terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, October 23, 2010

ujian personaliti sidek...

salam n hai semua~

alhamdulilah..selesai ujian personaliti di MRSM TGB hari ni..saya selamat pergi dan sampai ke rumah..bertolak dari rumah pukul3.30 pg dan sampai ke Jasin pukul 6.30..huhu padahal ujian start pukul9...sempatlah saya, abah, bro-in law and Ain pergi breakfast..

saya saje2 je mohon jawatan sebagai guru/pensyarah kat MARA ni..hurm ntahlah,, tak de expect tinggi sangat..kalau de rezeki ade laa..kalau tak de saya terima je.kalau ikutkan soalan ujian personaliti tu mcm boleh je..sebab pernah jawab :P but tak bole over confident sangat..dulu pon pernah rasa mcm ni, tp tak dpt pon..huhu

after saringan ujian personaliti ni de lagi 2 sesi saringan...iaitu micro teaching dan sesi temuduga...haishhh..pe kebendanya micro teaching tu??haha dulu pernah dengar je,,tapi tak pernah buat..so, sekarang ni kena start tahu pe kebenda micro teaching tu..kena tanye mereka2 yang tahu pasal ni..huhu

okeh,stop pasal ujian MARA ni...after jawab ujian personaliti tu..masih awal lagi..so ape ag,,sempat la we all jalan2 kat bandar Melaka..huu ni yang kurang syok,, sebab tak plan awal2 pon nak g situ..so tak bawak kamera...hurm rugi..tak dapat nak tangkap pic lawo2..huuuu takpelah, next time nak datang lagi..kali ni nak g ngn family sebab rasa dekat je Melaka n Johor tu.. :))

oklah...nak rest dulu...ngantuk gak ni...selamat berhujung minggu ye kawan-kawan! :D

9 comments:

Zhafarina said...

Oh,
soalan die mcm MEdsi ke ziha?

Atiqah said...

owh pttla tye psl route ke jasin kat fb...
insyaAllah de rezeki k ziha dpt la nnt..rezeki org nk bina masjid..tp kalau dh terplh nnt k ziha maybe kena kuar johor..ur fiancee bg ke??

ziha said...

Ayien,,haah lebih kurang la..

Tqah~insyaAllah.aminn.tu xth laa..harap2 nye die kasi..or xpon nt minta pindah ke..hoho.skrg ni just mcube je pe y de.

ziha said...

Ayien,,haah lebih kurang la..

Tqah~insyaAllah.aminn.tu xth laa..harap2 nye die kasi..or xpon nt minta pindah ke..hoho.skrg ni just mcube je pe y de.

Atiqah said...

tu la..zmn skrg ni x leh memilih sgt k zha..mcm kte ni, terlalu memilih keja alih2 keja taski je..tp kte happy..hehe..
kte dh siap bncg ngn bakal tunang kte..insyaAllah kte ikut die stay kat selangor..since kat sana mmg byk peluang pekerjaan pun..

ziha said...

ohh,, yeke? baguslah mcm tu..y pntg kedua2nye kena ada presefahaman...jd nt tak delah timbul masalah sgt. :)

diang sepuan said...

ziha,

micro teaching 2 klo xsilap...u kena wat demo mengajar kat penemuduga nanti....gudluck...

diang sepuan

diang sepuan said...

klo kita dulukan, dia soh buat 1 domo yang mana kita bayangkan kita adalah pengajar...

eye contek, suara, body language, isi, powerpoint sume die tengok....

semoga berjaya keperingkat seterusnya..hik2

ziha said...

oic..yeke diang?hurm tula takut sikit neh..huhu harap2 berjayala ke peringkat seterusnya..