terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Tuesday, November 23, 2010

tak mo gadoh2 okay!

tertarik dengan entri yang ditulis oleh Encik Mell Aziz..

sila baca jangan tak bace [sedey aku bace cite ko Mell! ;(]

Pendidikan dan Stigma Orang Melayu

Buat Mell:

  • aku pon sama gak macam ko, pernah mengalami situasi sedemikian rupe..tapi tak pernah lah nak menjawab ke hape,, malas nak gaduh2..gaduh2 kang kawan sendiri..huhu
  • cite aku, A: awak fakulti ape? saya: fssk A: ouhhh..[tahu dah owg kalau sbut fssk mst wt muke camtu, tak bley nk describe cmne]..igt dah tak minat sambung perbualan..die tanye lagi..amek ape? saya: Literature in English.. A: hoooo...[baru wat muke de respect skit sebab aku amek English walaupon aku dalam bidang sains sosial] haih..
  • aku pernah jumpe orang ni, die sangat rasa course dia paling bagus, sebab dalam course die tu, dia belajar yang kat udara, darat, air, even law pon die belajar, so dia beta2 ngan budak law..si budak law ni malas nak lawan, sebabnye malas nk layan orang yang tak faham apa yang dia belajar..[tp confirm la Syariah n Lit in English mesti tak termasuk dalam course die tu..hihi]
  • aku pon dak fssk, tapi tak pernah kutuk kau kan? kan? cume kalau terkutuk tu, terkutuk manje je [xde kaitan ngn course yang ko amek]..haha

dah bace ape yang Encik Mell Aziz tulis??

so sape2 yang ada pemikiran seperti ni sila lah hapuskan..tak baik tahu? jangan nak compare2 bidang sendiri dengan bidang orang lain..masing2 ada kelebihannya..dan kesusahannya hanya orang yang dalam bidang itu saja tahu..kita yang bukan dalam bidang tu tidak boleh sama sekali mempersoalkannya..

p/s: hanya curhat saya sahaja..tiada berniat mahu condem siapa2..saya tahu tak semua orang macam ni..marilah kita saling menghormati..PEACE NO WAR (^_^)v

6 comments:

Lovely Bella said...

time kat u leh laa nak compare.. try test bile dah keje.. sume tuh same jerk..

ziha said...

huhu..betol2..

Atiqah said...

mcm tau je sape budak tu..hehe..hr tu die mntk tlg kte proofread assgmnt die..kalo kte x silap la that someone yg k ziha mention tu..
btw, mmg dh lumrah kn k ziha..agknye kalo kte x ambik kos Lit in Eng mmg dorg pndg sebelah mata je org mcm kte ni kn kn..ntah2 x pndg lgsg..haisshhh dunia2...

ziha said...

sshhh tqah..hihi..

nak buat macam mane kan..hrp2 mereka y mcm ni sedarlah..kena saling menghormati..n bersifat sederhana jelaa.

Mell Aziz said...

betul2.. bijak ke pandai ke bodoh ke belakang kire... yg penting jd org.. haha

ziha said...

hurm y pntg jd org..selama ni tak jd org la..ekekekek