terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, February 8, 2010

Mekap untuk Ratu Kebaya~~hehe

Salam n hai semua! Makeover saye yang pertama untuk bulan Februari ini....yeahh! Firstly, let me introduce my model a.k.a my bestfriend..Cik Zila..Okeh, si pemilik blog "My Dusty Space"..hurm I dah lame sebenarnye nak makeover kan si makcik ni..hehe...baru semalam tertunai, after we all gi program makan2..haha..makan saje yang aku ingat, padahal banyak lagi perkara yang dia ajar dalam program tuh..
Cik Zila kite before makeover...agak pucat yer disitu..meh kite kaler2 kan muke die.hehehe..;)

*
*
*
*
*

Taddaa..!! baru ade kale sikit kan?


Dan lagi...

Oh ye..macam biase la yer kawan2..after make over, mestilah sesi fotografi kan...so, sape la lagi kalau bukan saye yang mengambil gambar nye...huhu...asal boleh je la u all..maybe one day, saye bukan saje jurusolek, tapi jurugambar juge...hehe..berangan sajer y'all..but maybe bole suh Cik Azam saye yang jadi jurugambar...ouhhh tidak2! *sambil geleng2 kepale...haha, u all tahu kan nape...


sile perhatikan false eyelashes die! I loikkee..!!ngeeee~

You all nampak tak false eyelashes yang saye pakai kan tu?? Ekceli, this is my first time using it. Ingat tak mase tu I beli dari Makeup Artist Ameera? Okeh tak ingat sile klik sini...as for me, falsies ni nampak simple, tapi vogue..haaa..mcm ne tuh?hihi Tak berat pon n senang di pakai...cantik sangat..hehe..


Baekk..saye terpakse panjat kerusi yer you all, nak amek gambar from this angle...huhu amacam? ok x?


Orite..Cik Zila kite buat-buat tido plak eh...I suh die posing die tido plak! caihhh...hehe :P


Pose "pandangan mase depan"..Cik Zila kite ni, senang je kalau nak suruh die pose..die tahu pose ape yang menarik untuk dibuat. So, Zila..pasni pe lg, boleh keje jadi model..but model muslimah je tahu! jangan model lain...keh3~~


I love this pic the most...tak tahu nape...maybe background belakang yang nampak cantik n pose Zila yang vogue giteww! cehh mengalahkan model..tapi, harus diingat! sape lagi kalau bukan fotografer ini, saye laa..yang snap dis picture.hihi...


Lastly, pose gediks dari Cik Zila kite, haha..jangan mare ye..:P

p/s: orite you all kalau berminat dengan solekan saye untuk majlis pe2, email saye k..tapi just for muslimah bertudung & student UKM saje laa..
*peace* (~_^)v my email add zam_zha@yahoo.com.my

26 comments:

Cik Emi said...

wah... santek

ziha said...

he3...tengss cik emi

iedaLUVsham said...

eheh!! suka tengok mata tuh, eh, ajar la akak :)

joegrimjow said...

da lawa da ni
hehe

cik fieqa said...

chantek !

ziha said...

mekasih kak, insyaAllah de mase t sy ajar..he3 for mata..just blend kaler pink merah2,coklat n grey je..huhu

joe..he3..saje je ni main mekap2, takde keje..

ziha said...

tenkiu cik fieqa..sy masih belajar lg..:)

umie said...

cantik-cantikk

Ju@Lucky^Mummy said...

Sweet Look!! Comel sgt

deus X machina said...

lawa nye
nak mintak no fon dia leh
erk888

ziha said...

umi, ju, deus..thanks you all..

deus, kamu nak no phone die ke? g la mintak kt blog die..de kan i kasi link..he3

Iena said...

uyyyyooooooooooooooooooooooooo sgt cantek hokeh! model cantek... mekap pon cantek!!! tlgla ajar akak make up vesgedevas camni... pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

nuRuLain_zAiNi said...

huhu..btul2 mcm ratu kebaya

Atiqah said...

k ziha nnt expriment ngn kroyalan kte lak..huhu

ziha said...

kak ina...mak aih, panjang betul die punye please tu..hihi..oke nanti de mase kite share resipi solekan ni ye..he3

ain..macam ratu kebaye eh..mmg lah sbb die pakai baju kebaye..hihi

tiqah..boleh je nak bereksperimen gune krayolan tqah..tp sape nak jadi model nye??huhu

fatiha said...

cik ziha..
ble lak ko nk make over aku bg cantik lg..
walaupun skrg da mmg cantik..
haha..
sila jangan muntah ok..

ajar aku weh...
nk blaja jgk..
nk jugak..nk jugak

Ah Fatt said...

aku muslimin
nak bertudung leh jer
mekap leh? haha

e.l.i.s.s.m.i.e said...

cantik!pandai you make up yer.:)

ziha said...

fatiha..weh,aku tak pndai le nak ajar sgt..ko kne tgk aku buat mcm ne..so, sambil2 tu boleh la belajar..hu2..nanti klu de mase, ak ajar le cara2 nye kt blog ni...hihi

Encik Ah Fatt..mane le buleh..untuk muslimah je laa... u nk jd drag queen ek?haha..


Elissmie..maceh..baru belajar lagi..pandai sikit2 je baru..he3

JIVEBUMZ said...

pandai make yer! tulung make up kan akak plak hihi

sedap dengo lagu kat page ziha.. terbuai2 akak sambil wat keje neh adeiiii

ziha said...

hehe..boleh..tp bile tu? haha biase2 je kak kite make up ni..

yeke terbuai2 dengar lagu ni? lagu feveret kite sbnrnye..hihi

Miss Ziela said...

uit3..hehehe..i baru bacela datin...ngeh3...maseh sbb jadikan i chantek aritu...i loike...lebiu laaa~

ziha said...

haha..takpe2.
u r welkam..but u oredi cantik dah..sila jgn kembang..hihi

Miss Ziela said...

hak3...ehemmmm...i tetibe rase cam mahu pitam...dushhhh...i terjatuh sbb bace statement u...hehehe~maseh u pun ape kurangnye...kalau i makeupkan mesti lagi shantek

ziha said...

haha! baik2 ye datin..susah kang kalau hang pitam..sape la nk angkt u nanti..he3

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,性感影片,正妹,聊天室,情色論壇