terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, November 23, 2010

ku berdoa~

salam~ selamat pagi semua..

selamat menduduki peperiksaan bagi pelajar SPM dan juga STPM

wahh! teringat mase dulu-dulu amek periksa SPM & STPM..tak sangka semuanya dah berlalu...

so for today I wanna wish best of luck to my nephew...MOHD NAZRIN SHAH..haa ni dia picture dia (lebey kurang pic adik u Husna)

Erin:semoga dipermudahkan segalanya..ko boleh jawab dengan tenang dan tepat mengikut skema jawapan..[walaupun usaha ko kurang, hope there's miracle! masih bole berusaha selagi ada kesdaran]

Hari ni paper Pengajian Am 2 iaitu esei.. heh nak ingat balik macam mane dulu saya jawab paper nih?hoho...rasanya tak ingatlah! yang igt dapat A je, kikiki...

Subjek yang menarik perhatian saya!

  • Literature in English 1 (Shakespeare and Other British Writers)
  • Literature in English 2 (New Literatures in English)
wah! dulu tak pernah berkesempatan amek subjek ni masa form 6..huhu

jom nengok ape yang dorang belajar:

Paper 1: Shakespeare and Other British Writers
(i) Shakespeare, Hamlet (Arden)
(ii) Shakespeare, As You Like It (Arden)
(iii) John Keats, Selected Poems and Letters of Keats (Heinemann)
(iv) Thomas Hardy, Selected Shorter Poems of Thomas Hardy (Macmillan)
(v) Charlotte Bronte, Jane Eyre (Wordsworth Classics)
(vi) Aldous Huxley, Brave New World (Penguin Classics)

Paper 2: New Literatures in English
(i) “Spirit of the Keris”: A Selection of Malaysian Short Stories and Poems (Maya Press Sdn. Bhd.)
(ii) Nissim Ezekiel, Collected Poems 1952-1988 (Oxford Indian Paperback)
(iii) Jean Rhys, Wide Sargasso Sea (Penguin Books)
(iv) Buchi Emecheta, Kehinde (Heinemann)

yeh.yang paper 2 tu kebanyakkan masa di U pernah lah belajar..but paper 1 pernah dengar je (except for Charlotte Bronte, Jane Eyre).hihi..sebabnye course kami more to New Literatures in English not Shakespearean Lit..

ouhh,, tetibe rasa sangat rindu nak belajar Literature lagi.. :(

wokey lah..saya akhiri entri ini dengan ucapan:

GOOD LUCK TO ALL SPM & STPM CANDIDATES!!

buat yang terbaekk oke!

5 comments:

Atiqah said...

adik kte pon ambik SPM...hehe

rse rugi kn kte x ambik Lit mse sek men dlu..kalo x mst dh leh lwn clara punye..hahaha

x pe2..kat UKM pun kte dh buat yg terbaik kn k ziha..

bungakuning . said...

Good Luck for SPM candidates .

ziha said...

gud luck utk adik tqah gak.. :)

tula rasa rugi tak berkenalan deng lit in english terlebey dahulu..tapi takpelah kt UKM pon alhamdulilah dpt buat y tbaik..


bungakuning~ :)

Lovely Bella said...

pergh rambut budak dlm pic tuh x bleh tahan.. heheh :)aih.. budak2 skang..

ziha said...

tula namenya fesyen rambut budak2 zaman sekarang..hihihi