terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Saturday, February 13, 2010

Saye penat tapi beessstt...

Salam semua! Tengah buat ape tuh??hehe...hari ni hari yang sangat penat, tapi besssstt sangat2.haha nak tahu kenape? saye telah berjalan+bershopping tak hengat dunia..padahal tak de lah banyak mane duit kan..huhu tapi semangat shopping tetap membara~ :P Ekceli hari ni saye gi jenjalan ngan Husna kat The Mines~haha..dekat jerk kan ngan UKM nih..hoho saye sangat suke gie The Mines as compared to Mid Valley~nak tahu nape?? Mid Valley tu jauh sangat laaa...kalau pegi pon selalu window shopping jaa...kihkih....

Wokay lah~nak cite ni....hihi...my first intention sbnarnye nak berjumpa sahabat saye Azlina untuk dapat kan tiket yang die dah belikan untuk saye~hoho..horrayyy! sok saye nak balik! hurmm kitorang pegi melantak kt McD dulu sebab dah lapa tunggu Husna lame sangat..huhu..ramai giloss siang tadi orang balik kampung~almaklumlah, Chinese New Year la katekan, so budak2 u semua balik...kay, ni die yang kami makan! chicken prosperity burger itu saye punye!! nyum3~~sedap sangat puas gile makan...tapi Cik Husna tak berape gemar McD..sorilah ye Husna...hihi

Terbuat muke jahat plak kan...miahaahaa! Rase pipiku itew semakin tembam! ah tidakk!

Mak aihh Husna..macam tak besar plak kan burger die..huhu..burger lagi besar dari mulut...haa macam ne tuh??kih3...

Haaa...yang ni paling I loikke! ni la namenye makan dengan penuh perasaan...Azlina begitu menikmati makanannye..ouuhhhh yeahh!~~


Then lepas makan2 kami gi tengok wayang!! saye n Husna jela..Azlina tak tengok sebab she has to go back to Pontian oredi..huhu..takpelah nak wat macam ne kan..Yerr, saye tengok cite The Wolfman..tak berapa banyak cite yang best ditayangkan kt sini..tak tahu nape.igt nak tengok cite Valentine's Day, tapi tak de plak~huhu baru ingat nak tengok pakwe I, Taylor Lautner..haha..maafkan saye Robert Pattinson, saye terpakse menduakan awak! cehhh...macam real je kan...haha...Dalam hati ade niat nak ajak "Cik Azaamm, jom kite pi tengok cite Valentine's Day nak tak? cite tu best tau"...haha!
Back to cite The Wolfman! For me cite ni best..saye suke cite yang era Victorian England,Shakespeare..bla..bla..yang sewaktu dengannye lah..sebab saye suke tengok castle lame2, owang putih punye pakaian dulu2 dengan skirt kembang dsb...haha..sangat best! Dlm cite nie die asik sebut2 perkataan Prodigal son2x!haha..teringat balik prodigal son yang saye belajar dalam kelas World in Contacts..memang revisioning betul cite ni~to my coursemates u'll know what i mean, after u watch this movie.huhu Tapi kan ending cite ni tak best laa...Hero nya mati..cian..sebab once u da jadi wolfman, tiada penawar untuk sembuhkan balik..cume mati saje lah jawabnye..ecece..saye memang fail bab2 mengreview filem n story mory cite yang saye tengok kat orang..so you all,i suggest kan tengok cite wolfman yang best ni yer..tengok jangan tak tengok...

Next! after habis tengok movie..bermula la episod shopping-menyoping~kihkih~ sangat seronok! Jom tengok ape yang kitorang shopping kan...ngeee~~
Shopping cermin mata..ini untuk Cik Husna..die tak nak beli speck baru, tapi ntah macam ne ntah die boleh terbeli..hihi..jangan cakap I yang hasut yer...hehe..but speck baru Cik Husna kiut lahhh..for me speck tu harga sangat murah n berbaloi2..hanya RM168 jer..murah tak?? cakap lah murah..hehe...kat kedai tu memang de promotion best2 la..speck nye pon cantik2..macam yang I pakai kat gambar bawah ni..hehe..cantik tak??? cakap lah cantekk!hehe FYI, speck yang I pakai kat bawah ni mahal sikit lah...around RM300..tapi memang santek2 design2 die...pa'kal je saye tak de duit, n speck lame masih elok lagi..kalau takk...hehe


Cakk! ni la die speck baru Cik Husna...cantik tak? kiut kan? cakap lah kiut...hehe.. Dah macam kembar dah kitorang ni..sebab speck lebih kurang same, cume Cik Husna punye kecik jaa..
Then, shopping kasut kat Nichii plak...ngeh3~~ kali ni saye plak yang membelinye...Tengok gambar Cik Husna ni, over plak eh...hihi


ecece..siap amek gambar lagi...cantik tak? saye beli kasut yang kaler putih tu..sangat murah okehh! sebab tu saye tertarik nak beli tu...saye ni hantu kasut sikit..pantang nampak kasut cantik n murah..mesti nak grab terus..hehe..for me sesuatu yang seronok membeli kasut time sales ni, sebabnye saye boleh dapat kan kasut tu dengan harge yang sangat murah di mane orang lain yang sebelum ni kena bayar lebih untuk kasut yang same.hehe..paham tak pe yang saye bebelkan ni?? paham2 kan saje la yer..

yayy2!! dapat grab sepasang kasut baru..boleh pakai time gi wedding Iryani nanti..he3


pastuh kitorang gi tengok2 beg plak...banyak weh beg yang cantik2 kat Le Sac Shoppe ni...hurm tengok jela gambar bawah ni, Cik Husna tengah rambang mata tatau nak pilih beg yang mane satu, sebab muanye die berkenan..hihi..saye tipu..ekceli de 2 je yang die berkenan..susah betul nak buat pilihan kan...



Pilih Husna, jangan tak pilih..I pon dapat beg gak, Cik Husna belikan sempena besday I bulan Mac nanti..tapi i blum boleh dapat lagi..sebab die nak kasi bulan 3 nanti..but I da tahu daa beg nye pe...hihi..thanks Husna...lebiu ahh!

Yeahh! akhirnye Cik Husna sudah dapat membuat pilihan beg yang berkenan di kalbu beliau..cece..jangan menyesal tau..seriously beg tu mmg cantik n sempoi..percaya lah..hihi

Haha..lastly kitorang da penat sangat2...sampai perut pon da lapar balik..huhu. so, ni la die dinner kitorang..alhamdulilah kenyang sudah..then bergegaslah balik ke UKM setelah seharian di The Mines...hihi


p/s: tak sabar nye nak balik kampung cuti raye! er..CNY pon raye gak..hehe..
hooorrraayyy, balik Pontian!!

9 comments:

cokelat lover said...

wah...sgt best n sgt puas hati kan...
dan sgt nk broke dh ni..
ouhhh...uuuu...eeee..hahhaha
xpe2....yg pntg syiokkkkk..

ziha said...

ye Husna..rase mcm nak pegi lagi jer..huhu

Ah Fatt said...

bestnyer korang soping sakan
belanja aku ;p

Zahidah said...

bestnye jalan2. :)

CuTeMiUt78 said...

wah.. kemain sakan gitu..

niny said...

wah, shopping sey. nak ikot!!!

ziha said...

haha you all..mmg sakan la kitorang shopping..tapi still tak over RM100..sgt berbaloi3.haha

Missjunne said...

nk g jugak membuang duet..len kali ajak r missjunne skali...

ziha said...

okehh2...
lain x i ajk u yer missjune..