terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Thursday, February 11, 2010

Studi sampai ke tua~

Salam & hai semua! 2hari yang lepas entri kt blog ni berkisah tentang pendrive saye yang hilang je kan?huhu...ekceli still tak jumpe lagi..dah 2 kali saye gi photocopy shop bertanye kan hal ini...tanye de tak nampak pendrive saye..jawapan nye...takde lorrhh..isk3..sedihnye..btw, thanks for ur concern eh..tak sangke ramai gak hilang pendrive macam saye...hopefully, pendrive saye tu tak hilang...ade kat dalam bilik ni, terselit mane2 cume saye je yang tak perasan..almaklumlah bilik saye ni banyak betul khazanah2 berharga, pastu tak de org yang nak tolong kemaskan bilik saye....hoho..

Studi saye semakin mencabar sem ni ye kawan2...bukan sahaje tesis yang susah, malah,ceh guna pkataan malah tu...he3 subjek2 untuk third year ni pon susah...kami agak kurang siuman jadi nye..hehe..tipu jer...so,ni nak upload gambar kitorang yang ntah pape mase kat lecture hall...huhu, sementara tgu Mr. Ravi masuk ke lecture hall, kitorang pon pe lagi laaa...de coursemate yang bawa kamera,jadi posing sakan laa..kihkih...sangat seronok bergambar ngan coursemates ni...nanti after grad mesti teringat2 balik saat2 yang sengal macam ni..huhu..pastu boleh la tunjuk kat anak cucu nanti gambar saye..huahua..

Muke masing2 tanak kalah eh...he3 ceria je semua, tu yang best tuuu..kami yang masih berada di UKM..haha de yang dah balik awal sebab tak sabar nak sambut Chinese New Year...he3 Tengah syok2 saye nak posing amek gambar lagi, Mr. Ravi masuk dah...aisehh, potong stim betul lah Mr. Ravi ni...he3..nasib baik die tak tengok kitorang punye posing, dah macam pasar ikan dah lecture hall tu kalau lecturer tak de...hihi
Cite saye untuk hari ini....saye ade test Arab malam ni...huhu..wish me luck ye kawan2...tak sangka betul saye dah sampai level3 Arab ni..sebelum ni mase zaman sekolah dulu dah pernah belajar subjek Arab ni..tak sangka sampai ke U saya masih belajar lagi bahasa Arab ni..FYI, bahasa Arab kt u ni, saye amik sebagai subjek elektif...huhu..at first just amek nak cukup kan unit elektif je kan...tapi tak de la sampai nak complete kan level...huhu ntah macam ne tah..jodoh saye kuat ngan bahasa Arab ni...hihi..terngiang2 mase tu ustazah yang ajar saye b.arab, cakap kat saye..mase tu die dah tahu saye amek English Literature kat u, so die cakap lebih kurang macam ni laa..."ohh awak dah amek English ni, da lupe la kat bahasa Arab nanti.."huhu..macam de sentap2 sedikit ye di situ...he3..saye pon de rase ralat sikit sebab tak dapat sambung..but ekceli after SPM saye memang dah keciwa dah dengan aliran sains agama yang saye amik kat sekolah tu...sebab tu beralih ke aliran sastera ni..he3, nak2 English Literature yang saye rase best ni..hu3...Tapi ade bagusnye belajar bahasa Arab ni..saye dah rase sayang sangat dengan Bahasa Arab ni..suatu hari nanti saye nak anak2 saye belajar bahasa syurga ni..amiinn.

nota b.arab yang belum bace lagi..huhu
p/s: doakan saye dapat jawab ye test malam ni...



11 comments:

Alynn Notnot said...

all the best ye!

CuTeMiUt78 said...

eemmmm good luck to be a student

ziha said...

alynn, kak cute..thanks yer.. :)

zella said...

chaiyok!

ziha said...

syukran zella.. =)

Atiqah said...

good luck k ziha..kte dh lepas..hoorraayy
jgn lupe nnt discuss poster..kalo bleh sok ptg tnjuk kat dr zalina

Miss Ziela said...

huhuhu...semoga senang je test mlm nanti dan gud luck ye datin

ziha said...

haha..thanks ye Tqah, Datin..i baru je pas abes test tadi..huhu...ok la, not bad..ppbl is a scary place tau bile malam...;)

cokelat lover said...

ada jmpa pape x kt ppbl>>
ngeeee~~

Atiqah said...

mmg scary pun..awl pg pun dh nmpk scary inikan mlm..

ziha said...

cik husna..tak de lah..

tqah serius mmg scary bile jalan sorg2 tak de lampu plak tuh..