terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, April 11, 2010

~Kasut kegemaran anda

Saya ditag oleh mak enon Kak Iena...hihi.. jangan marah ye..hurmm tag kali ni pasal kasut..cite-cite sikit pasal kasut..huhu...saya memang suka kasut..hantu kasut..erk..tak..tak..bukan hantu..tapi memang suka kasut lah yang pentingnya..haha ape daa aku merepek ni..

cite pasal kasut..saya de beberapa kasut lah yang selalu buat jalan-jalan, melancong, pergi kelas...huhu tapi yang paling saya selesa sekali ialah pakai selipar jamban..hihi err..tukar la..tak molek plak dengar selipar jamban..hehe.okeh..selipar Jepun..tak pasal-pasal plak Jepun dapat name kan..wateve...selipar Jepun ni memang peneman setia diriku lah..since kecik sampai besau..pakai mase jalan-jalan kat kampung, pastu dok asrama kitorang boleh pakai selipar Jepun je..tak boleh pakai kasut fancy2 kat asrama..just kasut sekolah, selipar jepun n kasut kaler hitam..heh..

okeh..sila jawab tag cik ziha, jangan melalut lagi..huhu nama tag ini ialah KASUT KEGEMARAN ANDA.

kasut pertama...baru beli ni..baru tak baru sangat la..hehe..beli kat The Mines kat Nichii..murah sesangat okeh! dua puluh hengget je..harga asal dalam RM70..huh..mane la tak nye tak terbeli..hehe..pakai kasut ni..memang agak glam u..sebab perasan sekejap macam model..tumit die tinggi..so bila berjalan tu aku rasa tinggi macam zirafah...haha.



Ni pon lagi satu murahnye..beli mase discount dalam RM23.50 kot..harga asal dalam RM70..jenama G.Davin..beli kat Metropoint, Kajang..wedges ni dah lame dah beli.so nampak agak buruk ye di situ..tapi boleh pakai lagi...my friend Veky cakap I pakai kasut ni nampak seksi..sebab tali tu lilit kat kaki..haha..seksi ke? motip??


Hurm yang ni plak..kasut raya saya tahun lepas merangkap kasut pergi ke kuliah..abah kasi duit suh beli..so dia peruntukkan dalam RM50 wat beli kasut..tapi ni mase tu beli kat Billion, Pontian brand Swiss Polo...de sales gak nak dekat-dekat raye..dalam hurmm tak ingat plak harge die..but not exceed RM50 la..RM43.90 I think..mahal sikit la dari kasut2 kat atas ni..sebab duit abah...he tapi sangat suka kasut ni..tengok laa..I pakai sampai kembang semangkuk tandas..hehe nanti I nak repair kasut ni...boleh pakai lagi kasut ni...sayang.


ahaa! yang ni plak..kasut XES beli kat BP Mall, mase jalan-jalan ngan Cik Azam..weeeee~~beli dalam sekelip mata..mase tu Cik Azam pegi toilet jap..then I pon shopping la kasut sekejap..tengok murah, pastu test then grab terus..haha..RM10 je..sampai sekarang tahan lagi ni..I tengah ngok ngek mase ni..beli kasut warna kuning...tak pernah beli2 kasut warna macam ni..so balik uma kena kutuk ngan mak n mak bonda...sebab warna dia warna kuning t**K..cettt..


Last but not least..ceyh..kasut crocs ker? 'ala-ala' la..hurm org nak de kasut crocs aku pon nak gak..huh.murah je..RM20..brand atlanta..beli kat kedai kasut kat Pontian..hurm pe ntah name kedainye..huhu beli sebab kaler purple je..cehh..tapi tak delah selesa sangat pakai nye..huu ngade..


so, kesimpulannya..kalau you all perasan..kasut-kasut yang saya beli ni murah-murah belaka..FYI, until now saya tak pernah beli kasut yang mahal-mahal ni..paling mahal pon yang kasut merah tuu..tu pon beli guna duit abah..harhar..memang abah saya la yang selalu beli kan kasut yang mahal-mahal sikit..kasut yang murah-murah tu semua nya saya beli guna duit sendiri.. err, tak..duit ptptn...hihi yang penting saya selesa..bole bergaya sikit-sikit..hehe nak mahal sikit nanti tunggu kasut yang Cik Azam beli masa buat hantaran nanti..harhar... :D

okeh..saya nak tag sapa plak eh..nak tag

Cik Husna
Wanita Mutalib
Cik Fasya
Missjune

kalau ade mase sila lah jawab tag ini~hehe

12 comments:

gloria said...

saya pun hantu kasut.3 taun sini dah ada lebih sekotak adalah kotak kasut.x th mcm mn nk bw balik srwak.binggung.ingat nak jual kat pasal malam.haha.

@juera said...

sama la kita..hantu kasut jgk!pntang jmpe yg lawa2 msti bli pnye..lps bli bru la pk mak aii abis duit ak..hehe
tp ape pon kita puas hati kn..

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

orite dear..t fasya amik pic kasut ek..tp tgu abes paper dulu ek..hehe..lusa br abes paper..fasya jnj fasya jwb tag ok!

Iena said...

haaa... ni mak enon dh dtg nih, cek kerja blog yg tlh disiapkn... gud2...
wah, kemain student skrg, berpasang pasang kasutnya... xnk kalah! hehehehheee...

cIk pEnNa said...

cun2 sggh kasot awk..
heheh

salam perkenalan ya!
;)

cIk pEnNa said...

cun2 sggh kasot awk..
heheh

salam perkenalan ya!
;)

ziha said...

gloria..huhu yeke? kalau saiz kasut awk sama ngn kite blh lah kasi kite.so sng skit nk bawak balik sarawak..huhu

jue~bagus2..kasut adalah penting bg wanita..sebab kasut y cantik akan bawa kite ke tempat2 y cantik juge..tiru ayat boys over flower..hehe

cikfasya~ok fasya..take ur time k.. :)

kak iena~ mestilah tanak kalah..hehe tp lum boleh kalahkan kak iena lagi..sbb bellum keje:P

ziha said...

cik penna~ salam perkenalan jugak.
maceh..biase-biase je kasut saye tu..kasut murah...he

cIk pEnNa said...

murah pun..tp cun!
sukeeeee...

;)

ziha said...

cik penna..hehehe~
ye..tak perlu pakai kasut mahal2..
asal cantik n selesa sudaa..

Missjunne said...

i like Xes kuning tu.murahnye 10 hengget jek??

ziha said...

yup..10 hengget je nok..sampai sekarang tahan..sbb sebelum2 ni kalau beli kasut murah mcm tu tak tahan sgt.tp y ni tahan plak..lebih sebulan bole pakai.dan rupenye masih elok..hee.