terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Wednesday, November 17, 2010

saya tak suke kucen~

Kucing~ yes kucing, cat, kittun etc..huhu hari ni mari kite bercerita pasal kucing..ermm sebelum tu, saya nak tanye blogger friends sekalian..sape yang suke kucing angkat tangan! sape yang tak suke kucing angkat tangan! haa saya angkat!!saya tak suke kucing..erm teruk kan saya? padahal kucing tu kan comel...tak penyanyang la tu... :p yeke ke kalau tak sayang kucing, orang tu tak penyayang??hurm ntah lah no komen..tapi yang penting saya tak suke kucing..abeslaa janganlah lepas ni kena attack dengan pecinta kucing..Adibah Nor..sowiee saya memang tak suke kucing...

Mesti ada alasan kan kenapa seseorang tu suka/tak suka kucing? I just don't know why i tak suke cat..ada gak dalam aty ni nak sayang2 kucing..tapi ntah lah,, tak boleh..kat rumah ni ada kucing kecik, die sangat active dan suke main2..kadang tu suke cakar2 kaki orang dan gigit sampai berdarah..huuu kaki saya la tu yang kena...kadang si kucing kecik ni suke meleset2 kat kaki..eee geli laa..dah halau pon die datang lagi..kucing memang tak paham bahasa kita, kita tak tolak2, tendang suh p jauh2 [kejam tak aku] pon dia datang lagi..huhu tapi nampak tak, walaupun kite tak suke kucing tuu, die tetap datang kat kite tak marah pon walaupun kite dah halau die suh main jaoh2..sian kucing kan? kan?

Tapi tak suke tak suke pon, tak delah sampai nak aniaya kucing tu..kire ok lah saya ni kan, tak kejam sangat..tapi kalau orang yang suke makan kucing plak, apa kes?hek,, bairlah nak buat macam ne dah makanan dorang kut..sian gak kat kucing yang comel kena makan dengan orang..

Ermm, kucing ni pakai helmet yang diperbuat drp buah limau bali eh..ntah ape name buah ni..


Hmm yang ni plak kawan baik kepada cat..hehe


bukan senang nak pakaikan buah limau bali kat kepala si budak kecik ni..huhu dia asek nak buka je..

Kesimpulannya, jangan lah dera kucing kalau tak suke sekali pon..tibe je...dan depan mak mentua kalau uma dia banyak kucing, jangan sesekali sepak..tunjukkan lah yang anda sebenarnya suke kat kucing..hipokrit la plak...haha

6 comments:

Atiqah said...

kte x suka kucing...huhu..x suka x suka x suka..igt x k husna nangis2 psl kucing? haishh..kte igt mse tu kte tgk dgn x de perasaan lgsg..haha kejam giler kwn cmni..

ziha said...

eyp, tqah! haha..lain orang lain caranye..kte ditakdirkan utk xmnyukai kucing..tapi bukan la utk menganiayai kucing.

Bazilah said...

saye tak suka kucen tapi kucen suka saye macam mane? huhu

♥ Funna ♥ said...

saya sgt suka kucing..kucing itu comeyl..kucing sy nama monti..monti sgt baik pd semua org..hahaha..promote kucing aku la plak..ngueh3

ziha said...

Bazilah~ samelah ngn kite..kucen suke sgt kt sy..tatao nape..huhu

ziha said...

Funna~ yup..kucing itu kadangkala sgt comel..tak pe kt sini pon bole je nk promote kucen..hehe