terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, October 17, 2010

'me and gemuk' & 'me and jerawat'

hai semua..selamat hari Ahad! okeh, cerita 'mission impossible' saya semalam bukan apa sangat..it's just that my first time masak kat rumah bakal mak mentua..ecehh.well, i can say that it wasn't successful sgt..but why? ahakkss..because it wasnt 100% my original recipe..sebab telah dibantu oleh someone..hurmm but still saya yang masak..that's not my kitchen, so a bit 'kekok' there..sebenarnya bukan tak pandai masak,, pandai ye...ceyy ayat nak cover diri..

baiklah cerita untuk hari Ahad ini...it's a story about me and gemuk..yeahh,, sekarang ni saya rasa agak gemuk sedikit..so what do u think guys? my fren,, what do u think? am i look chubby? adakah disebabkan cara pemakaian tudung saya? citt salahkan tudung plak..hehehe



pic was taken last Friday, masa makan2 kat Mandela wit my family..okeh, bila rasa diri dah gemuk..akan cube usahakan untuk menguruskan badan..if berjaya kuruskan badan akan sy kongsikan tips dengan kawan2 sekalian yer.ekeke

next..if pic kat atas blurr, so here is pic yang lebih terang and tajam resolusinya..kekekeke tis is really embarassing! haha tajuknye ialah 'me and jerawat' haishhh..i dunno la guys,, how tis cud happen to me.. since i start working, pimples ni semakin menjadi2..arggghhh!! tolongg!!

if u can see, there're 3 dots [actually four, under my chin] on both of my cheeks and on my nose..and yang pling banyak dots kat between my eyebrows..sangat mengjengkelkan ye kawan2..my anksedara bole tegur 'kenapa banyak 'nandek' kat dahi K.Ziha?' [well you all know what is nandek kan?] mmg nak kena si Cot ni tau..but now i'm in recovery process..jerawat sudah mula menyusut, sebab saya ada buat sesuatu...if berjaya pe y saya buat ni, i'll share to you all k..sekarang tak bole share lagi sebab too early.

oklah you all, i'll stop here..sebab nk g memasak jap and buatlah ape2 yang patut..tak kan lah anak dara nak dok ngadap laptop je...mmg nak kena piaaannngg!! sekarang anak dara dah maju, if dulu mak selalu bebel anak dara tak buat keje sebab asik ngadap tb je..tak pon tak buat kerja rumah sebab tido je...now asik dok layan internet dengan berblog n berfesbuk bagai, maka nanti akan dicop sebagai anak dara pemalas gak...haha ok,stop mbebel ziha..c u again!

p/s: ade perkara yang buat saya terharu semalam..will update later after i receive the piccas okieyss!

6 comments:

Atiqah said...

wah dh memsk rumah future in law dh ni..bgus2..hehe

k ziha stress kot sbb tu jerawat naik..since kte keje kat taski ni, stress kurg, jerawat pun dh x muncul2 dh..de pun x byk cam dlu..skrg dlm misi nk hlgkn parut before kmbli ke ukm..

ziha said...

ntah la tqah..nk ckp stress tu..xd la stress sgt.xthla sbb pe.owh tqah nk kmbali ke ukm ke? smbg master eh?

Atiqah said...

yup insyaAllah smbg master bln 12 ni..

ziha said...

haa bguslah mcm tu..congratss..

Tihara said...

mkn ape tu..cam sedap je :)

ziha said...

tihara~
boleh lah..sedap gak mee hailam. :)