terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, May 25, 2010

Saya telah digoda oleh Mr. Watsons :)

Hai semua! hari ni adalah hari yang memenatkan..huhu..siang tadi saya belajar kereta.actually saya baru sambung belajar kereta sebab sebelum ni pernah belajar tapi stop kejap sebab cuti sem dah naik..so ni saya da habis belajar, so boleh lah saya sambung belajar kereta balik.huh..saya dah lupe da ape benda yang diajar cikgu saya sebelum ni..tadi memang lambat le pick up..senget tol.almaklumlah lama tak memandu.cece..ok stop sini pasal cite belajar kereta..saya tak berminat nak cite pasal aktiviti saya kat driving school ni...huhu cepatlah berakhir semua ini...kan best kalau belajar je bawa kereta tapi tak payah de test... :P

Haa..! yang saya nak cite nih lagi best..ekekeke..after saya abis belajar kereta tengah hari tadi, saye telah merayap sekejap kat Plaza Pontian..biase arr ade mende yang nak kena beli...hihi..and tempat yang sudah pasti menjadi singgahan utama pastilah Watson! hehe...nak tahu tak u'olls...tadi kan ade SALES...huhu rambang mata saya jadinye..Pakkal je aku tak de duit banyak..kalau taakk, macam-macam nak beli tadi..tapi saya sedar, siapalah diri ini...duit pon abah yang kasi ade hati nak shopping lebih-lebih...hehe

Ok, saya nak show kat u'oll ape kebenda yang sangat best untuk saya shopping kan! haha..sudah semestinya barangan Neutrogena...gilak ahh...memang mua barang turun harga..so sangat berbaloi lah kalau beli time ni...tak caye?? jom tengok gambar yang saya snap ni....:))


oke, yang ini ialah lotion SPF33, (harga asalRM39.90), serum (harga asalRM79.90) and cream Neutrogena (harga asal RM59.90)..you all bole nampak kan harga dia after less??

Pencuci muka (harga asal RM20.10), toner (harga asal RM29.90)

Masker (harga asal RM59.90), mask 1 piece (harga asal RM13.90)

Neutrogena ni ada macam-macam jenis..so yang tadi saya tunjukkan ialah Neutrogena Fine Fairness, the other type of Neutrogena pon ade SALES gak..contohnya macam Neutrogena deep clean ni.. :))

Seronok bukan? bagi mereka yang macam saya, i mean pengguna Neutrogena..masa ni adalah masa yang dinanti-nantikan..he.bile lagi bole kan..setiap kali saya pergi ke Watson, mesti saya akan pergi ke bahagian Neutrogena dulu, sebab nak tengok ada SALES tak..kalau ada memang berbaloi-baloi lah..he.

Selain tengok-tengok kat bahagian Neutrogena, mestilah saya tengok bahagian barangan make up..my feveret.huhu nak beli make up tapi tak cukup duit..so apa yang selalu saya suke buat?hehe tengok gambar bawah ni...

testing2 eyeshadow SimplySiti..huhu
best woo! bile la I nak beli barang mekap Siti ni ek...
Ni plak lipgloss die...ade 5 kaler...so colet-colet kat tangan sebab nak tengok kaler die..sorry arr u'olss i guna kamera henpon je..so kaler kurangmenyerlah...pa pe pon, memang saya suka la ngan produk SimplySiti ni. tunggu de duit je nak beli ni.. :P

aaaHah! Akhirnye...inilah barang-barang yang saya dapat cekup tadi mase kat Watson...huhu..tengok tuu saya beli Neutrogena punye cleaser and masker..pencuci muka Neutrogena saya da tinggal nyawa2 ikan je tuh..tu pon setelah setengah tahun pakai baru nak abis...toner and moisturizer banyak lagi..

Ye..nampak tak tu ade Rexona shower clean..saya beli satu dapat free Rexona passion..hehe facial tisu plak memang penting sebab nak wat sapu toner and tanggalkan mekap guna make up remover...dan yang kaler purple tu ialah wet tisu..fungsi dia pon untuk tanggalkan mekap..saya beli wet tisu ni senang..memang for travel purpose..sebab saya kadang bile berjalan ada lah pakai sikit2 mekap, then kalau berhenti kat masjid untuk solat kena la tanggalkan make up bersih2...so wet tisu ni laa peneman setiaku...cewahh..terpromote plak.hehe

Dan tak lupe juge..benda yang saya akan beli kalau ianya tersangatlah murah...hehe tadaaa!!
of course la bulu mata palsu! murah je you all sepasang RM2..kalau saya tengok kat tempat lain, mahalnye la hai fake eyelashes ni...RM6.90. rase benda yang sama je yang dorang jual...so lebih baik saya beli fake eyelashes yang RM2 punye...berbaloi-baloi...hehe

Laast sekali, saya akhiri sesi shopping2 saya dengan lunch di KFC...sorang2 je u'olls..huhu tak kisah je kalau orang tengok saya makan sorang2..saya kalau dah lapar memang tak ingat ape dah..
Zinger burger.saya makan ni memang sampai menjilat jari laa.sebabnye tadi bukan mulut saye je yang makan,pipi saya pon makan sekali...kikiki..tak sedar ade ayam kat pipi..almaklum saje lah...makan sorang2..Cik Azam tak de nak lap kan pipi saya :P

Kesimpulannya memang bestlah shopping sorang2 ni, sebab kite tak perlu ikut kepala sape2, ikut kepala sendiri je...dan proses shopping pon bertambah cepat..

8 comments:

.cikfasya.(◕‿◕✿) said...

wah..sakan...

fasya pn br try produk neutrogena tuh..
alhmdlh..ok la jgk..kurang minyak la ckit dri dulu kn..

Iena said...

akak pon suka berjalan soping sengsorang... pas penat jalan... gi makan, jugak sengsorang... pastu sambung lagi... awl2 dulu hubby cam pelik ngan akak... tp skrg dia dah x heran dah.

rizwan's sweetheart said...

wah2... shopping sakan yerk dia... harus senyum mewah mr watson kalau ada 10 cutomer camni ari2... :))

ziha said...

fasya~hehe..biasa lah..bguslah klu fasya guna ok.

kak iena~ tulaa lagi best sebenarnye shoping sorang2 ni..

rizwan's~ haha, sekali sekala time ade duit skit bole la..tak boleh hari2..hehe

Winnie Cik Mastura said...

haha. sama la ngan sy. sy suka jln2 sorg drpd ngan kwn. x psl2 bila time nak mkn kfc, kita plak yg kena belanja. haha.

ziha said...

haha..yeke mas? huu klu sekali sekala belanja tak pelaa... :P

Winnie Cik Mastura said...

haha. tapi tuh lah ari tuh sy pegi kajang ngan kwn, x psl2 sy yg kena belanja. huaarrgghh.. kering poket sy. huk.. huk..

ziha said...

haha...lain kali jgn ajak kawan tu.. :P