terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, October 14, 2009

My Money & My Skin

Hari ini saye gi melunaskan hutang di pejabat Bendahari..huhu...otw nak g ke Bendahari tu..saye snap2 gba fakulti saye yang dah lame bebenor saye tinggalkan..dah final year ni..xde kelas kat fakulti..mua kelas kat Pusat Bahasa..huhu...teringat nostalgia mase mule2 masuk u..cehhh..
Ni gambar bangunan dewan kuliah..di mane saye belajar subjek2 fakulti..huhu



Haha..sekali-sekala je dapat jalan2 kat sini..so kite snap gambar yer...


Finally, sampai gak ke tempat yang dituju...bermula la proses membayar hutang...

Amek gambar kenangan duit ku...huhu sedih2...

Kire kak jangan tak kire...xboleh kasi diskaun ke?? mahal laa....

Okehh...saye dah maklum pon...

Tiga ratus enam puluh satu ringgit sahaja...manyak la ko punyer 'sahaja'...banyak tuh!!


p/s: to achap! kamu dah bayar ke hutang?? aku dah...heheh

Muke ku yang hampe merenung ke atas..tengok2 mane tahu ade duit jatuh dari langit..he2
Next..saye meneruskan perjalanan ke library untuk pinjam buku2 untuk wat chapter 3 thesis..


Okeh..otw nak g library tu..Saye jalan2 jap kat area pusanika bawah sekali..dan terjumpe la kt bahagian tempat yang ade scan2 kulit tuh..aisehh saye pon menyinggah jap..sebab terniat nak check struktur kulit ini..waa la wehh..so scary after find out my real skin..nampak luaran macam ok je kan..xde masalah..then bile scan n tgk kat skrin tv die..haiyoo..mcm2 prob de..huhu.. nak tgk gba2 nye?? sempat gak saye snip snap sambil2 sis tu check my skin...


hahh gambar atas ni die kate tadi..my skin agak nipis kat bahagian ni..then die tanye la..I de x pakai safi or natasha? pastuh I ckp dulu2 ade la pakai safi..skrg dah tak..die kate effect die la..jd kulit semakin nipis..sbb bahagian ni je y nipis..haiyoo tak tahu..but skrg da tak pakai dah mende2 y boleh mengikis2 kulit...but tak tahu la kan produk y sekarang I pakai ni ade ke tak...hoho.. Y'all nampak x dalam gambar y bentuk die macam sperm tuh? AH!! owg tuh kate ialah ulat!!! OMG!!! My skin!!!huhu..scary betul I dengar...pasni nekad nak jage kebersihan kulit la...



Hmm yang titik itam tuh saye rase tahi lalat saye..hehe..then kalau nampak yang kaler2 putih itu ialah sel kulit mati..huishh manyak gak my skin problem..antara nyer die sebut tadi.. de jeragat, tona warna tak sekata, wrinkle, liang pori2 tersumbat..hmm mcm2 la..tapi tu hanya nampak dalam skrin tv tu jer..klu tgk mata kasar xnpk sangat...huhu..takotttt!!! Jurucakap tu tadi nasihatkan saye pakai sunblock SPF30...Sempat gak tadi tanye2 die..pe produk n cara die jaga kulit..die cakap die pakai produk Ianti n tak minum ais, milo and nescafe..agagagaga..tu la yang sedap cik kak oiii..

Haha..ok la..nak meneruskan perjuangan membuat critical essay..memang dah tahap critical aku nih...haha..

p/s: nak tunjuk gambar brooch comel ku..di order dr kak wannur..tomeh2.. i like...tq ya sis!

10 comments:

acHap~ said...

ziha, aku pon da bayar hutang gak~ agagagagagaga.

kejam kn ukm nh, huk3.

ziha said...

ha'ah..manyak giler hutang nyer.
sampai 3 ratus lebih..huhuh

Atiqah said...

byknye hutang k ziha..igt 50hinggit mcm kte je...
tgh confuse ni..pe angin ribut melanda miss sha die postpone duedate assignment???
huhuhuhu

ziha said...

haha..ini la akibat nye xbayar hutg awal2..

hm xth la ek..npe misha postpone..
maybe somebody ask 4 delay kot.adkh mariya? sb td 4wd msg dr mriya..heheh

mell aziz said...

huk.. aku x bayar lg.. huhu

weh.. klaw nk tukar layout dtg ar bilik aku .. hahaha.~

ziha said...

weh..ble ko nk byor mell??

wah2..talking like ur rum tu next to my rum je eh...

babymiLosh said...

haiyok3..

yuran oh yuran! sgt tensi okeh.. ntahaapehape yg kite kna byr kan.. haishhhhhh la ukm terChentaaaa oii~~~

ziha said...

hm tula kan..
ntah pe2 je yuran nyer...
nak2 dok za'ba ni.lg la mahal..

cintaqaseh said...

ziha....
aji pun nak buat jgk lah..skin check tuh..nak jga tgk..hahahah..
mnelah tau ada cacing kewarit ker??
hahahha

ziha said...

tula aji...
terkejut sehh die kate de ulat...
ult y da kenyang plak tuh die kate..
haha