terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Sunday, January 10, 2010

Lupe Tajuk Entri

amacam de nampak kurus tak badan I?? seharian bersukan nih..he

Hai semua! Pagi ni nak update cite weekend saye..hoho..Semalam seharian saye gigih bersukan untuk menguruskan badan..he3..taklah, bukan untuk menguruskan badan sangat..untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat dan minda yang cergas..ceceh..De satu peningkatan semalam..saye berjaye lari 1 round kat Kejut Lake a.k.a Tasik Kejut..bangga sehh..hehe bukannye pe..last week dapat setengah round je..pastu dah pancit..hehe. Rase dah jatuh cinta plak kat aktiviti beriadah ni, almaklumlah selama ni dok bilik je..badan rase macam gemuk sikit..suar jeans dah ketat..huhu tu yang mule riso nak dapatkan bentuk badan model balik..uhuks..hee3.. Ni antara list aktiviti yang saye buat semalam.

1. Berjogging 1 round

2.Berjalan laju 1 round

3. Berbasikal 1 round

4. Main badminton sampai penat..he


Then, abes je aktiviti kitorang kat Tasik Kejut tu..teruslah kami bersarapan pagi kat Seksyen 15, Faris Maju..cehh..cam hampeh je kan..pas joging kitorang pekena teh tarik n roti canai..pe kes?? macam ne nak kurus?? takpe2 sekali sekala je nih..sebab kitorang pon terserempak ngn de sorang mamat yang Helwa cakap hensem, tadi nye berjoging sama kat Tasik Kejut..die pon breakfast kat situ..hihi. Jom layan gambar kitorang..

Muke saye yang tak mandi baru pas exercise..hehe excited giler before makan posing dulu..*peace*



Ni breakfast yang saye n Helwa order..nampak cam sedap jer..first time makan breakfast camni since 2010..he3



muke Rap yang hepi gile dapat makan tosai sardin..not bad sedap gak tosai sardin nih..


Hamboi Helwa..gelas besar nampak?he3


Ok..licin daa...cume kuah kari je tak abes..huhu




Ahhaa..!! dan petang nye..kitorang de satu lagi aktiviti yang boleh membakar lemak..iaitu swimming..hehe Kitorang swimming kat Danau..huhu first time pegi sini..mak aihh ramai gak.. seronok ler dapat main air..tapi de ke patut die suh kitorang beli cap..I beli jelaa...nak wat macam ne..dah rule depa..huhu, lantak jelaa..I pakai baju tshirt n seluar n pakai tudung masuk dalam tuh..hu3 pedulik arr..tak kan lah nak pakai swimming suit..ohhh tidakk same sekali...


muke kami yang hepi sgt dapat berendam..berendam ye bukan berenang..he3

ni duyung ke dugong? nampak pale jer wehh..hihi

dorang ni sempat lagi posing b4 balik..aik Helwa macam tanak balik jer?? smpai tanak lepas2 sign board tuh..he3




P/s: Majulah sukan untuk Ziha.. tetibe jer.

15 comments:

Kapten Luffy said...

good2
jangan sehari jer

ziha said...

insyaAllah tak..
seminggu sekali..ok la tu kan?

JIVEBUMZ said...

cayalah ziha! go go caiyork

akak dah lama tak bersenam badan pon makin hari makin naik huhu bila nak insaf nie tak tau lah..

ziha said...

ye ke kak ila? hehe
pe lg..insaf la sblm kamu diinsafkan..ngeee~~
blh ke gitu?

cokelat lover said...

u,pas jog mn leh mkn..
huhu..
kna rest2 sejam dua dlu ler..heheh

ziha said...

yeke husna??
alaa..tp sebelum kitorang makan tu mmg dah lame rest dah..tp xla sampi 2jam..huhu

Missjunne said...

yang...len kali g danau nk swimming ajak i skali tauuuuu

ziha said...

ok kk..
no hal lah..
blh je..

mka said...

ok kurus dah...

ziha said...

huhu..
begitu lah npk nyer..

.millalara. said...

wahhh.. tak pernah ag g danau! huuu~

tp kan darl, org cakap,, 1 keping roti canai= 5km kalori time joging.. haiyok3.. tasik kejut tu xcecah 5 km kot.. macamanakah? hehe ;p

ziha said...

oo ye ke cik mila??
klu tahu mase tu xmkn mcm tuh..huhu

NanakeR? said...

mak ai.. dah sport makan roti canai tu.. haa.. mmg berkhasiat :)

NanakeR? said...

mak ai.. dah sport makan roti canai tu.. haa.. mmg berkhasiat :)

ziha said...

kihkih..
kak nana..nak wat macam ne kan..
kawan ajak..g jelaa..hiks2