terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, November 24, 2010

sape tak sayang laki oiii :P

salam semua~

hari ni saya berblogwalking dan jumpa macam-macam entri yang menarik dan tak kurang lawaknya.hehe.

bila ada entri yang saya rasa berkaitan dengan diri saya mesti saya nak bagi kumen sedikit..hoho if semalam saya bercerita pasal entri Encik Mell Aziz..hari ni saya nak bercerita pasal entri yang ditulis oleh Cik Nathrah

Perempuan yg terlebih emo OR Lelaki yg tak sensitif?

secara keseluruhan, apa yang ditulis oleh Cik Nathrah tu ada benarnya..sebabnya saya percaya perkara ni berlaku pada setiap pasangan yang bercinta..termasuk saya lah tuh...huhu..

mula-mula bercinta, mungkin segalanya indah saje..jarang nak bergaduh la..sebab masih dalam sesi perkenalan..lama-kelamaan baru lah tahu macam mane pasangan kita tuh..ada tak pasangan yang tak pernah bergaduh?? rasanya tipu la kalau cakap tak ada.. tapi sebenarnya ADA tau! ye..sebabnya ini pengakuan seorang mak cik di kampung saya ni..dia kata susah nak tengok suami dia marah..memang ada lelaki macam ni..tapi rasanye jaranglah kowt! satu dalam seribu??maybe...

perkara biasalah kan, bila si perempuan merajuk, mesti dia mengharapkan partner die ni pujuk, jam tu jugak kalau boleh! seperti apa yang diperkatakan oleh Cik Nathrah..perempuan memang sensitip dan suke cari pasal..[sebijik macam saya..hehe] lelaki plak kalau marah dia akan diam je dulu, kadang tu berhari-hari tak contact.. [sebijik macam dia..haha]..lagi kataCik Nathrah, apa-apa pon ialah persefahaman [ye, yang ni sebijik macam kami..hihi] itu perkara paling penting..

harap-harap you all dah bace apa yang ditulis oleh Cik Nathrah..tengok.ada tak persamaan dengan korang?huehueh...mesti ade kan? kan?

p/s: tulis macam ni sebab baru dapat kol dari Cik Azam..hampeh memang tak de pujuk2 ni..tak pe, i pon paham dan dah biasa..sekarang semakin kuat..ahaha sedar lah sebab semuanya kesalahan sendiri [tapi bagi saya itu perkara remeh je] oke2, tanak ungkit2 lagi..yang penting tadi before end call saya ade tanye dia, sayang syg tak? Cik Azam: Mestilah sayang,,syg je tuh haa yang tak..ekekeke..haih..mestilah sayang gak! sape tak sayang laki oii :P

9 comments:

Lovely Bella said...

huhu kalo bab cmni memang complicated.. susah nak komen.. heheh :)

Cik Nathrah said...

heee...maceh ziha.. :) biasanya mmg kebanyakan gurl and boys macam tu..tp ade jugak yg lain..tak sume..tp mostly la kan..haa cam keling dah ayat aku nie..hahaha

ziha said...

Bella~ mcm status kat facebook plak it's complicated.haha

Cik Nathrah~ sama2..yup tak semua macam tu..sesetengah je.hihi

mier@merr said...

saya mmg sensitip..
kuat merajuk..

tp ada org suke pujuk...haha~

~~faizatul akma~~ said...

hahahaha...saje je nk komen...nice entri,kak ziha..=)

Atiqah said...

k ziha
sjk ngn die ni..ktorg terbalik kot..die sgt suka merajuk dan manja..sgt lembut (bkn lembut auww tu) and sgt understanding..kalo kte merajok..x tggu esok lusa dh..nada suara kte berubah dlm phone je die dh leh detect..terus pujuk smpai dgr suara kte ketawa smula..kdg2 kte yg kesian kat dia..x nk majok2 mcm bdk2 dh..hiihi..doakan kte bahagia

ziha said...

Akma~haha..thanks akma.

Tqah~ baguslah kalau macam tu..die lelaki yang memahami..harap korang bahagia la selamanya..bile nak perkenalkan kat kite?? tak sabar nak kenal..hihihi

Atiqah said...

ha'ah la kte x knlkn lg kat k ziha..kat k husna ngn nad dh tnjuk dh..tu la k ziha x on ym..lbh privacy pakai ym..

ziha said...

hoho..ym tak boleh bukak laa..kt sini tenet lembab..hurm send jela email kte..huhu