn akak tu mmg da lupe kan kisah cinta die..cme tak boleh lupekan ex die tu..almaklum lah..first love die katenye..hoho

ziha said...

thanks eh kak mek..doakan Nina..
nanti I sampai kan kat dier..
rase nye Nina pon bace blog ai nih..huhu...