terima kasih singgah jangan lupa click saya (~_~)

Monday, January 25, 2010

Bile mase lapang, tak lapang pon same je~

Hai semua! Lame tak merepek dalam blog nih..huuhuu..almaklumlah, minggu ni saye agak busy ye...saye kena siapkan esei Comparative Literature and rework thesis...hoho..semuanye nak kena hantar this week..tolonglah! saye agak kurang bersemangat lately, tatau la nape..tapi saye cube sedaye upaye kuat kan semangat..alhamdulilah de kawan2 yang kasi semangat & encik tunang yang sangat memahami...thanks dear.



Okeyhlah..jom hari ni bebel2 pasal something yang berkaitan ngan make up..hehe I like make up! You all suke tak make up? makeup and wanita memang tak dapat dipisahkan yer...yelaa.. tak kan lah lelaki nak pakai mekap plak kan?? terbayang sekejap wajah Cik Azam kalau disolek..hurmmm..yeww! jangan bayangkan...ngeh3~~


Orang selalu tanye saye, dari mane saye tahu pasal mekap2 ni...soalan yang lazim dorang tanye ialah..belajar kat mane?? hoho...FYI, saye tak belajar dari mane2...I mean takdelah mengambil kursus mekap daripada pusat2 kecantikan @ andaman, watsoever...tak cantik pon saye mekap..ye saye sedar..hihi...tapi sebab saye minat n suke nak belajar, so sebab itulah saye tahu... saye belajar melalui pemerhatian & pengamatan....dan saye nak bagitahu anda...dari mane saye belajar mekap2 nih...he3...jeng, jeng, jeng, zaasssss!


hehe...saye belajar daripada si cantik2 dalam gambar bawah ni..ngeeeeee~~
ekceli banyak lagi, tapi ni antara makeup artist yang saye paling minat...hoho...
ini antara hobi mase lapang, kalau takde keje saye akan upload video2 yang terbaru.. :)
saye rase bagi yang alert pasal mekap2 ni, mesti korang kenal make up artist nih...



Ini ialah Vanessa, first blog yang saye jumpe pasal mekap2 nih...macam2 look die pernah buat..but now sekarang die jarang sangat berblogging..so tak de sangat update terbaru dari beliau...huhu~ Die pandai bermain dengan warne..tengok lah eyeshadow mate die tu..sungguh memukau...sebab kaler purple...hehehe~~~


Marlena from Makeup Geek, pon best gak die nih...sangat kreatif dengan pelbagai makeup look...especially celebrity inspired look...suke!

Xsparkage,huhu..die ni suke wat makeup yang lain drp yang lain, tengok jelah rambut die yang kaler merah tu. Kadang bukan merah je,macam2 warne rambut die pernah buat...huhu

Dan yang ni plak! Makeup artist yang paling2 saye gemar...Michelle Phan! sangat2 suke n admire kat die ni..orangnye sangat lah berbakat...sebaye saye je umurnye..but she has everything! Dalam usia muda dah ade barangan kosmetik jenama sendiri, rasenye die ni kaye! haha boleh plak pakai rase2..ntah2 memang die kaye pon.. :P
Antara make up look yang saye suke

*
*
*

Barbie


Geisha


sailormoon..





Kreatif bukan??


Banyak lagi sebenarnye make up look yang vogue2..he3
so you all boleh la klik link yang saye kasi kat bawah ni yer

Michelle Phan



Tetibe terase macam nak amek Michelle Phan sebagai mak andam saye mase kawen nanti..hoho..boleh kah?? bile die solek I nanti kalau jadi macam muke barbie doll tak pe lah..tapi kalau jadi macam sailormoon macam ne?? hehe...berangan je lebih aku ni..aniwei, saye memang amat sangat mengagumi beliau..nak jadi seperti die..seperti dalam mimpi jelaaa....huhu

8 comments:

cokelat lover said...

uit..make up2..hahha..
assgnmnt lor..
i xtau nk hapdet apa kt blog..borink2..

ziha said...

he3..
yelaa..sambil menyelam minum air..
assignment ttp di hatiku..huhu

♥ juhairah ♥ said...

best nye men makeup2! jue sukeeee.. makeup jue untuk harian bole la. kalau nk g event ke mmg hancur. dah byk tgk tutorial, tp mmg xde seni kot jue ni ;p

Atiqah said...

cmne nk guna kryolan ni??

ziha said...

xpe jue..make up lite2 je pon dah ok..he3

atiqah..de panduan die tak? or die ckp apply kt ne.

Fina Fento said...

saya pun suka michelle phan jugak. dia bukan just buat tutorial make up, cara-cara penjagaan kulit yang pun sama..smlm latest saya tgk, tutorial buat skrub guna gula, madu ngn minyak zaitun..memang best kan dia?

Atiqah said...

x de..die just ckp kalo guna yg tu kena cuci muka ngn kroyalan removal make up..

ziha said...

Fina..kire nye ni peminat setia michelle phan la yer..mmg die sgt best.

tqah..maybe die lebih kurang macam foundation..kasi le kite tgk mcm ne..hurmm try search ke kat google, mane tahu de function die.