terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, April 26, 2010

Tips memilih lelaki idaman~

Tajuk entri tak boleh blah kan? hehe
Ekceli hari ni nak bercerita pasal lelaki idaman saya~ :P
Husna! you kalau nak cari macam ni okeh..he3

Dari segi fizikal~ seseorang yang lelaki itu hensem di mata saya apabila dia kurus dan tinggi and of course laa good looking macam Jang Geun Suk bawah ni.he3

Dari dulu sampai sekarang saya suka kalau lelaki yang kurus dan tinggi.. Tak suka yang badan macam orang ahli bina badan tuu..senang cite badan lelaki yang sasa dan ada muscle tu. Sebab senang nak jaga..nanti pas kawen tak delah gemuk sangat.haha.tapi tak jugak..ada je yang sebelum kawen kurus kering macam lidi tapi pas kawen..boroi..haha.tu depend kat gak orang ok. Hurm..tapi teori saya macam tula..orang laki yang kurus sebelum kawen ni, nanti pas kawen kalau gemuk pon sikit je..

Seorang yang penyayang~

Mak kata kalau orang tu suka kucing dia seorang yang penyayang! yayy..Cik Azam saya suka kucing..tapi saya tak suka..hehe Tapi orang yang lahir bulan tiga romantik..ok la tu..hihi. Lagi satu tak suka lelaki yang panas baran..you all de detect tak si dia tu panas baran gile babeng? hah! kalau ade sila tinggalkan!

Aduss..cairlah tengok JGS pegang baby macam ni..

Cool dan stylo macam ni~

Haha..yang ni bagi saya tak perlulah stylo mylo macam model tu..but just smart dari segi pakaian dan personaliti..dan juga kebersihan.

Lelaki yang cool ialah lelaki yang sentiasa tenang dalam apa jua keadaan tak menggelabah.bijak membuat keputusan untuk diri sendiri dan orang lain, tapi kena bertimbang rasa juga. :)

oh ye lagi satu..lelaki itu tidak merokok.merokok itu tidak cool okeh...bagi saya, imej saya akan tercalar jika pasangan saya itu merokok.huhu

JGS yang cool :)
Pandai jaga anak~

Heheh..ini perlu ye bile seseorang itu sudah berkawen..tak delah semua isteri je nak kena buat.. lagi best kalau dia juga pandai mengurus rumah tangga. sape kate mengurus rumah tangga tu tugas isteri saje? wahh manyak chantekk! tugas suami gak okeh.haha


Haa..yang paling penting! seseorang lelaki itu haruslah beriman dan boleh membimbing saya ke arah jalan yang diredhai. :) Ini perkara paling asas lah..bukan pilih sebab dia kacak dan kaya je. Kacak dan kaya itu bonus je..ceyy pandai je aku ni cakap..haha Saya tak mencari lelaki yang kaya..tapi saya nak saya sendiri yang kaya...huahua!

11 comments:

iera said...

amboi...peminat jang Geun Suk eh. en. azam x jeles ke? ye lah...gmbr jang Geun Suk je yg tnjk... ble nk tnjk gmbr en.azam 2...hehe

ziha said...

ehehe~dia xjeles kot.haha
nantilah..sampai mase kite tunjuk ye.

cokelat lover said...

hahah...
i like..
i like suma..
ngeee~~
u dh wat i jtuh cinta sm dier..
ohhh JGS i..love u...hihi

Missjunne said...

bnyk ciri2 tu ada pd mizan.
cuma bab merokok tu..xblh nk ubah dh.
comel sgt hr tu dia punye jwapan,kita tnye 5 taun lg abg jd apa...
dia jawab: daddy cool
hehehe
bebunga2 atiku

ziha said...

eyp husna!! mane bole! haha
hebat tak dia? i da wat u jatuh cinta sm JGS..kihkihkih

KK~wahh bagus2...mizan tak lame lagi nk jd daddy cool..can't wait @_@ hehe.

bspotgurl said...

Ohhh, saya sgt suka dengan pendapat anda pasal LELAKI ahh.. i like it..

ziha said...

hee~thanks bspotgurl~

Lin O said...

mcm heaven je dpt hubby cmni kn. HAHA!

azuan said...

nie lelaki fantasi boleh ler~ ngeee
semoga berjumpa si dia hehe

♥SYAFIQAH ♥ said...

nice beb :))

ziha said...

Lin O~yup mcm best je..he3

Azuan~ ader laa..sy da jumpe da lelaki mcm ni..he3

Syafiqah~ mane 1 y nice? he3 :)