terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, February 22, 2010

Cite Poster + Demam

hai kawan2..hari ni sangat lah lega sedikit..sebab da lepas satu lagi assignment..alhamdulilah..
Presentation poster kali ni...actually ni poster yang ke berapa pon saye tak tahu lah...huhu..sebab dah banyak sangat dah poster yang kitorang kena buat as assignments...so tengok lah yer pic saye di bawah ni..berposing gediks bersama poster for World in Contact subjek...tengok muke saye kat bawah ni, de macam muke orang tak mandi pagi tak?? ngeh3x~~



Aik?? awat muke saye macam tido jer..huhu, khusyuk sangat kot dengar Tqah punye explaination..hehe

Ni muke kitorang yang lega setelah selesai presentation..huhu..lepas daaa..tak perlu pk lagi pasal poster ni..kena pk pasal tesis and assignment lain plak..huhu..


Comparative literature? ape kah itu? Ia adalah kajian antara 2 text yang across boundaries..contohnye macam kajian perbandingan dua teks sastera dari negara yang berbeza..
kalau dari same country bukan lah comparative literature namenye..huhu..macam dalam poster ni kami kaji 2 poems pasal The Prodigal Son by Rudyard Kipling & si tenggang's homecoming by Muhammad Haji Salleh..parameter yang kami gunakan ialah archetypes setting, character, and quest...heheh..sikit2 sudah lah yer, takut you all bosan plak nak bace ape lah yang aku bebel kan ni....huks3...



Ni cite after presentation....saye balik ke kolej...huuu sangat panas yer cuace hari ni...tersangat2 lah panas...saye memang tak tahan..bahang nye memang terase lah..after sampai ke bilik saye mendapat berita gembira! pe dia berita gembira tu?? Da ade air!! alhamdulilah...dapat lah saye mandi...huk3...nampak sangat lah saye tak mandi pagi tadi kan...hehe..nak wat macam ne you all..keadaan darurat...terpakse lah tak mandi...baru sekali ni je saye tak mandi pagi..janganlah marah, adoyaii..hihi...at least saye datang kelas hari ni...semangat waja giteww..huhu..



Next..tapi selepas mandi di tengah hari buta, terus saye mendapat demam panas...huhu...sedih tol..memang dugaann..tapi alhamdulilah mase entri ini ditaip saye semakin pulih..demam dah kebah..betul ke kebah? saye selalu dengar org cakap kebah2...saye pon tak tahu pe maksudnye hehe..thanks to Atiqah yang tolong belikan makanan n ubat untuk saye...thanks juga to Miss June yang datang bilik kasi ubat jugak..saye semakin pulih..alhamdulilah...tak sangka saye, tu laa orang hidup tak ber'roomate' memang macam ni...nasib baik de yang sudi membantu...terimas you all...skrg ni batuk n selsema masih lagi bersisa..harap2 cepat sembuh jadi bolehlah teruskan perjuangan ini...ewahh.



p/s: to all, sekarang cuaca semakin panas..banyakkan minum air dan jangan lupe pakai sunblock ketika keluar rumah & bwk payung sekali...huhu..penting tu untuk kesihatan badan n kulit wajah kite..ceyy.

4 comments:

Atiqah said...

ptt la demam..dh x mnd 1 hr, pastu pns, pastu mnd tgh hri..mmgla dmm..lain kali kalo nk mnd jgk mulakan dr kaki..jgn dr kepala..bg haba tu kuar elok2 dlu bru jirus kepala..

cokelat lover said...

btul tu tiqa..
ptt la..
kahkah..
brni lak ngaku xmnd pagi..
geli hati i dgr confession u ni..hikhik

.millalara. said...

panas yang amat2 sungguh.. bahang sgt rasa.. mlm pon panas.. heh~

ziha said...

Atiqah~ tu la..nak wat mcm ne..teruja sangat dpt air..dah tak igt pe dah..huhu..

Husna~ hurm, tak malu pon..haha. hari ni saye sm ngn cik azam tak mdi..he3 tak pelah, time darurat je boleh diamalkan.

milla..ye kan.rase malam2 mcm nak b**** je dlm bilik..huhu pns sgt.